Başkalarının mutluluğu için fedakârlıklar yapar mısınız?

Fedakarlık var fedakarlık var. Hayatta önceliğim her zaman kendim çünkü kendim mutlu olursam diğer insanları da mutlu ederim ve ben bu hayata bir kez geliyorum başka insanlar için değil kendim için yaşamalıyım. Aslında şöyle bir düşünürsek herkes kendisini düşünürse ve kendini mutlu etmeye çalışırsa bence çok daha iyi olur.
Başkaları için fedakarlık yapar mıyım yaparım. Evet bencil bir yönüm var yalan yok ancak fedakarlık da yaparım. Yalnız bu fedakarlığın boyutuna bağlı eğer yapacağım şey Beni mutlu etmeyecek aksine bir de mutsuz edecek üzecekse bana zarar verecekse yapmam ancak görseldeki gibi tatlı şeyler tabii ki yaparım ve bununla ben de mutlu olurum.
Hayat zaten yaptığımız fedakârlıklarla dolu değil mi?
Zaten mutlu olan kişi sayısı m²ye neredeyse mikroskopla bakılacak kadar az düşüyor. Benim herhangi bir davranışımla mutlu olacak insanlar varsa seve seve yaparım. Bundan gocunmam.
Evet dolu dolu
Teşekkür ediyorum. 😅💫
Rica ediyorum 💫
Ne yapacam banane
Aman bir şeyde umrunda olsun ya
Bak bu cevabı beklemiyordum fkfkd
Önemli olan sensin doğru. Sınavı geçtin, bu da ödülün. 🌯
Evet, bu da içeceğin 🍶 agresif göbeğine 900 kalori eklenmiştir. İyi günlerde kullanın
Selamlar,
Başkalarını mutlu etmek ve bir insan yüzündeki gülümseme sebep olmak beni yeterince tatmin ediyor zaten. Tabii ki bu her insan için geçerli bir durum değil. Bunu yaptığın insanın her şeyden önce bu davranışı hak etmesi gerekiyor. Bence bir insana mutlu etmek fedakarlıktan öte insanın yapması gereken davranışlardan birisidir.
Aleykümselamlar :))
Neva alır bu sefer çsg'yi 😃 tabi ben onu eig seçersem alamaz gibi. Ne diyorsun? 😃
He ya beni de eig seçiyorlar bazen 😃 yalnız değilsin
Cevap
18Cevap
Yapmıyorum sadece beni seven birisi olursa
Elbette fedakârlık yaptığım zamanlar oldu. Yani birini mutlu etmek beni de mutlu ediyordu.
Örneğin Steam'de engeli olan çok değerli bir kardeşim vardı. Onunla şans eseri tanışmıştık ve birlikte oyunlar oynuyorduk. Ben ona oyunu anlatıyordum, yardımcı oluyordum. Uzun süre onunla vakit geçirdim. Samsun'da yaşıyordu, onu görmeye bile gitmiştim. Sonra ailesi onu yurt dışına götürdü. Böylelikle, onun sayesinde güzel anılar biriktirmiştim.
Ben fedakârlık yapmaya hazırım. Peki fedakârlığı hak edecek insan nerede?
Elbet denk gelir öyle insanlar. Zor olsa da bulunur, bulurlar.
Öyle insanları bulursam, fedakârlık yapmaktan çekinmem.
🙏🏻
Aile ve aile gibi olanlar (sevgili, dost) dışında kimse için fedakarlık yapmam.
İnsanoğlu çokça nankördür özellikle hayatı mutsuzluk içinde geçmiş ise başkasının mutlu olmasınıda istemez çünkü herkesi kendi gibi görür asık suratlı görmek ister
Tek tük insanlar başkasının mutsuzlugu için fedakarlık yapar
Bu konuda kendi kul hakkıma çok girmişliğim oldu zamanında artık her şey sırasında ve dozunda yani önce ben sonra sevdiklerim geliyor. Kısacası gereksiz fedakarlığımın son kullanma tarihi geçti.
Surekli fedakarlik yapiyorum kardeslerimin mutlulugu icin. Aman bu lafi duymasinlar kirilirlar, aman su kisi zarar verir uzak tutayim diye ugrasiyorum surekli. Yeter ki mutlu olsunlar 🌸
Bunu yapma yeminle seni ateşe atarlarda uzaktan seyrederler :) sonra senin yaptığın aptallık derler
Bu Saatten sonra yapmam
İyilikten Maraz Doğuyor İnsanlar Nankör
O anki havama göre aslında. İyi bir havadaysam yaparım ama canım sıkkın ise biraz zor
Duruma göre değişir ama genelde yapmaya eğilimliyim.
En sevdiğim arkadaşımın mutluluğu için her şey yaparım <3
Hayır yapmam benim mutluluğumu kim düşünecek insanlar çok nankör
Evet yaparım :d keyifsiz birini daha iyi görmek beni de mutlu ediyor.
O başkalarının kim olduğuna bağlı. Yakın çevrem ve çocuklarsa koşulsuz şartsız yaparım
Çok yapmisligim vardır pismanmiyim vallahi degilimm☺️☺️
Yapmam desem de yaptığım oluyor. Değer verdiğim insanların mutluluğunda huzur buluyorum.
Çok değerli biri olmalı benim için..
Çok fedakarlık yapmak karşı tarafa fedakarlık duygusunu yaşatmamaktır. Bu da adil değildir, diğer insan insanlıktan çıkıyor
🙏🙏yakınlarıma yapabilirim
Yapmıştım ama yapmamalıymış sonradan anladım
Kendim dışında, artik , hıc kimseye 🤚
Evet ömrüm boyunca böyle oldum ne yazık ki
Ailem sevdiğim insanlar sadece
sanmıyorum benim için değerli olması gerekiyor.
Evet eskiden böyle bir maldım ben de
Ben yaptım bir daha yaparsam beni kurşunlayin :))
Bu fedakarlık beni de mutlu edecekse evet yaparım
Başkalarının rahatlığı için fedakarlık yaparım.
Son yaşadıklarımdan sonra hayır
Yaptımda noldu ben şu an mutsuzum
Bazen
Ailem için yaparım
Yaparım.
Yaparım tabii ki
Hayır
Hayır yapmam
Yaparım.
Yaptım
Yaparım yaptım da
Bazen