Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Hayır tabi ki de örnek olarak aslında Joker karakterine bakabiliriz ben böyle filmlerden örnekler vermeyi seviyorum mesela Joker de çok kötü bir geçmişi var Kaos, anarşi ve toplumsal düzeni bozmak Joker'in hareket ettiği temel prensiplerden biridir. Çoğu zaman Joker'in yüzünde büyük bir gülümseme gibi görünen bir yara izi bulunur, bu da karakterin çılgın ve acımasız doğasını simgeler. ama bu yaptıklarını haklı çıkarmaz yani toplum hakkında doğru olsa da yine de kötülük yapıyorsa bir insan bu onun haklı olduğunu göstermez mesela benim suçum yok bana kötülük yaparsa sırf geçmişinde acı çekti diye birini meşru görmem
Yaşadığı geçmişin şekline bağlı. Toplum ona travmalar yaşatıp kötü popüler yaptıysa o toplumdan intikam almalı. Kendi içinde sorunlar yaşadıysa insanlar değilde yaratıcı ile arasında intikam oluşur. Her durumda kendisinde kötülük yapma hakkı doğuyor tek durum hariç o da kendi aklı ile kendisine kötü geçmiş yaşatırsa olmaz.
Hayır kötülüğü hiçbir şey meşru kılmaz. Kötülük için geçmiş kılıf edilmez. Ancak hislerini eskisi gibi yaşayamıyor, insanlara güvenmiyor ve pozitif bakamıyorsa bunu meşru kılar empati yapmamızı sağlar o kişiye
Hayır. Herkes bir şekilde olumsuz şeylerle mücadele veriyor zaten. Bu herkese kötülük yapma hakkı verirdi o zaman. Ayrıca mühim olan zor şeyler yaşasan da iyi kalabilmeyi başarmış olman, tercih etmiş olman
meşru falan değil bizde aldatıldık ama aldatmadık arkamızdan konuşuldu ama konuşmadık yalanlar duyduk ama yine de dürüst kaldık kısaca taş atana gül fırlattık ki ; kalbini temizlemek bu demektir
Herkes kötü şeyler yaşıyor. Asla bahane olamaz. Şöyle düşün X kişisi kötü bir geçmiş yaşadığı için bana kötülük yapma hakkını kendinde görüyorsa, bu X kişisi bana kötü bir an yaşattığı için bende bu X kişisine kötülük yapmalıyım.
Bazıları geçmişi temiz değil diye kötü insan kalmaya devam ediyor. Kötülük yapmaya da kendini nasıl olmaya şartlandırırsan o olursun. Kafayı neyi ezberlerse öyle kalmaya devam ediyor.
Kılmaz. Herkes zor dönemlerden geçiyor. Kimisi direnir o zorlukları atlatır, kimisi de bahanelerin arkasına sığınarak yaptığı kötülükleri aklamaya çalışır.
Kesinlikle hayır, herkes kendi yaralarını iyileştirecek, bir başkasının hayatının katili olamaz hiçkimse kötü mazisinden ötürü, travmalarından ötürü, kimsenin buna hakkı yok!
Ona yapılan kötülüklerin sorumlusu masum insanlar değil. Eğer gücü varsa onu kötü yapan insanları cezalandırır (sınırı aşmamak kaydıyla tabi ) birilerinin ona yaptığını onun başkalarına yapmaya hakkı yoktur.
Belli bir ölçüye kadar haklı kıldığını düşünüyorum kimse geçmişlerine ne olduğunu bilemez geçmişte yaşadıkları olaylar psikolojilerine ek olarak karakterlerini de şekillendirmiş oluyor yani onun doğrusu bir başkasının yanlışı olabiliyor