Sevilmek için sırf insanlara yaranmak için kişiliğinizden ödün verir misiniz?

Sevilmek için sırf insanlara yaranmak için kişiliğinizden ödün verir misiniz?
Bu soruya çok klasik cevaplar vermek mümkün elbette. Çünkü konu çok genel ve kişilerin dertli olduğu bir mevzu.
Ben bu konu ile alakalı kendi adıma birkaç cümle söyleyecek olursam;
Kişiliğimizden ödün verdikçe karşı tarafın gözünde değerimiz azalıyor bana kalırsa ve karşımızdaki insan bizi kendi menfaatlerine uygun davrandığımız sürece sevdiğini beyan edip ya da kendisi bile öyle zannetse de, gerçek sevgi yok ise bir şekilde bir gün çıkarlar çatıştığında asıl duygular ortaya çıkıyor ve sizi o anda gözden çıkarabiliyor.
Oysa gerçek sevgi var ise taraflar arasında, koşullar ne kadar zorlu olursa olsun seven sevdiğinden, sevgisinden, hiçbir şekilde vazgeçmiyor.
Can Yücel üstadın bu konu ile dolaylı da olsa alakalı bir sözü vardır çok sevdiğim. Onun görselini paylaşmak istiyorum.
Hayır ben uğraşmam çünkü beni seven böyle sevsin beni ben olduğum için sevsin ben uğraştıktan sonra sevmesinin anlamı yok ben sevdiğim beni seven için her şeyi yaparım ama beni sevsin diye değil mutlu olsun diye.
Cevap
10Cevap
Sevilmek için uğraşmam beni seven herşeyimle sever ya da sevmeez bana çok fark etmez
Hiç uğraşamam.. Seven ben de istiyorsam sevsin.. Sevmeyenin de canı sağ olsun..
Sınırlı fedakarlık gösteririm ama sınırımı aşmamı isteyen kimseye eyvallahım yok. Mecbur değilim eşim dahi olsa belli bi noktaya kadar. Allah kulunu zorlamıyor insanoğlu kendini ne sanıyor?
Hayır.. zaten ne kadar çok sevilme beklentisi içinde olursan kendini de o kadar sıradan, basit ve kolay vazgeçilebilir kılıyorsun insanların gözünde.
hayır vermem beni sevecek olan insan zaten olduğum gibi sever kendimden ödün vermeme gerek kalmaz
Hayır ugrasmam. Biri beni sevmek istiyorsa sever sevmiyorsa yapacak bir şey yok
sevgisiz büyüyenler sevilmek için herşeyi yapar. kendin ol
Hayır sevilen her şekilde seviliyo uğraşmadım hiç
Hayır.
Sevilen seviliyor her şekilde sevilmek için eyleme geçmeye gerek yok.
Hayır benim kimsenin sevgisine ihtiyacım yok
uğraşmadım hiç
yaptığım her şey sevdiğim için sevilmek için değil. zorla güzellik olmaz çünkü
Vermem kesinlikle uğraşmam yani tek bişey veririm oda YOL.
Sen zaten delikanlı bi insansan hiç çaba harcamadan sevilirsin
Minnet eylersen, eglenilirsin
Uğraşsam da kimse beni sevmez
asla
Hayır tabiki
Uğraşmam seven sever
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?