Selam ♾️ Kitaplar ile hayatınızın ortak noktaları nelerdir. Kitapların hangi özelliğini kendinize benzetiyorsunuz, ve kitap okumayı seviyor muzunuz.

Selam ♾️ Kitaplar ile hayatınızın ortak noktaları nelerdir. Kitapların hangi özelliğini kendinize benzetiyorsunuz, ve kitap okumayı seviyor muzunuz.

Hem de çok seviyorum, kitap okuyarak yeni karakterler tanıyorum, bambaşka diyarlara yolculuk ediyorum, yeni kişileri keşfediyorum, böylelikle kendimi de keşfediyorum, ruhumda saklı kalan birçok şey ortaya çıkıyor, saklı kalmıyor oralarda. Kitaplar da benim gibi sessiz, derinliğini görmek için sayfalarını açıp okumak lazım gelir, benim de derinliğimi görebilmek için bütünüyle bakmak gerekir bana. İnsanlar hikayemin ortasından benimle alakalı bir fikir beyan ederse anlamazlar beni, yanılırlar, eleştirirler, beni anlamaları için yenilgilerimi, mazimi, kalp ağrılarımı bilmeleri lazım gelir, kitaplar da öyledir, bir romanı ortasından okursa kişi anlamaz, belki iyi bir karakteri kötü sanar, çünkü okumaya ortadan başlıyor, başından başlamıyor. Velhasılkelam ben de kitaplar gibi sessiz ve derinim, derinliğimi görmek isteyen okumalı beni ve şunu da görüyorum ki değerini bilmeyen ellerde kitaplar;raflarda tozlanıyor, hayalet gibi oluyor, ben de bazen hayalet gibiyim, aslında art niyetli kişilere karşı , sevmediğim, beni kıymetsiz hale getirmek isteyenlere karşı hayaletim, çünkü onlar beni haketmiyor, bendeki derinliği, ıssızlığı, gülümseyişimi, dostluğumu, iyi gelen yanımı haketmiyorlar, beni haketmeyenlere karşı raflarda tozlanan kitaplar gibi hayaletim. Ve bence aslında her insan bir kitap ve her kitap faydalı değil, bazı kişilerin kapağı dahi açılmamalı, çünkü bazı kişiler insanı zarara sürükleyen bazı kitaplar gibi felakettir, zira her kitap öğretici, faydalı değildir, insanı zehirleyen kitaplar da zehirli insanlar gibidir ve insanı zehirleyen kitaplar da karakter yoksunu kişilerin kaleminden çıkıyor. Ben kendimi insana yenilikler ve güzellikler katan kitaplara benzetiyorum
🌸
Kitaplarla yaşadığımız hayatın ortak noktası, içerdikleri hikayeler, bilgiler ve deneyimler aracılığıyla insanları daha derin düşüncelere ve duygusal bağlantılara yönlendirebilmeleridir. Kitaplar, yaşamın farklı yönlerini ele alırken bizlerin deneyimlerine, duygularına ve hayal gücüne hitap eder.
Kitaplar, karakterlerin duygusal dünyasına dalmamızı sağlayarak bizi hikayelere bağlar. Karakterlerin yaşadığı sevinç, üzüntü, korku veya heyecan gibi duygular, empati kurmamıza yardımcı olur.
Kitaplar, bilgi ve bilgelik kaynağıdır. Farklı türlerdeki kitaplar aracılığıyla tarih, bilim, sanat, kültür, felsefe, psikoloji ve daha birçok konuda yeni şeyler öğrenmemiz mümkündür.
Kitaplar, bizim hayal gücümüzü canlandırır ve yaratıcılıklarımızı geliştirmeye yardımcı olur. Bizlere farklı dünyalara, fantastik karakterlere ve olaylara dalma imkanı sağlar.
Kitaplar, zihnimizi rahatlatır ve stresi azaltır. Okuma, zihinsel egzersiz ve zihin dinlendirmenin bir yolu olarak kullanılabilir.
Kitaplar, insanlar arasında ortak bir konu oluşturarak iletişimi ve paylaşımı teşvik eder. Bir kitabı okuduktan sonra deneyimlerimizi, düşüncelerimizi ve duygularımızı başkalarıyla paylaşma eğiliminde oluruz.
Kitaplar, farklı yaşam deneyimleri ve bakış açıları sunarak bizleri bir araya getirir ve ortak bir dil oluşturur. Bu nedenle, kitaplarla yaşadığımız hayatın ortak noktası, insanlar arasında bağ kurarak zenginleştirici bir deneyim sunmalarıdır.
Okuduğum kitabın türüne göre kitaplarla olan ortam noktam değişiyor. Ama türü farklıda olsa bir cümlesinde olsa dahi kendimle ilgili bir şey buluyorum. Belkide ben bulmak istiyorum. Çünkü kitap okumayı çok seviyorum..
Rica ederim 🦋
Senden bir tane daha yok kitabı efsane mesela
Rica ederim ☺️
Cevap
10Cevap
galiba kitap insanları ile hikayelerin benzeşmesi, dostoyevskinin insanları dedi geçen gün biri aynen onlardan.. hani yaşamda ne yapacaklarını bilmeyen, elini kolunu nereye koyacaklarını kestiremeyen, birazda uyumsuz ruh tiplerine sahip kimseler.. genelde böyleleri kendi dünyalarında olur, rutini bozulmasın ister ama toplum rahat bırakmaz hatta sende bu işleyişten/kendiliğinden çık başka sorunlarla boğuş, aile, çevre, ülke meseleleri gibi, sende bizim gibi ol isterler. hikayesi öyledir onun.. kimisi de rahatsız olmuştur bir defa, kendince aydınlanmıştır sönmek bilmez durmak bilmez durulmak istemez. bir de öyleleri.. hayat da zaten sanki temelde bunlardan ibaret.. kitaplar geneli bunlardan bahseder. insan halleri işte. kitaplar olmasa neyimiz var bilemeyiz.
Genelde tefsir, hadis veya toplumun din yönünden bozulmuş olması yönünde kitaplar okuyorum. Bunlar tüm hayatımızla alakalı eserler olduğu için bir çok nokta bulmak mümkün oluyor.
Özellikle bazen bana normal gelen şeylerin normal olmadığını sıkça farkediyorum.
Ben de bir özellik vardır bir kitabı okurken muhakkak o kitabı yaşayarak okurum ya da sanki bir film izliyormuş gibi o kitabı gözümün önünde canlandırarak okumayı severim, örnek veriyorum bir kitabı okurken o hikaye ile ilgili kişiler neler yaşamış birbirine neler söylemiş aralarına nasıl bir iletişim geçmiş ona göre davranarak kendimi sosyal hayatı o şekilde adapte ediyorum, yani bazı yaşanan olaylar gerçek hayatta da yaşanma ihtimali olduğu için bize bir kılavuz bir rehber olabiliyor.
Kitaplarda ki olaylar, zorluklar falan çok ortak yönümüz var aslında kitaplarda hangisini diyeyim bilemedim.
Teşekkür ederim
Güzel bir soru olmuş.✨ Kitap okurken zaman çok hızlı akıyor benim hayatım da öyle, zamanın ne kadar hızı geçtiğini fark edemiyorum bazen. Başka bir ortak noktası da mutlu sonla bitmesi olur umarım sdfjsdf 😄
Akıcı roman gibi, tanıyıp sevince beraber akıp giden zamanı fark edemiyorsun.
Teşekkürler
Rica ederim
Ortak var mı bilmem ama her kitaptaki karakter keşke benim arkadaşim olsaydi diyorum... tüm kafa dengim ile anlaştigim insanlari ya uzak yerlere koymuşlar ya da kitaba koymuslar
Hayatım sakin kitaplarda sakin yani benim yayatım ne kadar normal ve düzsse okuduğum kitaplarda sakin...
Kelime sayısı her sayfada değişsede... sayfa sayısı değişmiyor😅
Çok severim Kitap okumayı. Zihnimi dinlendiriyor sakinleştiriyor bir arkadaş gibi.
Okuduğum her kitaptan biraz alıntı var aslında hayatımda.
Seri katil- polisiye okuyorum genelde. Sence ortak bir noktamız olmalı mı :d
İkimizde istediğimiz yerde buluşuyoruz
Barüş bu mesajı görüyorsan bakarmısın son soruma
okumayı seviyorum
huzur veriyor
rus romanlarındaki gibi sefil ve mutsuz olmak
Hüzün. Yalnızlık ve insaniçinde yalnızlık
Değişik hikayeleri olması 😄
Hayal Kırıklıkları ve İçsel Sorgulama
İkiside hayale açık
İçlerindeki çaresizlik
Her kitapta kendimi buluyorum