Neden duyarız biliyo musun. Biri yardım ister Rabbyardim etsin deriz. Biri bişi ister dua edeceğim deriz. Biri çocuk istismarında bulunur yakalanır şeytana uydumder. Birileri hiç çalışmadan ev bark dizer. Kendisine elçi der. Derlerde derler. Sorumluluk almadan ve çalışmadan bir yaşam sürmenin sırrıdır bu isler
Çünkü hayat veren o eğer ihtiyaç duymazsak sonunda keşke ihtiyaç duysaydım dersin ama iş işten geçmiş olur kalbin karanlık beynin karanlık bir kere olsun dene zorla ya inan kimse boş yere gelmemiştir
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnananların yanında olmuyor sanki tek biz onun yanında olmaya çalışıyoruz. Kendi fikrimce içim hep yalnız hissediyorum
Evet ama bir yaratıcıya ihtiyaç duyunca yalnızlığım geçmeyecek ya da sorularıma cevap gelmeyecek varlığı veya yokluğu benim için bir anlam ifade etmiyor ölünce görürüm artık ne var ne yok
Varsa bile bu sözde kutsal kitaplarda geçen fazla çelişki içeren insani duygulara sahip olan yeri gelince sözde çok yardım eden yeri gelince onlarca cezayla işkence eden bir varlık olduğuna beni hiçbir güç inandıramaz çok çapsızca ve basit çünkü, madem bu b0ktan hayatı ne var ne yok bilmeden yaşıyoruz daha değer bir şey olsa bari, tek bildiğim şey hepimizin günün sonunda yalnız olduğu ve hiçbirimizin birileri tarafından tamamen anlanamayacak olduğu ve yukarıda bizi ödüllendirecek veya cezalandıracak birinin olmadığı, bu yüzden bir gün ölecek olmamdan hiç korkmuyorum beklentimde yok.