Size yapılan hangi davranışın kötülüğün ve hatanın telafisi mümkün değil?

Yaşlı adam kalbini kıran kız arkadaşı için üzülen genç adama otur sana bir şey anlatacağım dedi ve konuşmaya başladı..

'Canımın ilk acıması arkadaşımın hunharca beni itmesi sonucunda yere düşüp dizimi incitmem ve diz kapağımdan akan kanların canımı yakıp korkmasıyla başlamıştı.. bir hata yapmıştı arkadaşım canımı yakmıştı..

Sonra aradan zaman geçti hayatıma giren o çok güzel kız kalbimi öyle bir kırdı ki henüz çok gençtim canımı öyle bir acıttı ki kalbimin kırılmasından daha büyük bir acı yoktur diye düşündüm başıma gelen bana yapılan en büyük kötülük başka ne olabilirdi ki bu durum karşısında uzun zaman kendime gelemedim incinmiş olan kalbim çok canımı acıttı..

Hayat devam ediyordu büyüyordum sonra birisine inandım ve güvendim sevgiyle beraber bu ikisinin var olması çok elzemdi ancak oda sağ olsun hem inancımı ve güvencimi öyle bir yıktı ki başıma kalbimin kırılmasından daha da feci bir şey geldi.. toparlanmam baya bir zaman aldı.. ancak bitmemişti daha telafisi olmayan şeyler gelmeye devam ediyordu bir başkası da geldi hayallerimi umutlarımı yok etti paramparça etti.

Elinde hiçbir şeyi olmayan bir adam haline döndüğümde 40 yaşındaydım sonra kendimi buldum kendimi sevdim ve kendimle barıştım hataların kalp kırıklıklarının telafisi mümkün değil genç adam ama kendini sevmekte geç kalırsan bunu telafi edebilirsin'

Hikayenin özetinde telafisi olmayan hatalar silsilesi var yaşananlar geriye alınmayacaklar

Size yapılan hangi hatanın telafisi mümkün değil sizce;? ya da bir telafisi olsaydı bunu yapmalarını ister miydiniz?

#DengesizBirAdam