Allah beni neyle cezalandırıyor?

Aile demekten utanıyorum ama o kadar kötü insanların içine düşmüşüm ki. Hiçbirinde acıma duygusu yok. Gerçekten çok kötüler. İçlerinden biri de demiyor ki biz bu kıza çok kötü şeyler yaptık, yapıyoruz. Biz ne yapıyoruz ya? demez mi insan. Nasıl bu kadar merhametsiz ve iğrençler anlayamıyorum. Çok ağladım dışarılarda kendimi tutamayıp. İyi insanlar yardımcı olmak istediler. Halbuki elalem dersiniz değil mi? Birbirlerini bana karşı olup destekliyorlar. Hepsi her birinin neler yaptığını çok iyi bilmesine rağmen. Ne yaptın diyecekseniz yemin ederim ki hiçbir şey. Başlarına bir felaket geldi ve ben seferber oldum. Onlara benzemiyorum hiç hem de. Yine de onca şeye rağmen acıyorum üzülüyorum. En iyi ihtimalle yokmuşum gibi davranıyorlar. Yok sayıyorlar. Bazıları ise burada anlatamayacağım türden şeyler. Kendimi insan gibi hissedemiyorum. Doktor randevusu aldım artık dayanamıyorum. Psikolojim yerle bir oldu. Birkaç yere iş başvurusu yaptım onları bekliyorum. Başka ne yapabilirim arkadaşlar? Allahım diyorum hiç hak etmiyorum bunları. Herhalde öbür tarafta karşılığını verecek.

Allah beni neyle cezalandırıyor?