Bugün 4 kilo tavuk pirzola aldım 90 TL diyordu tavuğun olduğu reyonda 360 yapiyor ama adam 369 dedi dedim KDV flan mi alıyor pek takmadım ama sonra dedim göz göre göre herhalde kandirmazlar aldığım yere de bir daha gidemedim uyuz oldum mevzu para değil de kandırılmak
Ama belkide kandırılmamıştır. Niye dünyam başıma yıkılmış gibi hissediyorum
Ama belkide kandırılmamıştır. Niye dünyam başıma yıkılmış gibi hissediyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Olur, hassas dönemdesindir.. yani bazen psikoloji güzel oynuyor bizle.. o an oyle hissetmişsindir ön yargıda yapıyorsundur.. takma kafana bir lirada olsa hesabını sor tabi.. kandırılmak elbette güzel bir sey değil.. sen güvenip sormamişsin.. ama kafayada takmışsın.. bir dahakine sor.. aklinda soru birakma
Sormadım diye çok kafaya taktım ama bu korktuğumdan flanda değildi dedim KDV flan almıştır flan diye düşündüm. Dışarıda böyle olayları çok takıyorum birisi omzuma caprsa otobüste vs özür dilemese bende cevap vermesem çok zoruma gidiyor bu tarz şeylerden dolayı dışarı bile çıkasım gelmiyor
Belkide sık sık çıkıp insan içine karışsan alışacak gibisin.. eve kapattikca kendini dışarda ne olup bitiyor bilemezsin
Evet gerçekten öyle oluyor çok nadir dışarı çıkınca başıma gelen olaylar gözümde çok büyüyor. Mesela otobüs sallaninca bir adam babama surttu babam dedi bak özür bile dilemedi bende dedim yüksek ses ile öküz olunca özür dilemez rahatladım ama keşke duysaydı dedim. tepki vermediğim zaman aşırı düşünüyorum aylarca
Kendini dışarıya doğru soyutlarsan.. mecbur kaldığın zamanlarda uyum sağlamak çok zor olur senin için... uzun yıllar boyunca mahkumiyet hayatı yaşayan bir insan.. özgür kalınca napacagini bilemez ve geri dönmek ister.. sen bu zincirini kirabilirsin.. ama biraz daha sakinlikle.. biraz daha anlayışla... kafaya takma olayi zaman zaman henim de oluyor.. ama senin anlatigin detaylara o an takarim kafama gün boyu meşgul etmez beni.. kendine bi uğraş bulmalisin.. senin sıkıntıni o an ofkeni dindirecek bir uğraş... puzzle sever misin? Hat sanatlari olur, fiyografi gibi, bunun gibi bu tarz el ve beyne iyi gelen.. uğraşlar alirsin malzemelerini ona yoğunlaşırsin... sen kendinde ara şifayi çık değişik bir asıra denk geldik, böyle başa çıkabilirsin..🌸
Söylediğiniz sozler için çok teşekkür ederim okadar iyi geldi ki. size bir şey daha danışabilir miyim gerçekten çok önemli yine başka bir olaydan
Rica ederim.. tabiki danışabilirsin
Bundan 4 5 ay önce döner siparişi verdim hep aynı adres. kurye evi bulamamış yan daireye geldi. diyor iki saattir kapıdayım neden açmıyorsun bende dedim zil çalmadı şu adresteyim binadayim flan dedi dedim kapıyı açtım yoksun. bağırarak açsana şuu kapıyı dedi telefonda. o bana orada bağırdı ya sinir oldum sonra yan daire olduğunu anladı. Dedim herzaman buraya geliyor bu siparişler hani binadaydın zile basiyordun ben bunu normal ses tonu ile söyledim yuz yuze geldigimizde. Oda dedi adres yanlış oyle sakin konuştu. Dedim adres doğru sen bulamadın neyse diyip kapadım kapıyı ama o yediğim yemek de zehir oldu 3 4 hafta da kendime gelemedim bu bana nasıl bağırır diye neden bende bagirmadim neden ağır ağır konuşmadım. Bana zarar mı verecek? Versin ya o bagirmasinin altında kalmaktan iyidir diyip kendi kendimi yedim şimdi aylar geçtiği halde hâlâ o olayı düşünür dururum. Sizce abartıyor muyum normal mi normalde kimseden korkmuyorum ama orası aile evim ve işe güce gidiyorum kimsenin musallat olmasını istemiyorum ben evde yokken diyede düşündüm. Oysa dün havalimanında bir kadın aileme laf atınca sırada önümüze mi geçiriyorsunuz flan diyince madem sıradasın yerinde dur da görelim ne diye yan sırada bekliyorsun ne diye stres oluyorsun diyince haklisin diyip gülümsedi mesela orada cevap. Verince içimin yağları eridi. Ama o adama yaptığı gibi bagirmadim ya telefonda ya da yüzüne karşı sen ne bana bağırıyorsun diyemedim ya içimde kaldı
O an kafandaki geçen şey "aile evim, apartmandayiz ve karşılık verirsem rezillik çıkmasın " düşünceseydi.. doğru olani yapmışsın . Belaya bulaşmamak lazim.. bulasmamak lazim ki ilerde kafamizi takacak büyük sorun olmasin bak aylar olmuş düşünüyorsun haklısın bağıramaz işini düzgün yapsin. Şöyle düşün bağıran birine sende bağırsan nolur du? O gün o adam çok mu sinirliydi? Evet sinirliydi . Her zaman geldiği evi karıştırmış kafasının ne kadar dalgin olduğunu ordan anlayabilirsin ve bağırmamasi gereken birine bağırıyor... o kurye sen müşterisin şikayet etsen o zararli cikacak.. sanırım onunda o gün dalgin yapacak ne sorunu vardi? Hem sinirli, bide suçlu . Sen olmasi gerekeni yapmışsın cevsp verip onun seviyesine insanmışsın... neden cevap vermedim diye kendini yiyip durma.. çok sinirlendim ve sinirimi konrtol altına alip belaya bulamadim diye kendini öv.. biraz iyilik yönünden bak... kendine çok yüklenme.. kendine şefkat göster ... senin o yaptığını ben yapamazdım.. kesin ben cevap verirdim ve büyük ihtimalle apartmana reklam olurdum.. ama sen bunu büyük olgunlukla idare etmişsin... lütfen kendine karşı iyimser ol... kurye ye gelecek olursak... her zaman geldiği evi karıştirip, üstüne bide sana çıkışıyorsa benim aklıma kuryenin birşeyi oldugu... bir şey var ve kime çattığının bile farkında degil... bu gibi durumlarda ara sikaeyt hakkını kullan... tabiki kimse bağıramaz sana... ama bazen de belaya bulasmamak lazim... havalaninda kadina cevsp verdiğin gibi... iyi ki tekrar cevsp verip uzatmamiş... bu gibi kriz anlarda anahtar kelime bul kendine...
Biri bir şey mi dedi... "Şimdi değil, şimdi değil " diye kendine telkinde bulun ve güzelce düşünüp kırmadan bağırmadan hakkini savun.. kimsenin seviyesine inme... inmeki seni onlardan ayırcak bi tavrin, bir efendiliğin olsun... zor evet.. ama inan belaya bulaşmak çok kolay.. hep sonraki adımı düşün... sen doğru olani yapmışsın.. . Kendine haksızlık etme..
Trendyoldan flan birsey aldığım için hep aynı adres oluyordu. Yani sürekli farklı insan geliyordu ama hiç böyle olmamıştı. O gün o orada bağırınca sinir oldum. Ben genelde sakin yapılı ama sinirlenince kendini tutamayan biriyim yani orada onu öldüresiye dövmek isterdim gözüm kararırdı belkide bu yüzden de orada pek kavga etmek istemedim. hep sonradan farkına varıyorum bazı şeyleri neden cevap vermedin etmedin diye. ama bak senin başına gelseydi kendini savunabilirdin ağzını açardın banada senin yaptığın doğru geliyor. ama sonra diyorum o erkek ben erkek saçma sapan sebepten belkide mahkemelik sorunlar olacaktı. Şikayet etmek istedim ama dükkanın kendi kuryecisi en fazla ne yapabilir. Hem dediğim gibi kendimden korkum yok ama ben evde yokken annem genelde hep evde oluyor ona birsey olur diye Endişe duydum. keşke evde değilde dışarıda olsaydı dedim. Yani bu korkaklık ya da çok ciddi bir durum değil dimi. Bu tarz sebeplerden dolayı ben dışarı çıkmaz oldum birisi bana yan yan mi baktı ya da omuz mu vurdu neden özür dilemedi diye düşünmekten pek dışarı çıkasım da gelmez. kendimi eve attığımda sanki fırtınalı bir havada bir mağaraya sığınmış gibi hissederim. Ve böyle yaşamaktan sa Allahtan canımı alması için dua ederim
Sen çok doğru olani yapmışsın... ben ofkemi kontrol edemem zaten... ama sen o kadar hassas düşünüyorsun ki üstüne bide ofkeni konrtol edebiliyorsun.. keske bir psikiyatriye gidip onunla konuşsan.. anlattıkça rahatlarsin... daha farkli boyuttan bakarsin...
Niyetim var aslında inşallah doğru düzgün bir psikiyatri bulursam gideceğim.
Tabiki git... destek al demiyorum... sadece bi bilene danış... çok iyi gelecektir
tam 4 kg gelmemiştir daha fazla gelmiştir
Normal şeyler mi yani
evet normak