Her şeyin güzel olabileceğini düşünmenin sebebi insanın kendini kandırmasından mi kaynaklanıyor?
İyi olsun istediğimiz için mi iyi düşünüyoruz?
Her şeyin güzel olabileceğini düşünmenin sebebi insanın kendini kandırmasından mi kaynaklanıyor?
İyi olsun istediğimiz için mi iyi düşünüyoruz?
Merhaba, İnsan doğası gereği umutlu olma eğilimindedir. Umut, insanların zorluklarla başa çıkmasına ve geleceğe dair olumlu beklentilere sahip olmasına yardımcı olur. Ümit, insanların gelecekteki durumu iyileştirme isteğiyle bağlantılıdır. İyimserlik, yaşanan olumsuzluklara rağmen daha iyi bir gelecek hayal etmek ve bunun için çaba göstermek anlamına gelir. Geçmişte yaşanan olumlu deneyimler ve başarılar, insanların gelecekte de başarılı olacağına inanmalarını sağlar. İnsanlar, karşılaştıkları zorluklara rağmen, alternatif çözümler arayarak sorunları aşma yolunda umutlu olabilirler. Diğer insanların başarı hikayeleri ve olumlu deneyimleri, insanların umutlu olmasını sağlayabilir. İnsanlar yaşama olan bağlılıkları ve hayatlarının anlamını koruma isteği nedeniyle umutlu olabilirler. Ümit, insanların geleceğe dair umutlu olmalarını sağlayan güçlü bir duygudur. Olumsuzluklar ve zorluklar olsa bile, insanlar umudu kaybetmeden çözüm aramaya devam ederler ve geleceğe dair olumlu beklentiler içinde olurlar. Bu, insanların güçlü ve dayanıklı kalabilmelerini ve hayatlarını olumlu yönde şekillendirebilmelerini sağlayan önemli bir faktördür.
Çok güzel açıklamışsınız emeğinize sağlık 👏🏻
Rica ederim :)
Merhaba,
Ümit umut Allah'tan ümitsizlik şeytandandır. Ümit ediyorum umut ediyorum. Olursa olur elimden geleni üstüme düşeni yapıyorum ve yapacağım. Kader kulun çabasına bağlıdır. Gayrete aşıktır. Umut fakirin ekmeğidir derler bende fakirim! 😅
Bir gün güneş doğacak ve hiç batmayacak!
Bir gün güneş doğacak ve hiç batmayacak!
Umarım böyle olur:)
Amin inşAllah böyle olacak ama doğudan ama batıdan
Cevap
3Cevap
Ümit olmadan olur mu en darlık da bile insan arar zaten bişey çıkıcak düzelecek diye kendini tedavi eder aslındaö
Doğru, binevi bir tedavi şekli.
insan iste ümidini kaybetmiyor ama bitecek elbet o da
Ben ümitli degilim zaten
çünkü ümit etmek ALLAH’tan
Ölüm korkusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?