Sosyal ilişkilerim zayıf ne yapmalıyım?

Ozguvensizlikte var. Bir durum olsa kendimi savunamam pek. Kilitlenirim o an. Soyle okkali bir laf/cumle aklima gelipte karsi tarafi susturamam. Karsi tarafin dedigi seylere karsi hayir oyle degil falan diye savunma tarafina geciyorum hemen saldiramiyorum.

Onun disinda insani iliskilerimde zayif. Kucukken cekingendim genelde. Omulda falanda sessizdim. Pek arkadasimda yoktu. Hicbir zaman girisken yirtici biri olamadim ve bu hayatta bana cok kaybettiriyor. Bugun kendini gostereni goruyorlar, yirtici olani, haksizda olsa sesi çıkanı hakli buluyorlar.

Okul okuduktan, mezun olduktan sonra iyice eve tikili kaldim. Zaten dogru duzgun olmayan sosyal iliskilerim tamamen sifira indi. Arkadas cevremde pek yok, bugune kadarda olmadi zaten. Insanlarla iletisim kurmakta da zorluk yaşıyorum. Bunu duzeltemiyorum da.

Görünüşüm falanda beni cok etkiliyor. Kendimi cok cirkin buluyorum. Bazen insanlarin gozlerine dahi bakamiyorum konuşurken. Sanki ben ona bakmayinca beni gormuyormus gibi hissediyorum cunku beni görsün istemiyorum. Kac yasina geldim hala kendi basima hastaneye, markete, alisverise vs gidemiyorum. Tek basima araba dahi süremiyorum.

Sosyal ilişkilerim zayıf ne yapmalıyım?