Çocukluğunuzu duygusal yönleriyle gözden geçirmedikçe, yetişkinlikte ki öfke patlamalarınızın sebeplerini anlamanız mümkün olmayacaktır. Alınganlık, kırgınlık ve hassaslık öfke patlamalarının ana nedenleri içinde yer alabilir.

Çocukluğunuzu duygusal yönleriyle gözden geçirmedikçe, yetişkinlikte ki öfke patlamalarınızın sebeplerini anlamanız mümkün olmayacaktır. Alınganlık, kırgınlık ve hassaslık öfke patlamalarının ana nedenleri içinde yer alabilir.
Haksızlık karşısında ya da adaletsizlikler karşısında veya sevdiklerime zarar geldiğinde öfkelenirim çok kolay bir şekilde.. bir de hayvanlara zarar gelirse.
Bie karadenizli olarak çok çabuk sinirlenen bie yapıya sahibim.
Ama beni genelde sinirlendiren şey, düşünmeden, bilmediği şey hakkında bilirmişçesine konuşan ve hak etmediği halde kibirli davrananlar.
Böyle birini gördüğümde o kişiye bol şans diliyorum. WİNTER İS COMİNG
Laz damarı dedikleri şey değil mi? Teşekkür ederim 😊
Haksızlığa uğrayınca ya da başkası haksızlığa uğrayınca çok sinirleniyorum üzülüyorum da
Teşekkür ederim 🥰
Rica ederim 🌹
İrkcilik ve kedilere kötü muamele.
hayvanlar insanların şehrine gelmedi, insanlar ilk çağdan beri yaşamak için hayvanları takip etti ve onların konakladığı bereketli topraklara şehirler kurdu. İstilacı olan biziz o nedenle onlara yaşam alanı sunmak ZORUNDAYIZ.
Genel olarak sevimli patilere desek 😊Dün bir haber aldım mesela;çiftliğimizdeki hamile köpeğe birisi tekme attığı için yavrular ölmüş. Tabi ki yapan kişi ceza aldı ama soruyorum insanlık çok mu zor
Cevap
16Cevap
Benim yaşadığım hayatı bilmeden hakkımda yargıda ve tavsiyede bulunan hiçkimseden hoşlanmıyorum.
Burada da empat devreye giriyor. Eğer empatli olsaydı yargılama imkanı olmazfı gibi
Ben o insanlara "buyrun benim yerime geçin, yaşadıklarımı siz yaşayın" önerisinde bulunuyorum. Hemen akıllarına acil bi işleri olduğu geliyor😎.
Yanımda biri aşağılandığı zaman veya horlandığı zaman gözüm bir şey görmüyor çok küfrederim kalp kırdığım ender konulardan bir tanesi.
Olaylara karşı tepki vermen senin merhametli biri olduğunu gösteriyor. Tebrik ederim 😊Bazıları var görüyorum en basit bir olayda bile olay yerinden uzaklaşan ya da görmemezlikten gelen
Sadece ailem söz konusu ise öfkemi kontrol edemem bunu dışında her konuda öfkeme sahip çıkan biriyim
Bir koruma kalkanı gibi ne güzel. Teşekkür ederim 🌹
Anlaşılamayınca ya da yanlış anlaşılınca, benim ince detayla düşündüğüm bir konuyu karşı taraf düpdüz düşünüp bencillik edince bir sinir oluyorum
Teşekkür ederim 😊🌹yanlış anlayan kişi kendisi kaybeder
Kesinlikle. İnatla yanlış anlayan insana yapabilecek bir şey yok
Normalde kolay sinirlenmiyorum. Belirli konularda ise fazlasıyla hızlı. Saygısızlık ve haksızlık durumlarına katlanamıyorum.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim 😊
Birisine haksızlık yapılırsa sinirleniyorum. Kendime yapılan şeylere pek kızmam, ancak birisi birine bişey yaparsa, o zaman sinirleniyorum.
Bu da senin olaylara bakış açını gösteriyor. Hakkı her zaman savunmak gibi 😊
Neden
E susuyorsunuz? 3 gün önce hastanede bile hastanede önüne zorla geçecek olan arabı engelledim, tartıştım. İnsanlarımız pısırık. Çok pısırık. Sözde Müslümanlar bide. Ben ateistim. Adam evde karısını dövüyor mahalleden bir adam çıkıpta adamın ağzını yüzünü kırmıyor mesela. Sokakta karısını döven adama bön bön bakan milletiz.
Fazla tepkisiz. Kimileri korktuklarından birşeyler yapamaz.. Sözde bazıları merhamet yüklü ama
En küçük bir şeyde öfke olabiliyor ama tam tersi bazan da öfkelenilecek durumda sakin oluyorum degisik bir şey kimseyi üzmedim tabi o ayrı
Bazı şeyleri aştığınız için öfkenize de hakim olabiliyorsunuz, öyle düşünün 😊
Bilemiyorum duyguları açıkça dile getiren biri olduğum için:))
Dövmem sadece sinirlenebilirim anlık 😊
Tığ, etamin iğnesi ve kalem olur vs:)) Yeri geldin mi hobiye zaman ayırdığımı bildiğim gibi keza uluslararası eğitimlere de 😊
Öfke veya ruhsal tükenmişlik insanlarda kalıcı izler bırakıyor nekadar iyileşmiş olursan ol yine de bir yerde içini sızlatan kemiren bir acı olarak karşına çıkıyor önemli olan alışmak çözüm yollarını ve kendi kendini motive etmeyi öğrenmek
Birisi benim yapmak istediğim şeye karışınca, engel olmaya çalışınca. En sinirlendiğim konu
Sonuçta senin seçimlerin ve karışmamaları lazım 😊
Çabuk sinirlenen ve çabuk sakinlesen bir insanim. En çok beni yalan ve ihanet öfkelendirir.
Saman alevi gibi öfkeniz o zaman. Teşekkür ederim 😊
Konu fark etmez hocam.
Çok çok kolay sinirleniyorum ben
Bak teline dikkat etmek lazımsa da seni de öyle kabullenmek gerekir arkadaşım 😊
Onların sorunu hocam beni bağlamaz 😂
İş yerinde ayrı evde ayrı sinir oluyorum. Gereksiz alınan yapılan herşeye sinir olurum.
Müsriflik gibi yani.. Peki size göre gereksiz olan şey başkalarına göre gerekli ise 😊
Gerekli olan 1 tane olur. 3 veya 4 olursa sıkıntı. Mesela limon sıkacağı. Bizim evde 5 tane.
Aşırı savurganlık. Bu biraz şeye benziyor bazı insanlar görüyorum çocukluk döneminde yokluk çektikleri için aldıkları her üründen stok yapmak gibi
Bu biraz saçmalık bence. Gerekli olan alınır. Gereksiz ise herşeye karşıyım.
Anlayamazsınız çünkü dinlemezler yine de teşekkür ederim 😊
Ahaha anlarım. Mesela masa alırsın 2 tane yeter. 6 tane olunca sıkıntı. Sence anlamamam normal mi 😊
Hemcinsim iftira atınca kafayı tam gömüyordum ki amir girdi araya
Kafayı gömmek yerine yaptığının yanlış olduğunu söyleyip bu konuda özür dilemesi gerektiğini de
Artık gerek kalmadı beni çektiler projeden 😀 bu çocuk gelip bana benim yerime mesai yapar mısın? Amir para istiyor sen ise istemiyorsun diyerek benden iyilik istemiş biriydi ve yazmıştım da o yüzden beni baya deli etmişti elimde kalacaktı
Belki de böyle olması hayırlıydı😊😊Sosyal sorumluluk projesi vs ise çok üzülürdüm çekilmenize
Yok ya fabrika projesi de şu an ki yerim daha rahat ama cuma namazı izni vermiyorlar o canımı sıkıyor
Bazı işletmeler maalesef katı olabiliyor
Kolay sinirleniyorum evet. Anlaşılmadığımda, ısrarla karşılaştığımda vs
Anlaşılmayan insanların yanında durmak zordur. Ruhuna iyi gelen insanların olması dileğiyle 😊🌹
Rica ederim 😊
Yok sayılma, saygısızlık gibi durumlarda öfke sorunlarım olabiliyor.
Teşekkür ederim 😊🌹
Oyle cok ofkeli veya sinirlenen biri degilim. Kendimi ifade edememek sinir eder belki.
Teşekkür ederim 😊
Tedavisi basit al eline tesbih estağfurullah zikrini çek ilk önce dile alıştır sonra kalben çek
Çabuk öfkelenen biri değilim öfkeme sahip çıkabiliyorum
Haksızlığa hiç gelemiyorum ve kıskandırılmaya çalıştırılmak
Sinirimi bozan her konuda
Mesela;
Hayır kolay öfkelenmiyorum
Çabuk sinirlenirim
Erkek ve ar*plar konusunda
tahammülüm yok o yüzden hemen sinirlenebiliyorum
Her türlü konu olabilir
işlerimle ilgili
Bazen saygı sınırında yapılan öz eleştirileride mi
Hayır kolay öfkelenen birisi değilim.