İnsanlarla konuşurken gözlerim doluyor, bu durumu nasıl aşabilirim?

Normalde bile ilkokuldan beri insanlarla konuşamıyorum ya da öğretmenlerimle konuşmaya çalışınca ağlıyorum. hocalar bişi sorduğunda cevap veremiyorum direkt gözlerim doluyor ağlıyorum bu seferde ağlamaktan konuşamıyorum. En basitinden annem bana okul ya da iş herhangi bişi sorduğunda yine cevap veremiyorum versemde ağlamaklı oluyor cevaplar. daha dün gittiğim kursun danışmanının yanına gittim seviyemi düşürme hakkında iki kelime zor konuştum direkt gözlerim doldu oysaki kadın hiçbişi dememişti. Ağlamaktan başka bişi yapamıyorum şu hayatta. Az öncede online video kayıt sınavım vardı iş başvurusu için ve sorulan soruların bazılarına video kayıt almam gerekiyor. Ben ise almaya çalıştığımda o kaydı yine ve yine gözlerim doluyor ağlamaya geçtim insanların benimle dalga geçeceğini düşünüyorum o kaydı zar zor çeksemde bu sefer izleyip şuna bak daha doğru düzgün konuşamıyor bide gelmiş bu pozisyon için başvuruyor tarzı şeyler düşüneceği geliyor ve bu da bana engel oluyor. Toplum içinde konuşamıyorum sınıf ortamında konuşamıyorum hiçbir haltı yapamıyorum. Bunu da aşamıyorum insanlarla konuşamıyorum. herhangi bir ortama girsem birileriyle yine konuşamam. Ne yaparsam bundan kurtulabilirim bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa lütfen etsin bundan kurtulmak istiyorum.

İnsanlarla konuşurken gözlerim doluyor, bu durumu nasıl aşabilirim?