Dış görünüşünüzü, mimiklerinizi değil iç dünyanızı ve ruhunuzu soruyorum.

Dış görünüşünüzü, mimiklerinizi değil iç dünyanızı ve ruhunuzu soruyorum.
İçimde kimsenin bilmediği çocuk ruhluk var içimde bir çocuk var en ufacik bir şeyle mutlu olmam mümkün
yaş ilerlesede dahi , içimde cocuk ruhluk var tabi yerine göre değişiyor bazen çok ciddi oluyorum bazen şaka yapmayı seviyorum bazen de sevdim insanlara bilerek bulaşmayı seviyorum
Olumsuz olaylar yaşasam hiç kimse kolay kolay anlamaz belli etmem içimde yaşarım her olumsuz olayı... Bir söz var ağzımda kan gelse kızılcık şerbeti içtim derim... dert ve tasami içimde yaşarım baş edemezsem Allaha anlatırım oda yetmezse akıl almak için bir insan danişirim fikir almak için oda üstü kapalı sorarim
Manevi duygular etkin , maneviyat olmazsa ben yapamıyorum tek sığınaktır bana tek Allah yetiyor.
Bana doğru gelen doğrularla hareket ediyorum... kendi cizgim ve idaellerim var özelliklede kırmızı cizgilerim var
kendime göre duygusalim üzücü bir olayda içten üzülürüm
Bazen kendi içimde kayboluyorum vesvese düşüyorum ani düşüşler yaşarım ama inancındam dolayı da çabuk toparlaniyorum
Eskiden çok neşeliydim yanımda kimse mutsuz kalamazdi zamanla yıprana yiparana neşem kaybolmuş bunu fark ettim bazen kendi kabuğuma çekilince kendimi daha iyi tanıyorum
Hayatda en çök hoşuma giden tanımadığım insandan görmedim insanlardan dua almak bu beni mutlu ediyor dua etmeyide seviyorum biliyorum ki ne dua etsem başkasına aynısını bana melekler dua ediyor misli sana diye dua almak ve dua etmek en mutlu eden bir Manevi duygu benim için
Aboo ben bunu görmemişim 🥺 çok özür dilerim görüşler arasında kaybolmuş. Çocuksu bir ruha sahip olmana bi tık şaşırdım çünkü pek denk gelmedim. Genelde sitede din dendi mi akla gelen isimlerdensin. Ama bu da çok hoş bişi. Başka fikirlerden, özelliklerle değil islamla anılmak 🤌 Ama bence şeytanla oyun oynamak gerek bazen. Mesela tam vesvese verdim ağımı düşürdüm eheh dediğinde "yakalandıın, yemezler" diyerek kalkıp şeytanın yap dediğinin tersini yap. Bu bana sabah namazında oluyor mesela. Uyku ağır basıyor ve uyu az daha sonra kılarsın diyor. Bende he diyorum sonra gözlerimi açıp bir anda kalkıyorum ve şeytanı şakalıyorum falan. Yani o kaybettim dediğin neşe aslında yine seninle sadece ona inanman ve bulman gerekiyor. Yorgun, çökmüş, mutsuzum dersen ne eski neşene, ne enerjine ne de ideallerine ulaşabilirsin. Bide o duanın +1'i olayını bende yeni duydum. Beddua etme sana geri döner olayı oradan geliyor sanırım. Dua almak sahiden çok hoş 🤌
Estağfurullah sorun yok kom bir başkasına hayır dua ederse meleklerde ona misli sana diye dua edermiş vesves kaynakli mücadele içinde geçiyor Allah razı olsun
Eleştiri sorusuna ithafen bir ara sizin tanıdık geldiğinizi söylemiştim, eğer düşündüğüm kişi iseniz tanışmışlığımız yok zaten ama sorularda görüyordum sadece. Ve sormak istiyorum cevap vermeyebilirsiniz tabii ama nickinizin baş harfi ç miydi
evet çirkinkalplinsan'dı hatta
Kendime dışardan baksam telaşlı, sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan, güler yüzlü ama gözünün feri sönmüş biri olarak tanımlayabilirim kendimi.
İçimi dışıma çevirseler, içim dışıma çıksa utanırdım belki. Allah beni affetsin.
Çok sevdiğim bir söz geldi aklıma: herkese koştun kendine geç kaldın.. Affeder rabbim, O'ndan başka kimimiz var ki?
Dışardan nasıl isem içim de ayni.. sadece duygusal. olan beni biraz gizliyorum çünkü bu yönümü kime açsam beni o yaramdan vurdu bu zamana kadar..
🥺 maalesef insanlar biraz.. öyle
Cevap
6Cevap
Kibirli egoist narsist bencil 😄
Çok somurtgan duruyorum yani gülümsemem dışarda tanımadığım insanların yanında ne suratsız derdim 😁😂
Ama açıklamayı okumamışıın
Okudumm. İç dünyamı anlamaz kimse. Mutlu olsam da belli etmem ki. Bunun ashabını kim bozmuş derler herhalde
Karanlık ruhsuz birisi ama gülenle gülen ağlayanla ağlayan çok canım bir içim var
Ortama ayak uydurup duruma göre hareket etmek apt*llık değil bence
Ne biliyim ya ben öyle hissediyorum iyi değilim pek
Pozitif düşünürseniz pozitif olur. İyi hissetmiyorsanız hasbinallah veni mel vekin zikrini çekmenizi tavsiye ederim. Hayatınız bir anda yoluna girmeye başlıyor
5 sene uzman çavuş olarak görev yaptım son sene annemi kaybettim ve hala iyi değilim normal bence bir tane bile arkadaşım yok insanlrdan soğudum herkes menfaat peşinde erkeği de kadını da.
🥺 mekanı cennet olsun, çok zor bi durum. Ama ümidinizi yitirmeyin yahu. Hem insanlarla dolu bir çevreniz olması daha kötü değil mi? Nereden darbe yiyeceğinizi bilemezsiniz, birine güvenip sırtınızı dayasanız pıt bi bıçak gelecek. Ne gerek var yani.. Onun yerine Allah'a yönelin. Gerçek huzur islamda
Annemi kaybettikten sonra 7-8 ay düzenli namaz kıldım hergün arkasından yasin okudum hergğn ha hiç atladığım gün olmadı yasini ezberledim bu sırada. Ama 4-5 aydır hepsini boşladım Rabbim de kabul etmiyor huzuruna artık.
Maaşallah ne güzel bir zamanmış. Ama neden demeyin yahu öyle. Mesela bugün uyumadan yatsıyı kılın, namaz bitince secdeye gidip dua edin. Ne isterseniz bide "sabah namazı için beni bu gaflet uykusundan uyandır, huzuruna kabul et Allah'ım" diyin rabbim reddetmez bence kalbinizden gelen duaları. Uyumadan da mutlaka kevser suresini okuyup alarm kurun sabah namazına. Zaten sabah namazını kılarsanız kendinizi motive edip 5 vakiti de kılarsınız
Teşekkür ederim sağolun yalan söylemiyim içimde yok inan ki biliyorum çok günah ama en kısa sürede başlarım. Keşke annem gibi olabilsem :( hastanede bile namaz kılardı bir tüyü olamam gerçekten
Ama öyle demeyin yahu hem nedir bu ümitsizlik bulutları.. Keşke şeytandan, inşallah meleklerdendir. Pozitif düşün, pozitif olsun hayat ilkeniz olsun. Hem o kadın bir yabancı değil ki. Sizin canınızı yiyen, kalbinizi hisseden biricik anneniz. Yani benzeme konusunda yanılıyorsunuz bence. Hem yasini ezberlemişsiniz ve bu hafife alınacak bişi değil. Şahsen ezberlemeye çalışıyorum ama bir türlü ezberleyemedim. Bence Allah'a bir adım atsanız O size yepyeni, pırıl pırıl yollar açacak. Biraz ümit, biraz sabırla üstesinden gelemeyeceğiniz şey yok 🌱 Hem her gecenin ardından güneş doğar
İnşallah abla be Allah razı olsun senden. İyi geceler
Amin cümlemizden. Dua edicem sana 🌱 Hayırlı geceler
Allah razı olsun tekrardan
İnsanlar genelde neşeli ve masum göründüğümu söylerler.(Kibirlenmekten Allah'a sığınırım)
Soğuk ve sert bir yapıya sahip, tahammülü kalmamış birisini tarif edebilirim.
Katı biri veya kırılgan biri olarak tarif ederdim. Ama öyle değilim 🥲
Dışarıdan gördüğün mü kat ya da ponçik biri?
Evet sen iç dünyamızı sormuşsun ama onu nasıl gösterebiliriz ki 😬 ayıp olmasın diye güler yüz gösteren insanlarız 😬
ya orası öyle de içimizi de biliriz ya sadece söylemek isteyenleri anlıyorum çünkü bende demezdim ehheheh
disardan bakabilirsek kendimize o zaman cevap veririm sana sorun burada kalsin yinede
Hayal gücü, düşünme diye bir şey de var ama siz duymadınız sanırım.
Buraya bu kadar yazı yazarken vaktinizi de hiç harcamadınız zaten. Ne kadar bonkörsünüz öyle beyefendi
Zahmzede, Mücbir ve Müdavim derim
Ne demek?
Sakin ama eglenceli dusunceli naif biri
Yalniz güçlü duygusal adam.
Nadasa bırakılmış toprak gibi iç dünyam 😂
klhknjbk olsun be çiçeklenmen bi yağmura bakar
Sevecen anlayışlı
Fazla yaralı.
🥺
Yaşayan ölü.
O neden yahu
Belirsizlik