Sizce sevgisiz büyümek dengesiz davranışları haklı çıkarır mı?

Sizce sevgisiz büyümek dengesiz davranışları haklı çıkarır mı?

Hayır tabi ki de haklı çıkartmaz hiç bir şekilde yani mesela Joker filminden örnek verecek olursam mesela Joker o kadar depresif bir karakter ki küçüklüğünde hiç sevgi görmemiş hatta ben kendimi kesinlikle joker karakterine çok benzetiyorum hatta ilaç kullanıyordu ama devlet karşılamadığı için mesela ondan bile vaz geçti sonra annesinin aslında onu sevmediğini ve hasta olduğunu öğrendi. ama yine de ne olursa olsun bir kişi zor bir hayat yaşadığı için bu ona kötülük yapma başkalarına zarar verme hakkını vermez o zaman her kötü hayatı olana ceza verilmemesi lazımdı ama yanlış olur. aynı şekilde Sevgisiz bir ortamda büyümek, çocukların duygusal ve sosyal gelişimini etkileyebilir ve kendilerini değersiz veya anlaşılmamış hissetmelerine neden olabilir. Bu tür deneyimler, ilerleyen yaşlarda kişiler arası ilişkilerde ve davranışlarda sorunlara yol açabilir. Dengesiz davranışlar, genellikle kişinin duygusal ihtiyaçlarının karşılanmadığı, travmatik deneyimler yaşadığı veya uygun modelleme veya rehberlik almadığı durumlarda ortaya çıkabilir. Ancak, bu davranışları haklı çıkarmak yerine, bunların altında yatan nedenleri anlamak ve kişinin iyileşme sürecini destekleyici çözümler aramak önemlidir. bunun yerine bence bu tür insanlar Profesyonel destek, sevgisiz büyümüş kişilerin duygusal yaralarını anlamalarına ve iyileşmeye yönelik önemli bir adımdır. Psikoterapi, danışmanlık veya terapi gibi yardım almak, geçmişteki travmatik deneyimleri ele alarak, olumsuz davranışları anlamaya ve daha sağlıklı tepkiler geliştirmeye yardımcı olabilir.
Hayır egerki ben 3 sene boyunca kendimi biri için herseyi görmezden geliyorsam oda benimle alay ediyorsa o kişiden olmaz insan onun yüzünden kendime ne durumlara sokmuşum ne hallere sokmuşum birde üzerine ailesini okadar çok ona öven bej koruyan kollayan ben onlarda gelsin ana bacı küfür etsin ben böyle birsey görmedim kzii hep yalanlar söyler ailesine ben engellerim doğru olması için küfürü ben yerim iftiralara bej uğrarım vokmu değerlisin sud3 verdiğim değere laik değilsin benden ne zaman kötülük gördün lan yemin etsen Allah var her zaman sözümde durdum mademki benimle dalga geçiyorsun veya izin veriyorsun bunlara ben sana ne diyeyim ki konu kapanmıştır hicbirsey umrumda değil dukkanmis oymuş buymuş ben sözümü tuttum ama sen söz nedir halen ögrenememissin bur daha yazmam sana ben değil sen beni yolda bıraktın aldattın bunların hiçbiri sorun etmiyorum Allah yolunu bahtını açık etsin birdaha sana bir cümle bile nasihat vermiycem sana değmez
Ne dolmuşsun be hacı 🙃
Cevap
2Cevap
Yapıp yapıp bunun arkasına sığınıyorsa çıkarmaz ama bunu kullanmıyorsa belki görmezden gelinip yardımcı olunabilir
Nereye kadar 🤔
O da biraz çabalayana kadar
Çabalayan pek bulamazsın
Biz de kendi haline bırakırız o zaman🤷🏻♀️
saldım çayıra mevlam kayıra :D
Aynen öyle 😃😃
Öhmm evet bu ben olabilirim. Umrumda değil nasıl olduğum ipin ucunu saldım artık.
niye böyle şeyler yapıyorsun :o
Tabi ki çıkarmaz. Sevgiyle büyüyüp türlü dengesizlik yapanlari ne yapacagız
Onlar da şeker hastasıdır 🤪
Hiç sekmeyen bahane 😂
Ülkenin %90 şeker hastası zaten 🤣
Ruhtan da şüpheliyim😂
çoğu ruh hastası onu demeye gerek duymadım :D
Hayır çıkarmaz... Daha inanıllir bir bahane bulsunlar.
işte beklenen cevap :D o bahane de hazır "ben şeker hastasıyım" :P
Bende böylesi seker hastalarina hastayım deyip kapıyi gösteririz 😀
vardı üni okurken çalıştığım firmada bir tanesi saygısız biri millet onun şekeri var diyorlardı :D dedim şekeri varsa efendice bir köşede komaya girsin bize niye üslupsuz davranıyor diye karakter meselesi
Hahaa harikasın 😀🤣
Şekeri varsa şekerini bilsin arkadaş
adamla tartıştım öğrenciyken çalışıyordum işimden etti sonra amirim işinden ayrılınca o projeyi mahvettiler beceremeyince de iş teklif ettiler :D
Hahaa sana kul olduler yani.. eden bulur şükür ki kimsenin yanına kalmıyor ettiği:)
14 yıl önce çalıştım orada 2-3 yıl önce de gördüm adamı arkasına dönüp dönüp bana bakıyordu selam vereyim diye bekledi vermedim tabi :D
Yazık verseydin keşke.. inan dahada utanç duyardı :) bide Allah'ın selamı tabii :)
Millete kötü davransın ekmeğiyle oynasın bir de selam vereyim ne gerek var
Öyle daha utaniyorlar emin ol. Ondan dolayı.. oynadı da ne oldu bak bulmuş zorda kalmış
yok ya ne utanacak utansa insanlara düzgün davranmayı bilirdi
Çıkarmaz. Sonuçta insanın kendi aklı var. İnsan nasıl düşünür, nasıl uygular ve tekrarlarsa huy olur. Sonra karaktere dönüşür. Sonra insan "ben buyum" der.
Fazla sevgiyle büyüdüm, bi fikrim yok bu konuda 😎😎
Kişiye gore değişir bu ama belki sebeplerden biri olabilir
haklı çıkarmaz ama sebep sonuç yapacak bir şey yok her şeyi haklılığa göre değerlendiremeyşz
İsterse haksız çıkarsın ne önemi var.
Sizin düşüncenizi soruyoruz hanfendi 🤔
Sevgiyle ilgisi yok bence
Neyle ilgisi var peki
Karakteri bozuktur belki
muhtemelen ya da ruh sağlığı bozuk
Ruh sağlığı bozuksa sevgisizdir
sadece sevgisiz olanların mı ruh sağlığı bozuluyor
Bilmem niye bozuluyor öyleyse yaşadıklarından felan mı
Bilmem ruh hastasıdır belki 😱
Hayır başka bahane bulsunlar kendilerine
İşte cevap budur 😏