Merhabalar Herkese 🌸

Ben artık kendimi düşünmek gerektiğini öğrendim. Hiçbir şey için geç değil.
Merhabalar Herkese 🌸

Ben artık kendimi düşünmek gerektiğini öğrendim. Hiçbir şey için geç değil.
Hak eden insanlar olursa yaparım ama ben şu ana kadar çevremde hak eden bir insan görmedim kimin mutluluğunu istiyorsak gerçek anlamda mutlu olduktan sonra şeyini bize çeviriyor, istemem demiyorum isterim ama çoğu insan iyi niyeti hak etmiyor zaten bende de iyi niyet fazlasıyla yok bazen iyi niyeti enayilik olarak kullanmayı tercih ediyorlar o yüzden ben de kendime göre önlem alıyorum.
Evet yaparım tabi ki de sadece aşk konusu için geçerli değil. mesela çok değer verdiğim bir arkadaşım ya da insan varsa onun da mutlu olması için kendimden fedakarlıklar yapardım. onun yanında olurdum zor gününde destek olurdum. çünkü arkadaşlık böyle bir şey. her zaman yanında olur onu anlarsın anlayışla karşılarsın.. ve eşim sevgilim için de zaten yapamayacağım şey yok her zaman onun mutluluğu için yaşardım ben..
Bu yaşıma geldim. Arkama dönüp bakıyorum. Kendim için çok az emek harcamışım. Hep sevdiklerin için olmuş çabalarım. Hep, kendimden önce onları düşünmüşüm. "O bunu sever. Diğeri şunu sever." diye hep onların isteklerine öncelik vermişim. Yapmayı istemediğim durumlarda bile onların isteklerine öncelik vermişim. Her zaman kendimden ödün vermişim. Artık biraz da kendime zaman ayırmam gerektiğini düşünüyorum.
Sevdiğim insanlar beni seviyorsa ve yormuyorsa evet. Lakin beni üzüp ya da yorup sonra da fedakarlık beklemesin kimse. Her şey vaktinde güzel, bir şeyler kırılıp döküldükten sonra hiçbir anlamı kalmıyor.. Hak edene hak ettiğini gösteriyorum, ayna misali..
Teşekkür ederim.. ✨✨
Cevap
17Cevap
Sevdiğim kişinin neyim olduğuna bağlı aile herşeyden önce gelir
Benim için kendimin ve sevdiklerimin mutluluğumuz aynı anda gelir, fedakârlık yapmam, yaptırmam.
Mutluluğundan fedakârlık anlatım bozukluğu. Fedakarlık, zaten kendi mutluluğundan harcadığın maddi/manevi her şeydir.
Fedakarlık yapıp yapmayacağım ya da ne ölçüde fedakarlık yapacağım sevgimin nicelik ve niteliğine göre değişir.
Fedakarlık bir şeyi feda edip sonrasında kar beklemektir.. kimse için kendimi feda etmem önümü göremediğim bir hikaye için adım atmam..
Eskiden boyleydim işte aman onlar üzülmesin falan ama geçin bu işleri. Bundan sonra bir tek ben.
Ben bunu yıllar önce anladım ve uyguluyorum zaten. Başarının devam etmesi nedeniyle hsbs
Hak edene hak ettiği kadarını yapıyorum, herkese değil
ben mutlu olmazsam çevreme mutluluk veremem o açıdan önce ben mutlu olmalıyım
Yaptığım oluyor, hakeden için yapman gerekir
Ben zamanında çok feda ettim. Gördüm ki değmiyor. Artık kendimi düşünme zamanı.
Asla. Sevgi zaten bencillikten doğar. Mutlu olmadığım yerde durmam.
Sevmenin bedeli budur.
zaman zaman yapıyorum bu hatayı
Muhtemelen yapmam bencillik baskın bende.
Sevdiklerim için fedakarlık yaparım.
Yaptığım çok oldu ama artık yapmam.
Yapmam. Kendi mutluluğum daha önemli.
Yapmıyorum ama yapmak lazım
şu an bile yaptığımı düşünüyorum.
Bunu sade ve sadece evlatlarım icin yaparım..
sevdiklerim beniö icin ne yapmıs ki allah askına
duruma göre aşkom
Yaptığım oldu.
Evet, yapılabilir.
Hayır
Yaparım ya
Yaptım
Bazen yaparim
Evet bazen yaparım
Evet
hayattaki en büyük işim bu sanırım
Hep yapıyorum