Yanlış değil hata. Bugün karşılaştığım bir olaydan esinlenerek soruyorum. Hatasını kabul etmiş, istemeden hata yapmış birine yüklenmek ne kadar doğru?

Yanlış değil hata. Bugün karşılaştığım bir olaydan esinlenerek soruyorum. Hatasını kabul etmiş, istemeden hata yapmış birine yüklenmek ne kadar doğru?

Atıyorum çocuğumu kardeşime emanet ettim, o da bir şey oldu çocuğu kaybetti. Öyle bir ruh halindeyken kızıp bağırmam gayet doğaldır. Kısacası yapılan hatanın kişiyi ne kadar etkilediği önemli. Basit bir şey için yüklenmek saçma olur ama çok ciddi konularda insanların acısını bir şekilde dışarı yansıtması gerek, kimse robot değil bazı durumlarda mantıklı düşünemeyiz.
Robot değiliz.. insanız.. hepimiz hatalar yapabiliriz. merhametsiz vicdansız olamayız. hatanin büyüklüğü her ne olursa olsun.. bilerek isteyerek yapılmış olunsa da.. insanlar ciğerini yakana üstüne tuz basana hakkını helal ediyo.. ben affettim helal de ettim.. siz de edin.. ölmezsiniz.. merak etmeyin.
İstemeden bile yapsa sonuçları ağırsa istediğim kadar yüklenirim. Leyla gibi dolaşmanın anlamı yok. Ama yapılan hata sonucu çok da abartılı sonuçlar oluşmuyorsa tepki vermem. Boş yere kalp kırmanın bir mantığı yok.
Cevap
8Cevap
Olayı abartmak tamamen şovmenliktir. Hepimiz hata yapabiliriz bu gayet olağan bir durum. Hatasından pişman olmuş olması ve bir daha tekrarlamayacak olmasını dilemgetirmesi yeterli
Olan ile ölmüşse çare yok. Hatadır telafi edilir. Hatasız kul olmaz. Kişisine, samimiyetine kalbinden anlarsınız
Hiç doğru değil. İnsanız sonuçta hata elbette yapacaz ki önemli olan da hata yapanın hata yaptığını kabul edip doğrusu için çabalamak
Yanlış ama herkes bunu yapıyor yanlış diyenlerin çoğu da bu eziyeti yapıyor. Yani kimse boş yapmasın herkesin niyeti kötü
Hatanın büyüklüğüne göre cevabı da değişebilecek bir soru. Affedebilirim de, affetmem de.. Belli olmaz.
Tekrarı olmadıysa uyarılır. Ama sürekli tekrar edilen bir hataysa bu s*alaklığa girer.
Ve uyarıdan fazlasını hak eder.
Her seferinde yüzüne vurmak ve ona hatırlatıp onu kötü etkilemek yanlış bişey
Doğru değil. Tekrar yapmamasini, dikkat etmesini isterim o kadar.
istemeden yapıldıysa yaptıysa fazla üste gidilmesi yanlış
İstemeden olduysa fazla yüklenmemek gerek.
yanlış ama o kişi hatasını kabul etse bile karşıaındaki egoist narsist biriyse ona yüklenir de yüklenir yaşadığım bi durum inşallah kimse yaşamaz
Eger ıstemeden yaptıgına emınsen çok yüklenmemek gereklı
Doğru değil, yüklenen insan acizdir.
Yanlışlıkla olmuş bir şeyse çok yüklenmek anlamsız
Hatadan sonra sergilediği tavrın önemi büyük.
İstemeden yaptıysa sorun olmaz
Üzücü, ben sinirlensemde sonra kıyamam
Yanlış bir durum herkes hata yapabilir unuttma
İstemeden olduysa sorun değil ya.
Hatanın sonucuna göre değişir
hiç doğru değil ama yaptığı hataya göre değişir
Çok yanlış
Yanlış
Cok yanlis
Abartmamak gerek
Hataya göre değişir.
Yanlış