Selam (ᵔᴥᵔ) sizce sevgisizlik insanı kötü biri yapar mı? Kötü olmaya zorlar mı sevgisizlik?

Selam (ᵔᴥᵔ) sizce sevgisizlik insanı kötü biri yapar mı? Kötü olmaya zorlar mı sevgisizlik?

Bir arkadaşım vardı o kadar iyi birisiydi ki işi gücü vardı, ailesine maddi yardım ederdi yıllarca etti, babasına dükkan açtı, arkadaşlarını hep sevdi herkesin derdine koştu, fedakar biriisydi ama bunu sevilmek için yapıyordu yani eğer bunu yaparsam beni severler diye bi yerde bunu farketti (28 yasinda ) son öyle bir değişti ki hiç kimse inanamadı bütün arkadaşlarını sildi attı, babasının cenazesine gitmedi bile onu geçtim tek damla göz yaşı akmadı, insanlara karşı inanılmaz gaddar birisi oldu... ben buna gözümle şahit oldum sevgisizlik insanı gayet kötü yapıyor
Katılıyorum
Evet, yapabilir. Çünkü önce ailesinden sonra da akrabalarından, arkadaşları veya çevresinden sevgi görmeyen insanların kalplerini ısıtan bir duygu olmamıştır, kalpleri giderek katılaşabilir. Çünkü sevgi, ilgi ve şefkat bitkilerin bile gelişiminde etkili bir davranıştır. Yapılan deneylerde, kendisine sevgi ve şefkatle yaklaşılan bitkiler daha çok yeşermiş ve daha çabuk uzamış; diğer yandan hakaret ve kötü/kaba davranma sonucu bitkiler solmaya başlamış ve yeşerememiştir.
O joker en sevdiğim karakter, Evet sevgisizlik insanı kötü biri yapar tabi ki de ama değişir her insan aynı değil mesela Sevgi, başkalarının ihtiyaçlarını düşünmeyi ve empati kurmayı gerektirir. Sevgisizlik, bireyin sadece kendi çıkarlarını düşünmesine ve başkalarına karşı duyarsızlaşmasına neden olabilir. Sürekli sevgi ve kabul görmeyen bireyler, başkalarına güvenmekte zorlanırlar. İlişkilerde mesafeli durur ve sürekli terk edilme korkusu yaşarlar. Sevgi eksikliği, içsel bir boşluk ve öfke hissine yol açabilir. Bu öfke, çevreye veya kendine yönelik yıkıcı davranışlara neden olabilir.
Biz de seviyoruz
Açıklama için teşekkürler
Rica ederim
en iyi ihtimalle kendine kötü davranan biri yapar.. ve en çok bunu yapar.. başkalarına kötü olmak daha zordur.. sevgisiz büyüyen biri kolay kolay başkalarına kötü davranamaz.. o yüzden kendine kötü davranan biri görürseniz bilin ki sevgisiz büyümüştür..
Cevap
21Cevap
sevgisizlik bazen yanlis yorumlanir kadinlarca. begenilmeme ya da deger verilmeme. aslinda tamda oyle degil. bu beklentilerin karsilanmamasi ile alakali. Metroda bana bakan kadinlari benimle birlikte olmak istiyorlar ya da sevismek istiyorlar diye degerlendirmem. Bu sadece baska esaslarada bagli olabilir. yalnizlik sendromu insani normal hayatin aliskinliklarindan ali koyabilir. hatta depresif bir durumada sokabilir. Ancak her daim insan kendi benligini ve neler yapabilecegini bilmelidir
Kötülüğün sebebi temeli sağlam atılmış sevgisizliktir bugün seri katillerin hayat hikayelerine bakın çoğunun hayatında şiddet ve sevgisizlik hakim empati yapmıyorum sadece kimsenin durduk yere kötü olamayacağını söylüyorum saf kötülerde var tabii
Evet yapabilirim maalesef tarih bununla alakalı birçok şeye şahit etmiştir.
Sevgiyi bilmeyen bi insan zaten kötüdür ben her kötünün içinde masum bi yan olduğuna ve her masumun da içinde biriken bi canavar olduğuna inanıyorum
Bana şu sahneyi hatırlattın
https://www.youtube.com/embed/Q3vmL6jNHz4Psikolojik rahatsızlıklarin sevgisizlik nedenli de olabildigi malumken, bunun cevabina evet dememek haksizlik olur.
yapmaz kanka ama daha güçlü yapar yaşamak için başka birinin sevgisine ihtiyarc duymassın
bilmem ileride buraya rapor ederim yavaş yavaş oluyor gibiyim.
Kötü olmaya zorlamaz ama yapabilir. Kişi hangi tarafını beslerse o karaktere bürünür
sevgi eksikliği pskolojik sıkıntılara bile yol açar
kötü birisi yapmaz ama sorunlu birisi mutlaka yapar
Sevgisizlik insanı kötü biri de yapar kırgın biri de hırçın biri de..
Yaşanılan olumsuzluklar herkeste aynı etkiyi yapmaz. Kimisi göremediği sevgiyi, başkalarına göstererek eksikliğini hissettiği şeyi belli eder.
Hayır değil, ben hayatımda hiç sevgi görmedim ama herkes benim hakim yiyor.
Bence bütün kötülüklerin altında yatan sevgisizlik
Yapmaz düşündurur ozeninir
Evet yapabilir bu yizden sevgi çok onemli
yapar diye dusunuyorum
Evet kötü biri yapar. Hem de çok kötü biri yapar.
Yapsaydı beni yapardı.
yapar
Evet tabiki yapar
Hayır. Olgun yapar.
Yapmaz
Yapabilir
Bence tam tersi insanı daha dinç tutar
Yapar bence
Yapar
Kesinlikle
Yapabilir
Kişinin iradesine bağlı. Kötü olmak kolay.
Yapabilir
Yapar
Yapar
Evet hele bı de sevipte sevilmiyosa iblis yapar
Evet_ mesela ben
Yapabilir
Olmadım
En kötüsü yapar
Zorlar
Yapar bence.
Maalesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?