+1 yılİyi bir sıralama ve aile evinden kurtul üniversitede kendini sosyal kulüplerle tiyatro ile almaya çalış kendini yetiştir oku araştır
Sonra kimin seni küçümsediğini kimin sendeki potansiyeli görüp bilerek engellemeye çalıştığını aile tramvalarını arkadaş zorbalıklarını çözer bir psikiyatri yardımıyla sağlam bir gelecek rotası oluşturursun
Hatta mezun senende mutlaka bir psikiyatri ile görüş ve terapi al inan bana sınava hazırlanırken ruhun da yenilenir bu sıralamana çok büyük olumlu etki eder ve sınavı istediğin bir sıralama yapamazsan ( mesele ilk bin istiyorken 20k yapmışsındır) bu morelini etkilemez ve daha güçlü şekilde olasılıkları değerlendiririsin.
Şimdi iyi bir üniversite diye bir şey var ama imkanlarda ona göre orantılı oluyor ancak diğer üniversitelerde orta düzeyde olsa bile hatta orada iyi aralığında olan pek çok üniversite var illa Boğaziçi Hacettepe Koç diye düşünme kendin hangi bölümü istiyorsan ya da tercih döneminde hangi bölümü tercih edeceksen puanına göre okulun iyiliğine kontrol et ve maddi anlamda imkanın varsa ailenin yardımıyla şehir dışında oku ama eğer okulun burada iyiyse ve ailen sıkıntı yaratmıyorsa burada devam et ve fırsatları değerlendirin Ama eğer aile sıkıntın varsa o zaman dışarıda okuman daha mantıklı Çünkü sen Anladığım kadarıyla kendini gerçek anlamda yansıtamamışsın Bunu ben de yaşadım ve seni çok iyi anlıyorum 7 yıl boyunca zorbalık görmüş biri olarak söylüyorum bunu sosyal anksiyete tedavisi gördüm
Dışarıda da ayrıca Maddi durumun tam anlamıyla yeterli değilse sınav tercihinden önce bir işe gir ve okumaya başladığında da part time mutlaka çalış bir yerde Yani illa alanla ilgili olmasına gerek yok harçlığını çıkartırsın Umarım yurt vesaire durumunda hallolur bir şekilde yolunu bulur devam edersin ama kendini geliştir her açıdan illet sana İşte beni beğenmiyor yok beni pasif buluyor yok işte çok sessiz kalıyorum diye diye ya da atıyorum sana sadece bir bakışıyla kötü hissettiriyorlar diye kendi değerinden ödün verme Bak bunu bana da yaptılar ve ben daha yeni fark ettim 21 yaşındayım ve gerçekten 2 yıl kendimi geliştirip Hani uzaklaşmayı düşünüyorum Hatta daha erken bile yapabilirim şartlarımı iyileştirdikten sonra O yüzden hiçbir şey senin iyiliğin Senin ruhun Senin bedenin için değmez sağlığını asla gerçekte hayallerini gerçekleştirememiş toplumda yer edinmenin derdini yaşayan ortamcı dedikodu yapan vasıfsız Hiç Kimseye Boyun eğme Çünkü genellikle pazarlama yapıyorlar genellikle kendi reklamlarını yapıyorlar ama ortada Farkındaysan bir şey yok zaten çabalayan insan ego'ya girmez ya da birinin üzerinden küçümsemez ya da kendi Başarılarını ortamda kabul edilse dahi anlatmaz devamlı yerde kabul edilmesi onun egoist olmadığı anlamına gelmiyor İyice düşün ona göre karar ver12 Yorumla- +1 yıl
Ben 11. sınıfken bi matematik sınavında çok fenalaşıp hastaneye gitmiştim o zaman psikiyatriye yönlendirdiler ve 1 dönem tedavi gördüm fakat pek bi faydası olmadı sanırım bununla ilgili bir psikolog tedavisi alsam daha iyi olacak. Dışardan okumak istiyorum dediğiniz gibi ama ailem bulunduğum şehri yazmamı istiyor bununla ilgili bi baskı var üzerimde maalesef. Ben burada kalmak istemiyorum çünkü ailem özellikle de annem küçüklükten beri hem anne hem baba oldu ama bu durumu çok fazla abarttı mesela dışarı çıksam 5 10 kez arar ben üniversitede de böyle olsun devamlı o sahipleniciliğini gostersin istemiyorum hayat çok zor bu zorluğa alışmak istiyorum bu yüzden dışarıdaki imkanları kullanmaya çalışıcam. Teşekkürler tavsiyeleriniz için hepsini dikkate alıcam.
- +1 yıl
Mutlaka sınavına odaklan mf tm olman farketmez yaparsın
Maalesef bana zarar veren çocuk ağustosta çalişmaya başlayarak mfden 36k yaptı yani hala umut var.
Kendini sosyal medyadan ayıkla bence uzun süre telefon kullanma mekan değiştirerek bireysel ders çalış dinlenmek istediğin evde ve bireysel yapılabilecek hobi bul ve insanların ananın babanın kardeşinin akrabanın arkadaşının dershane arkadaşının dahi sözünü dinleme he de geç cevabını sıralaman ile ver
Bende hem psikiyatri hem psikoloji tedavisinden bahsediyorum durumuna teşhisi psikiyatri koyar psikolog ile terapi görürsün
Zaten bu seni rahatlatır dedim ilaç kullan sadece demedim
En İyi Cevaplar
Merhaba canım:)
Yorumları tek tek okudum yardımcı olabilecek bir cevap verebilmek için. Öncelikle gerçekten farkedilip ilgiyi üstüne çekmek istiyorsan imaj değişikliğiyle siftahı yapabilirsin.
Örneğin: saçının rengini veya şeklini değiştirmek ya da kiloluysan kilo vermek ya da düzenli tercih ettiğin bir tarz varsa onları ufak ufak değişmek mesela sadece siyah ya da koyu renkler giyiyorsan birden bire turuncu bir oje sürdüğün zaman ya da değişik bir küpe taktığın zaman bu insanların ilgisini oldukça çekecektir.
Ancak unutma bunun arkasında hal, hareket ve tavırlarında da ufak ufak değişiklikler yapman değişim sürecinin iplerini eline alıp kontrol etmen için gerekiyor çünkü kalıcı ve kesin sonucu almak istiyorsun. Biraz uzun bir yolculuk olacak sonuçta insanları kendi yeni versiyonunla tanıştıracaksın ama meyvelerini vermeye başladığı zaman değdiğini anlayacaksın pes etme😽🫶
Hal hareketlerindeki değişiklikler kısmını da anlatip yorumu kapatıcam
(biraz uzun oldu okumaya falan belki üşeneceksin ama gerçekten bu durumdan kurtulmanı çok isterim bu yorumla buna vesile olabilirsem ne mutlu bana.)
Öncellikle şifacı olma huyun varsa bundan derhal vazgeçmelisin tamam yardım etmek güzeldir faydalı şeyler yapmak güzeldir ama KENDİNİ KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE KULLANDIRTMAYACAKSIN. Ve bu taktiği hayatına uygulamaya yeni başlayacağın için insanlara karşı sanki rest çekiyormuşsun gibi sert ve soğuk bir şekilde yapmayacaksın çünkü fark edileyim derken nefret edilen kişi olursun bu noktaya çok dikat etmen lazım.
İkinci olarak fikirlerini, hoşuntsuzluklarını, memuniyetini, minettarlığını ya da herhangi bir duygunu belli etmekten çekinmemelisin ve bunları ifade ettiğin zaman kimin nasıl tepki verdiğine, insanların sana olan tutum ve davranışlarını dikatli bir şekilde bir süre incelemen gerekicek bu insanlar arasında senden kaynaklı istenmeyen davranışlarda bulunanlar ve özü çürük olanlar diye ayıklaman lazım o özü çürük kısmını hayatından ayıkla ve mesafeni koy ama yine kibarlık ve sağlam duruşunu bir kenara atmadan.
Çünkü insanlar saygı duymadan saygı duyulmayı beklememelidir.
Ayrıca üniversiteye de geçiyormuşsun sanırım umarım üniversite, hayatında güzel şeylerin başlangıcı olur. Sıfırdan başladığını unutma insanların sana olan davranış biçmini sen belirleyeceksin kimseye gereksiz sırlarını verme kimsenin arkasından konuşma kimsenin ağzına laf verme ve seni kullanmaya çalışan kötü kalpli zorbalara boyun eğme içinden güzel güzel duanı et ve okula git. Allah işini kolaylaştırır inşallah.🌸
Bazı insanlar sen ne yaparsan yap bozuk olabileceğini unutma ve değiştiremeyeceğin her şeyi kendine dert etme kendini suçlama çünkü dünya adil bir yer değildir sen ne kadar iyi ve mükammel olursan ol..21 Yorumla
bebegim oncelikle kendine deger vermen gerekiyor. senin degerini o insanlar belirlememeli. kendi degerini kendin belirlemelisin. bahsettigin insanlar yani akrabalar zaten cogunlukla gereksiz insanlardan olusuyor.
suanki arkadas ortamlarini da ciddiye almana gerek yok. genelde insanlar bencildir egoisttir. hep kendi dertleri konulari konusulsun isterler. sen dinlersin ama seni dinlemezler bile. boyle insanlar cok fazla ama gercek dostluklar gercek iliskiler nadirdir ve o yuzden cok degerlidir. bu insanlar yuzunden kendini kotu hissetmemelisin cunki emin ol herkesin hayatindan bu tarz cok insan geciyor. onemli olan kendine deger verebilmeyi basarmak. kendine deger verdigin zaman bu tarz insanlari hayatinda cevrende barindirmazsin merhaba merhaba der gecersin. "kaliteli yalnizlik sahte kalabaliktan her zaman daha iyidir".
bunlari asla kendini avutmak icin yapma kendine deger verdigin icin yap. cunku hak ettigin sey bu muamele degil unutma.
kendimden ornek vereyim biraz da istersen cunku bu konularda asla yalniz degilsin.
universitede yurtta kaliyordum cok yalniz hissediyordum sonra cok yakin bi arkadasim olmustu ayni odaya gectik. her sey guzeldi. onun pek parasi olmazdi. ben kendime birseyler aldigimda ona da alirdim bi derdi oldugunda ici rahat edene kadar onu dinlersik yardim ederdim. aldigim karsilik bunun tam tersi oldu. baska bi arkadasi oldu onunla gezdi beni cagirmadi odaya gelirlerdi biseyler yerlerdi bana sormazlardi bile. ben ne yaptim peki? verdigim degeri hak etmeyen o insanla tamamen iliskimi kestim ayni odada yabanci gibi yasadim. sonrasinda baska arkadaslarim oldu onlarla cok mutluydum.
akrabalari da takmamalisin tekrar altini ciziyorum. kucukluk travmalarimin bazi sebepleri o kendini bilmez akrabalarin bazi soylemleridir. ve hicbiriyle gorusmuyoruz. takilicak bir sey yok cunku.
kendini sev kendine deger ver kendine yetebildigin zaman bunlar sorun olmaktan cikar. sevgiyle kal💘10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba 🦋
Kendinizi kabul edin önemli olan, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek ve değer vermek. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak yerine, kendi benliğinizi keşfedin ve kabul edin. Her bireyin kendine özgü değerleri, yetenekleri ve güzellikleri vardır.
Kendi değerinizi tanıyın, kendinizi önemseyin ve değer verin. Kendi başarılarınızı ve güçlü yanlarınızı takdir edin. Kendi kendinize olumlu bir iç konuşma yaparak, kendinizi destekleyici ve cesaretlendirici düşünceler geliştirin.
İlgilendiğiniz alanlara odaklanın. Kendinizi geliştirebileceğiniz veya ilgili olduğunuz alanlara yönelin. Hobilerinizi keşfedin, yeni yetenekler edinin veya ilgi duyduğunuz konuları araştırın. Bu şekilde kendinizi daha fazla motive edebilir ve kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Kendinize iyi davranın. Kendinize iyi bakmak önemlidir. Sağlığınıza dikkat edin, düzenli olarak egzersiz yapın, sağlıklı beslenin ve yeterli uyku alın. Kendinizi iyi hissetmek için kendinize zaman ayırın ve kendinizi şımartın.
Destek arayın. Unutmayın, herkesin kendine özgü yaşam deneyimleri vardır ve bu deneyimler sizi şekillendirir. Kendinizi sevme ve değer verme süreci zaman alabilir, ancak bu süreçte sabırlı olun ve adım adım kendinizi daha iyi hissetmeye çalışın. Her bireyin değerli olduğunu unutmayın ve kendinizi sevmeyi hak ettiğinizi hatırlayın. Kendinizi yalnız hissettiğinizde, bir destek ağı oluşturmak önemlidir. Güvendiğiniz bir arkadaşınızla konuşun, bir aile üyesine veya bir profesyonel terapiste başvurun. Bir destek grubuna katılmak veya online kaynakları kullanmak da yardımcı olabilir.
Unutmayın, herkesin kendine özgü yaşam deneyimleri vardır ve bu deneyimler sizi şekillendirir. Kendinizi sevme ve değer verme süreci zaman alabilir, ancak bu süreçte sabırlı olun ve adım adım kendinizi daha iyi hissetmeye çalışın. Her bireyin değerli olduğunu unutmayın ve kendinizi sevmeyi hak ettiğinizi hatırlayın.21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🦋
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kendiniz olun yeter
10 Yorumla
+1 yılŞunu hiçbir zaman unutmayın herkesin belli bir karakteri vardır belli bir yapısı vardır birileri için ya da bir şeyler için kendinizi değiştirmeye çalışmayın, mesela benim abimle benim aramda da fark vardır onu da soğuk görürler beni sıcak görürler ama insanların karakteri farklıdır yani sizin de anlaşacağınız insanlar vardır hani beni hiçbir insan istemiyor ben hiçbir insanın anlaşamıyorum diyerek kendinizi böyle kötü de göstermeyin kendinizi böyle psikolojik olarak baskı altına da almayın, ama eminim ki sizi de sevensiz de değer veren insanlar vardır aile içinde zaten herkese istediği gibi davranır bana göre aile müessesesi her şeyin kötülük yapıldığı ama iyilikle yapıldığı söylenen tek sahtekar yerdir başkası da ailenden sana sahip çıkmaz bunu kabul ediyorum, ama bu konuda kendini gereksiz yere suçluyorsun gereksiz yere kafaya takıyorsun sen olması gerektiği gibi davran kendin ol demek ki senin de yapın bu yapacak bir şey yok belki de yaşamış olduğun birkaç şey seni bu noktaya getirdi kimsenin seni sorgulamasını ya da karakterine laf söylemesine de izin verme senin de anlaşabileceğin insanların yapısı vardır.
mesela ben de okul döneminde birçok kişiyle anlaşamazdım hatta okul döneminde bırak anlaşmayın mezuniyet partisine gitmedim toplu fotoğraf çekimlerini bile katılmadım yani bugün de olsun gene pişman değilim senin de kafana uymayan bir şeyler vardır boş ver her şeyi fazla sorgulama sen de böylesin seni kabul eden böyle kabul etsin etmeyen de yoluna baksın.20 Yorumla
+1 yılMerhaba , size kendimden kısaca örnek vereyim değer görmediğim herkes ile iletişimimi kestim şu an etrafımda kimsem yok tek başımayım kısaca değer görmediğiniz yerde tenezzülde bile bulunmayın öncelikle.
İnsan olarak sevilmek sayılmak takdir görmek istiyoruz ki bu en doğal hakkımız , size bunu verecek kaliteli insanlar hayatınız da olabilir de olmayabilir de bu hem biraz şans hem de sizin gayretiniz ile olur ne de olsa kader gayrete aşıktır. 🙂
Kendinizi sevin gibi klişelere girmeyeceğim ama işin özü kendinize öz bakımdan geçiyor siz bedeninize ve ruhunuza yatırım yapın ki insanlar sizi gördükçe saygı ve merakları artsın , bunu hem kendiniz hem de toplumda değer görmek için yapın ve evet birileri beğensin diye bir şeyler yapmak eziklik değildir bunu kendine yediremeyenler ancak böyle söyler onlara aldırış etmeyin.
Söyleyebileceğim aslında çok şey var ama uzatmak istemiyorum , işin özü hobi spor gelişim gibi aktivitelere yönelmek ile başlayın derim.
Başarılar! 🙂10 YorumlaBeni düşün benimki daha kötü ben 4 veya 5 yaşında annemin babamı aldattığını görüyorum babamda zaten kızım anneni takip et bide eve kim geliyor söyle bana derdi. bende annem gerçekten de babamı aldattığını gördüm ve babama bunu anlattım annemi kafasını yardı ve annem şizofreni hastası oldu ben 5 yaşında bu yana hep anneme bakıp benim yüzümden dedim ve babam bana kimseye soylemiyim erkeklik gururu kırılmasın diye bu yaşıma kadar hep susturdu ve kötü davrandı hep zorbalık yapıyordu bana beni hep insan yerine bile koymuyordu. ve 8 yaşında okul hayatım başlıyor ve 1. Sınıfı okuyamıyorum devamsızlık tan ötürü sonra 2. Sınıfa geçiyorum ki 1. Sınıfı bile okuyamadım ve annem hiçbir şekilde evi temizlemiyor ve hep duvarlarla konuşup bir gülüp ve bir ağlıyordu. bu aradada annem öldürmeye de çalışıyor tümüyle ailede hepimizi. cok asabi ve cinnet her defasında geçiriyor. sonra daha 2. Sınıfı bile okuyamadım kolum merdaneli çamaşır makinesi içinde kaldi kolum net kesiliyordu çok şükür kurtuldu kolum. allahim sayesinde sonra okula 3. Sınıfta net bir şekilde artık düzgünce okuyabilicekti mki bu seferde herkes benim yanıma yaklaşmiyor. Pis kokuyor saçı taranmamis bitki sidikli falan filan yani ezik oluyorum okulda sonra ilk okul bok gibi geçti ortaokulunda bu sefer yeni tasindigimiz mahallede ki ortaokulda okuyucam ne güzel değişik ortam değişik arkadaşlar okadar çok mutluyum ki diyorum ki artık kendime bakicam tertemiz olucam kimse bu yeni okulumda beni eziklemiycek diyoru ( devam) part1
019 Yorumla- +1 yıl
Sonra bakıyorum ki sınıfa ilk girişimde kendime saçıma komple temiz bakım yaptım yeni arkadaşlarım beni sevsinler diye gerçekten de işe yaradı herkes beni tanımak için can atıyorlardı sınıfta herkes benimle sohbet ediyorlardı. cok seviniyorum ki bide. Ne olsun daha okulun birinci günün ilk teneffüs zili çalar çalmaz sınıfımızda bir kız var dış görünüşü nedeniyle erkekler tarafından acımasızca zorbalığa uğruyor şiddet uygulanıyor kıza bende baktım dedim etrafındakiler neden bu olaya sesini hiç çıkartıyorlar diye merakla bakıyorum sonra dayanamadim dedimki kıza karışmayın günah değil mi yaptığınız dedim ve kizida tanımıyordum ve bana sınıftaki arkadaşlar sen bu olaya karışma bırak dediler kızlarda aynı şekilde bende izlemek istemiyordum zavallı bir kızın ezilmesi şiddet görmesi beni çok üzüyor du. bende o kızla arkadaşlık yaptım o kızı korudum ve suniftakiler dediki bana egerki bu kızla takılırsa senide ezerir sende ezik olursun baktım gerçekten de beni ezmeye başladılar benim piskolojim pert kızda gerçekten de güzel hiç değil di. ve kendini hiç savunamiyor çok aşırı ezdiriyordu bende eziktim ama hiçbir zaman o kızı kaderine terk etmedim ve okulda çok kötü geçti. bitti sonra bide evrede zorbalık görüyordum ailemden özelikle babamdan ben bide evde annem 2 tane erkek Bebek getirdi dünyaya iki bebegide ben büyüttüm varta çocukluğum ve şu an ki hayatım çok kötü beni bı düşün daha neler neler
- +1 yıl
Babam benim yalan söylediğimi annem hiç bir şekilde babama ihanet etmiycegini anlatmış amcam babama babamda beni şeytan gibi bir çocuk olduğumu düşünüyor oyuzden aslında halamlara da karım beni aldattı dedi. bunu bilmenin en büyük sebebi de en büyük halam ona anlattım oda sen doğru söylüyorsun adamda tanıdık mış yani ihale bana yüklendi babam annemi şizofreni hastası yaptığı için biraz pişman olmuş bence valla çocukluğum ve gençliğim yani hayatım bitmiş benim asıl beni filmlerde onatmalari lazım di pis çirkin kızın korkunç hayatı diye ama işte şu hayatta hep boş insanları oynatiyorlar hep filimlerde
- +1 yıl
Annem köyde iken yani bekar iken o adamda komşularımis aşık mıymış neymiş adamın adida Mahmut hatırlıyorum. evde bu olaya en büyük abimde şahit bigün benimle bu konu hakkında konuştu ve yaşadığım tüm olayların gerçek olduğunu ve babamın bu yüzden de benden hep nefret ettiğini söyledi bana herşeye şahit tek kişidir en büyük sevgiyi onda gördüm suanki halim mi nasıl babam hep aşağılık bakışlar ve sozlerle anneme sen bu bacım kimden peydahladin diyor düşün kızkardeşini hiç öyle değil eve misafirler geliyor hep bana tiptip asagilar şekilde bakar hiç bir yere beni götürmez hep kizkardesim ben bittim yaaaaa gerçekten intihar etmediğine çok şaşırıyorum bazen
- +1 yıl
Duyduğuma göre babam öldürmüş çünkü küçükken jandarmalar babamı arıyorlardı heryerde bizim eve geldiler babamı soruyorlardı. sonra baktık ki yoğun bakımlı yapmış adamı dövmüş adam öldü duydumda ama babamı hapse atmadilar karısı babamı desteklediği için mi falan filan öyle duyduk
Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hey kendine gellll
Sen napıyosun şu an ?
Niye kendini aşşağıliyosun?
şu an yanımda olsan bi kilo en acisidan biberi agzina sürerdim senin
Bunu kendine yaomaya hiç hakkın yok ankadim mi hiç yok
Sen kendin ol gerisi seni seven senin yanında olsun
Sen sensin sen kendine benze kendin ol
O eğlenceli gördüğün tipler birbirinin mutluluğunu çalmaya çalışan kıskanç mikrop et parçaları
Şimdi kendini şımart
Bunu nasi yapican bilmem ?
Çikolata al çatır çutur ye yüzüne gözüne bulaşşın kahveni yap varsa parmaklarına ojeni sür
Ve lütfen kendine bir daha ezik deme
Senden bu hayatta sadece bir tane var
🫵32 Yorumla- +1 yıl
Dipsiz kuyu layk için sağol brn soran begendi sandım?
Yazık ediyoo kendine - +1 yıl
Motive edici yorumun için teşekkürler 🫶🏿
Kişilik & Karakter konusunda 491 cevap paylaştı. Merhaba;
Öncelikle bu bir eziklik değil (!) Etrafınızda ilginize çeken konu ve insanların olmayışı sizin suçunuz olamaz. Ancak biraz daha sosyal bir insan olarak ilginizi çekecek konu ve alanları genişletebilir, bu alanlarda daha aktif olabilirsiniz.
Daha sosyal olmak ne demek? Okulda konuşkan olmadığınızı hemen hemen herkesin sizi dışladığından bahsetmişsiniz. Biraz daha çabuk insanlarla iletişime geçmeyi deneyerek çevrenizi değiştirebilirsiniz. Örneğin bir kaç yeni kişi ile tanışıp arkadaş çevrenizin değiştiğini görebilirsiniz. Şu anda okullar kapalı bunu sosyal hayatınızda deneyebilir ve öğrenim hayatınıza taşıyabilirsiniz. Yeni insanlar ile tanışmak ve ortak sohbet edecek konular bulmak inanın zor değil sadece adım atmak yeterli oluyor bazen...
Başarılar
30 Yorumla
+1 yılBen üniversiteye gitmeden önce çok soğuktum. İnsanlarla iletişim kurmazdım kimse de benimle iletişim kurmazdı. Ailemle bile arada konuşurdum. Akrabalar yabancı devletten geldi bu zaar bizle konusmuyor derlerdi 😄 Üniversite de daha sosyallesebilecegim işlerde çalıştım (Anketörlük gibi). Özgüvenim artsın vs diye. Sürekli hiç tanımadığım insanlarla sohbet ede ede açıldım. Sonra zamanla ortamların aranan insanı oldum. Şimdi tam zıttı dışa dönük sıcak kanlı girişken sürekli espri vs yapan ortamin neşesi konumundayım. Yegenlerim arkadaşlarım ailem herkes dört gözle bekliyor arıyor hadi yanımıza gel diye. Yani sıkma canını. Birazcık insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğun şeylere zorla kendini. Sonrası Arap saçı gibi geliyor 😄
20 Yorumla
+1 yılBende böyletdim bir zamanlar. Uzun zaman boyunca. Etkisiz elemandım. Çok içine kapanıktım sessizdim. İnsanlar beni severdi ama hep ınuturdu mesela, akıllarına gelemzdim kimsenin böyle. Avrupa turuna çıktım 11. sınıfın yazında 12. sınıfa geldiğimde çok açılmıştım. Bu seferde arkadaşlarım mal gibiydi hiçbir program yapılmayacak insanlardı sözünde durmayan insanlar maalesef. Üniversiteye başladım staj yaptım falan derken açıldım baya girişken birine dönüştüm. Yani uzun lafın kısası ortamda sen de fikirlerini berlitmen lazım, konuşman lazım, birşeyler anlatmam lazım. Suskun, sessiz olursan dışlanıuorsun. Eğer ortamdaki insanların sohbeti seni sarmıuorsa bırak arkadaşın olmasın hiç dert etme yalnızlığı. Elbet çıkar karşına biri. Dershaneye gidecek misin? Durumun varsa gitmeni şiddetle öneriyorum orada sosyalleşirsin. Yoksa ücretisz kurslar var diye biliyorum oraya git bulursan tabi tam bilmiyorum. Yani sende bitiyor biraz atılgan girişken olman lazım
22 Yorumla- +1 yıl
Ricalar. Çok güzelll orada da sosyalleşirisn çok katkısı olur. 🤗 Eğer istersen rahatsız olmazsan yaz bana. Belki kafamız uyuşur bedavadan arkadaş işte sana 😄
Kanka öncelikle merhaba, sen kendini biliyorsan, elinden geleni yapıyorsan seni öyle görenler ve sana bu şekilde hissettirenler utansın, ama kendinde bir sıkıntı varsa biraz daha muhabbete dahil olmayı deneyebilirsin, veya muhabbeti kendine çekmeyi deneyebilirsin, bu nasıl olur dersen konuyla alakalı çok ve içeriğe uygun sohbet etmekten geçer, umarım bunu en kısa zamanda atlatırsın, sana değer vermeyenlerin yanında bulunma, değerini bilmeyen kim varsa yokluğunla aranır hale getir.
Sağlıcakla kal.. (:00 YorumlaTahminimce 18 yaşında olmana rağmen 28 yaşında gibi yaşıyorsun. Bu sadece mental yorgunluk olarak değil, düşünce biçimi, farkındalık yüksekliği vs.. Bende aynı durumdaydım taa ki üniversiteye başlayana kadar. Çünkü istemsizce etrafımdaki insanlar değişmişti. Ama ben yanında huzurda hissetmediğim çevreme bi gecede rest çekmiştim ayriyetten. Tabi sen bunu yapmak zorunda değilsin. Ve bende aynı sen gibi hiçbr zaman yaşımın gerektirdiği gibi düşünemedim. Hep 10 yıl ileri kafa ile düşündüm.
20 Yorumla
+1 yılVar abla bir ara ben de böyleydim sesini çıkaracaksın. Kızman gereken yerde kızacaksın gülmen gereken yerde güleceksin. Fikirlerinden bahsedceksin. Özgüvenli olmaya çalışacaksın. En ve en önemlisi yalnız başınautlu olmayı öğren diğer insanlar olmadan mutlu olmayı başardığında insanlar sana daha fazla saygı duyuyor. Yanına kendileri geliyorlar. Sen kapıyı aç gelen gsin kimse gelmezsse de kendinle keyifli zama geçirmeyi bil. Bir de hayır demeyi öğren.
30 YorumlaBu bulunduğun ortamla da alakası olan bir konu ama o kadar da etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bence sen insanlarla iletişim kurup kötü bi durum yaşamak istemiyorsun. Bu yüzden de en rahatını seçiyorsun. Yokmuşsun gibi davranmak. Bu durum senin davranış biçiminle alakalı. Özgüvenini geliştirirsen eğer çok bi sıkıntı kalacağını düşünmüyorum. Bunun için kitaplar okuyabilirsin, podcastler dinleyebilirsin. Etraftakilere bakmak yerine kendine odaklanırsan zaten ortada bi sorun kalmayacaktır.❤️
10 Yorumla
+1 yılBir girdaba yakalanmışsın çıkamıyorsun, bu karakterinin özelliğindendir, ileri yaşlarda daha iyi anlayabilirsin, maalesef çevre seni böyle düşünmeye de zorluyor olmalı, sadece bunun böyle devam etmeyeceğini ilerde güzel günlerin olduğu düşüncesini hiç kaybetme
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,2b cevap paylaştı. Bende içe dönük, sessiz, utangaç, pasif, asosyal biriyim. Hiç diğerleri gibi olamadım, hayatım boyunca hep dışlandım aşağılandım dalga geçenler çok oldu seven sayan olmadı toplumda yerim yok arkadaşım çevrem yok zaten hep evdeyim gençliğim hep eve kapalı geçti senelerdir evden dışarı da çıkmıyorum hiç dışa dönük konuşkan sosyal bir insan olamıyorum hiçbir ortama giremiyorum insanlarla yakınlık kuramıyorum kendimi geri çekiyorum
10 YorumlaArkadaşlarının yaptığı da hoş olmamış yani. Ve akrabalarının davranışları da. Bu biraz da onların kabalığı bence.
Varlığın ve yokluğunun bir olduğunu söylüyorsun en azından bir varlık ifade edebiliyorsun iyi tarafından bakmak gerekirse böyle düşünüyorum.
"Varlığı ve yokluğu bir" ne demek biraz açar mısın?
Ayrıca kaçıncı sınıfa gidiyorsun?02 YorumlaBenzer şeyler yaşadım. Nasıl aştım ben de hatırlamıyorum ama birkaç önerim var. Ama asıl soru şu
gülümseyen bi tipmisindir veya fazla mı fedakarsın
Fazla fedakar olup kendinden ödün veren insanlar genellikle ciddiye alınmayabilirler ama hep güleç olmamak sosyalleşmek ve ciddiye alınmak konusunda insana çok yardım ediyor.
01 Yorumlaproblem sende değil ki, bulunduğun ortamda. örneğin su bakkalda 5 liraya satılırken, havaalanında belki 100 liraya satılıyor. değerinin bilindiği ortamlarda bulunursan problem yaşamazsın.
40 Yorumla
+1 yılsen nerdeyse artık özgüvenini kaybetme aşamasına gelmişsin kötü bir durum
Scarlett isimli bir kitap var onu bul youtube de dinle iyice dinle
öte yandan kendine farkındalık yaratmaya çalış mesela diğer insanlardan farklı bir yeteneğin olsun örneğin blender isimli bir grafik animasyon programı var onu öğren ona odaklan00 Yorumlainsanlarla otururken ne konuştuklarını dinliyorsundur. Bunlar hakkında hiç fikrin yoksa bu kötü. Eğer konuştukları şeyler sana cazip gelmeyen şeylerse bu durumda farklı ortam araman lazım.
ilgi alanlarını belirledikten sonra bu konuda bilgi edinerek konuşmalara dahil olabilirsin. Ama her ortamda konuşabilmek içinde genel kültür ya da birtakım gündelik bilgileri de takip etmesende haberin olması senin ortama katkı sunmanı sağlayabilir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKitap oku, araştır, hobi edin, kendini geliştir. Konusabilecek bişeyin olsun
15 Yorumla- +1 yıl
Adın Ceren değildir umarım ya. Kimse adam yemiyor konuştun diye. Sen konuşma Sonner diyecek halleri de yok. Ne var korkacak
- +1 yıl
Cermeyen espirisi nedir ya😒 beden dilini öğren, bulunduğun ortamda özgüvenini duruşunla belli et. Biri o tarz bişey dediğinde, mimiklerinle aşağıla onu. İşe yarayacaktır
+1 yılBende senin gibiydim önceden kendi kendime astım bunu. Kimseyle muhatap olma samimiyetini kes merak edilen ol mecbur kalmadıkça birinden bı şey isteme kendine odaklan becerilerini keşfet kendinle vakit geçir bol bol kitap oku film dizi izle imkanın varsa farklı yerleri keşfet ve en önemlisi kendine güven kendini sev ❤️
20 YorumlaBunları çocukluğumda çok yaşadım ve inan geçiyor sadece kendine iyi bir kariyer seç ve yap kendine güven aslında şanslı bile sayılırsın çoğu insan yalnız olmak istiyor ben yalnızım mesela şu an kimseye kendimi kanıtlama derdim yok beğendirme ilgi odağı olmama gerek yok ve her zaman da başarıyorum yapmak istediğin şeye inan ve yap inan toplumdışı olmak çok güzel bişey bırak kimse saygı duymasın sen kendine her zaman saygı duy ama
20 Yorumla
+1 yılŞimdi hocam ilk önce başkalarından saygı beklemeyeceksin, kendine saygın olsun bu önceliktir. Onun haricinde soğuk olmam kişinin elinde olan bir şey. Altyapında utangaçlık vibe'ı aldım onu yen. Özgüvenli ve atılgan ol karakter ve kişilik bazen insanları hayrete düşürür. Benim tavsiyelerim bunlar iyi forumlar😊.
10 Yorumla
+1 yılVarlığının farkında olmayan insanlardan uzaklasicaksin ve gittiğin yerde de iletişim kuracaksın insanlarla
20 YorumlaBiraz karakter meselesi ama özellikle şehir dışında üniversite okumak bu konuda bir çok şeyi değiştirebiliyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 723 cevap paylaştı.
+1 yılBen bunu aştım, en beteri vardı ben de, bazı yöntemler var kurtulabilirsin. Onun dışında merak ettiğim bir şey var alakasız gibi gelebilir ama nerelisin?
07 Yorumla- +1 yıl
Bence yetiştirme şekliyle alakası var o sebeple sordum
- +1 yıl
Samsunluyum ve evet ben de yetiştirme şekliyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle de daha çok annemin sebep olduğunu düşünüyorum çünkü küçüklükten beri her zaman korumacılığını fazla abarttı böyle yapmasının sebebi de babam. Babam kendimi bildim bileli hiç evde olmaz hep ya şehir dışında ya ülke dışında çalışır. Ama şunu anlamıyorum kardeşim de ben de aynı şekilde büyüdük kendisi benden sadece 1 yaş küçük o hiç böyle değil benim tam tersim bi karakter.
- +1 yıl
Büyürken seninle konuşma fırsatı bulduğu için sosyal ilişkilerde sorun yaşamadı. Sen konuşacak birisini bulmadığın için sosyal becerileri gelistirecegin bir ortamın olmadı ve dışarı çıktığında kendinle diğer insanlar arasındaki farkı gördün, bu farkı düşünmek seni daha da geriye itti çünkü bu düşünce bizzat aileden gelir, bak şunnun çocuğuna ne kadar da başarılı vs.
- +1 yıl
Bir şeyleri tek başına yapmak için görevler yazman lazım, dışarıya çıkıp tek başına bir şeyler yapman lazım. Her şeyi tek başına yapmak ve başarmak özgüvenini gelistirecek çünkü sen yaptın, eminim annen fazla koruyucu vs olduğu için seni yetiştirirken sen onu yapamazsın aman dur ben yapayım vs dedi hatta belki bazı yerlerde senin yerine konuştu ve sen özgüvenini gelistirecek fırsat bulamadın.
- +1 yıl
Bu ve bunun gibi şeyler gerçekten düzenli yapıldığında büyük bir değişim sağlıyor. Dil öğrenmek, tiyatro yapmak mesela olduğundan farklı bir insanı oynayınca değişiyorsun, numara yapabiliyorsun ve bu da özgüven sağlıyor. Kişisel gelişim, kitap okumak, hobi edinmek mesela benim yaptığım bir spor var ve bu konuda çok bilgiliyim hatta vücudumu da degistirdigim için bu da özgüven veriyor vs yani arastirirsan aslında çok fazla yol var ben sana bu konudaki en etkili şey olarak bir tek başına bir şeyler yapmaya alışmak ikincisi de kendini geliştirmek, bunları söyleyebilirim.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılboyle dusunursen boyle bir muamele görürsün. İnsanlari önemseme
10 Yorumla Sen kendini sev hakikatle ol onlar haketmedi hayata hiçbir şey değmez temiz kendü dünyana bak
10 Yorumla
+1 yılÖnce kendini severek başla😺 Çünkü sen mükemmelsin.
10 Yorumlaselam bunun bir çok sebebi var her ortamda her söze karışma bildiğin ve emin oldugun konulara mudaim ol haricinde sus bununla alkali zaten iyi bir ata sözü var söz gümüşse susmak altindirdir diye konuşmak için konuşma
20 Yorumla
+1 yılNasıl dramatiksin ya noldu bu kadar dünya yıkıldı altında sen mi kaldın, sal kendini her şey düzelir kastıkça kasmışsın.
03 Yorumla- +1 yıl
Haklısın hayatım da kendini bu psikoloji içine sokanda sensin sürekli kendine ben dışlanıyorum dersen beynin bir süre sonra buna inanır insanın en büyük düşmanı kendisidir unutma, mutlu olmasan bile mutluymuş gibi davran bir süre sonra da beynin bunu kabullenecek böyle böyle mutlu olmayı öğreneceksin. Bak bu yalnız kadın ablan herkese altın değerinde nasihatler etmez kıymetini bil 😘
+1 yılBence korktuğun şeyi bulmalısın seni ne gibi bir durum karlısında rencide edeceklerinden mi yalnız bırakacaklarından mı korkuyorsun bilmiyorum bunu anlamam lazım
00 YorumlaYani konuşmada promlem mi yaşıyorsun iletişim kurarken neden böyle olduğunu düşünüyorsun mesela neyin eksik sence?
02 Yorumla- +1 yıl
Himm anladım yani aslında bu sadece senin kendinle ilgili komplon bence hani sadece şimdi burada anlatmaya çok da bı desdegi olacağını sanmıyorum ama yani ama şunu soyleyim kişilerin ne düşündüğünden ziyade senin kendinle ilgili ne düşündüğün yani bunu mesela nee yapabilirsin bir ayna karşısında bir konuş kendinle ama böyle sinirlamadan mesela olduğun gibi konuş ne kadar özgür ve ne kadar kendinden emin ne kadar güzel göründüğünü bu doğallığın sen de farkediceksindir bence insanlar doğal olarak kendilerini böyle bı salabildiklerinde her hangi bir tereddüt ya da bir çekinceye girmede doğal bir şekilde olduğu gibi olabildikleri de bence gayet güzel görünürler birde sen kendinde birşeyler arama sen takıl bırak sen takılırken özgürce onlar sendeki güzellikleri kesfetsin kesfedemeyeni takma kesfedebilicek onlarca kişiyi düşün mesela seni anlamayacak olanla zaten işin olmasın anlayanlarda bırak seni bulsun..
+1 yılgüzel kardeşim, Allah 8 milyar insan içinden senin parmak izinden göz irisine hatta kirpiğine kadar özenerek yarattı. sen ÖZELSİN. olaya böyle bak özgüvenini tamamla.
20 Yorumla
+1 yılBence böyle olmayı sen belirliyosun. Sönük bir karakter olabilirsin ama bu başkalarıyla da konusamayacagin anlamına gelmez. Kendi kendini o kadar eziklemissin ki iletisim kurmayı bile bı armağan olarak görüyorsun. Utangaç olmak kötü bir şey değil ama kendini eziklemek kötü bir şey. Başka birisi olmaya çalışmadan sosyal becerilerini geliştirmelisin.
00 Yorumla
+1 yılBildiğin asosyal Bir kişilik sin çok gayret etmen gerekiyor yalnız insanın kendini bilmesi güzel bir şey kendini çok güzel anlatmışin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende seninle aynıyım tek fark çok soğuk değilim insanlarla konuşurum ama buna rağmen doğru düzgün arkadaşım yok ve sosyal ilişkilerim iyi değil maalesef. İkimiz arkadaş olup bu zinciri kırabiliriz wkdskpdğm
00 Yorumlaçözüm eskiden kolaydı eş dost arkadaş yardımcı olurdu sana ama şimdi zor terapi al. bu zamnda herke birbirini ezme peşinde bekleme.
00 Yorumlaneden böyle davranıyorsun kendinle ilgili sorunun ne? çirkinmisin bundan dolayı mı özgüvensiz davranıyorsun?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Keşke herkes senin gibi doğal olabilse.. Diğerleri rol yaptıkları için sahte hayat yaşıyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarşına doğru insanlar çıkmamış sorun sende değil birtanem. Emin ol varlığını öyle güzel belli edeceğin ortamlara gireceksin ki çok mutlu olacaksın.
10 Yorumla
+1 yılKendi zevk aldigin konularda iyi olmaya bak, zaten ister istemez dikkat cekersin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılPotansiyelinin farkına vararak. Ve saygın biri olduğuna inanarak
00 Yorumla
+1 yılGirişken olmakla alakalı ama içekapanık olabilirsin. Bende aynı gibiyim
01 Yorumla- +1 yıl
Mesela sevgilim falan da olmadı hiç. Senin oldu mu?
Önüne geçemezsin kendin başarılı olacağım diyemediğin sürece
00 Yorumla
+1 yılSana saygı göstermeyen insanları geride bırak kariyer yap
30 Yorumla
+1 yılBeni anlatmışsın resmen. Şunları ekleyeyim, hiç kötü birisi değilsin. İnsanları sever yardımcı olursun. Ancak onlar bir türlü seni sevmez. Oysaki onca kötü fena insanın bile seveni varken senin sevenin olmaması çok zoruna gidiyor.. Doğru mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKeşke sana yardım edebilsem ama bende aynısıyım. Bendeki tek fark biz aile olarak böyleyiz. Hiçkimseye kötülüğümüz dokunmamasına rağmen hep görünmez gibiyiz. Zor durum 🥲
10 Yorumla
+1 yılOlum öyle deme lan. Valla üzüldüm. Ben genelde saygı gören insanlara saygı göstermekten nefret ederim. Aksine senin gibi insanlara kendini değerli hissetmesini sağlamak için elimden geleni yaparım..
00 YorumlaCare bulursan banada soyle
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılmuhabbet etmelisin bence çekinmeden kendi kendini dışlıyor olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBende öyleyim. Çok iyi anlıyorum seni.
10 Yorumla
+1 yılsoruda yorumlarda çok güzel,
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendini geliştir
10 Yorumla
+1 yılÇevreni ve tarzını değiştir
10 Yorumla
+1 yılÖnemseyen birilerini bul
10 Yorumla
+1 yılİnsanların dediklerini kafana takma tek kurtuluş yolu bu
00 YorumlaUzun süre kaybol o ortamdan sonra efsane geri döndü derler
00 Yorumla
+1 yılBu millete cazgır olacaksın baskın karakterli insanları seviyor bizim millet be yazık ki
00 YorumlaÖzgüvenle alakalı bu özgüvenini toparlaman gerekiyor �stersen konuşabiliriz
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat