♾️ Sizce sevgi ve ilgi eksikliği bir insanı kötü ve duyarsız yapabilir mi, ve siz bu durumu hayatınızda yaşadınız mı hiç

♾️ Sizce sevgi ve ilgi eksikliği bir insanı kötü ve duyarsız yapabilir mi, ve siz bu durumu hayatınızda yaşadınız mı hiç

Kötü birisi ve şeytani zekâya, şeytani planlara sahip biri de yapabilir.
İdealist bir insan, hatta lider ruhlu biri de yapabilir.
Temelinde sevilmeden, sevgi yoksunluğu çekerken insan kendisini yok sayılmış, yok olmuş, ölmüş hisseder ve korkunç bir acıyla başetme mücadelesi verir hem de sürekli.
En basit örnek aşk acısıdır misal fakat bu aile ve akraba arasında, hatta toplumsal olarak da yaşanabilir.
Burada anladığım kadarıyla kişinin tercihini karakteri oluşturuyor, vicdanı ile birleşerek karara varan birey, kendisini var etmeyi ya herkese zararlı birine ya da çektiklerine rağmen iyi ve faydalı birine dönüşerek başarıyor. İkisi de travmatik yaşanmışlıklara bağlı kararlar oluyor sonuç olarak. Gerçek sevgi teknoloji ne kadar gelişse de müthiş güçlü ve temel bir kavram. Herkesin, herşeyin üzerinde bir kavram.
Eline sağlık 🍀😎
Teşekkür ederim 🍀😎
Sevgisizlik kötü yapmaz, sevilmediği için gösteremez, kötü olmak için çok ağır şiddet görmüş, travmalara maruz kalması lazım, bilmiyorum ya kötüler neden kötü düşünmedim empati yapmadim için
Tenkyu
Rica ederim abla 🌹
Her insan hem iyidir hem de kötüdür. Biz ne alırsak içimizde o beslenir.
Rica ederim 🦋
Babamin bı sözü var benim. sevgisizlik değilde sevgiden anlamayanlardan sıkıldım der. Gardaşim ben Yakup dah yini üye oldum senin yazılarına baktım çok iyi bir arkadaşsin maşallah yakışıklısın da nazar değmesin inşallah hayırlı bir nasibin olur gardaşim çok iyi birisin. Ben pek bu şey bilmen ilkokul mezunuyun cahilin amma sen çok kültürlüsun Allah'ım başa kadar çıkarsın ben cahilin gardaşim işçiyin üye oldum amma sırf puan alayın diye aklıma ne gelirse yaziyon amma senin yazılarını beğeniyon maşallah kulturlüsün allahim önünü açık etsin
Cevap
22Cevap
Sevgisizlik insanı kötü birisi yapmaz, yapmamalı. Önemli olan kendimizi sevmemiz zaten.. kimse kimsenin sevgisine ilgisine muhtaç olmuyor o zaman. Ayrıca kimsenin fotosunu da kaldırmış olmuyorsun. Önce her zaman kendin, sen önemlisin. Sonra diğerleri.
Yapar tabikide ilgisizlik sevgisizlik değersizlik
Kendi değerinin farkındaysan, başkalarının göstermediği sevgi, ilgi, değersizlik sana hiç bir şey yapmaz. Önce kendini sev.
Sevgisizlik insanı bana göre kötü biri yapmaz ancak kötülük görmek insanın içindeki iyiyi öldürür. Hayatta kaybedeceği hiçbir şey olmayan insanlar asıl kötülüklerini serbest bırakırlar
Sevgisizlik, bir kişinin duygusal ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşamasına ve bazı durumlarda empati eksikliğine yol açabilir. Bu, başkalarına zarar verme eğilimini artırabilir. Ancak, bu davranışlar bir kişinin karakterini tam olarak yansıtmayabilir.
İnsanın gördükleri, kendisine hissettirilenler onu yansıtır, ne görürse, ne hissederse öyle bir kişilik yapısına bürünür. Sevilerek büyütülen, gözünün içine bakılan kişiler sevgiyi her zaman hisseder, onlar için mutlu olmak kolaydır, sevilerek, sevgiyi alarak, hissederek büyüyen kişilerin gözlerinde neşe vardır, canlılık vardır lakin sev
Sevgisiz büyüyen kişilerin hayata karşı bir öfkesi olur, isyanı olur, olumsuz söylemleri olur kendine karşı, her şeyin kötü olacağına inanırlar, özleri iyiyse kimseye zarar vermezler lakin kimsenin de kendilerini seveceğine inanmazlar, hissedemezler o sevgiyi sevilseler de, inanmazlar sevildiklerine, hırçın olurlar lakin hem sevgisiz büyümüş hem de özünde kötülük, leşlik olan kişi ise hem sevgisizdir hem de kimsenin mutlu olmasına dayanamaz, haset doludur, şeytan gibidir, geçmişte yaşadıklarının bedelini ödetir gücünün yettiklerine, mutsuzsa canı bir şeye sıkılmışsa sinirini gücünün yettiklerinden çıkarır, çünkü kötüdür, sevgisizdir, sevgisiz kalmıştır, mutsuz ve kötüdür, zira mutlu insan, kendisiyle mutlu olan kişi kimseye havlamaz.
Bazı kişiler ne kadar sevgisiz kalırlarsa kalsın onlar özünde iyi oldukları için, vicdanlı oldukları için kimseye bedel ödetmez.
Sevgisizlikten ziyade vicdansız ve kalpsiz olan kişiler duyarsız ve kötüdür, onlar hep kötüdür.
Hiç sevilmemiş lakin içlerinde iyilik olan kişiler ise; kendilerini insanlardan izole ederler, mutluluğu kendilerinde bulurlar, onlar sevgisiz kalsalar da içlerindeki iyiyi korumayı bilirler, çünkü onların vicdanı, merhametli bir yüreği vardır.
Evet, sevgi ve ilgi eksikliği kişiyi duyarsız ya da kötü yapabilir. Çünkü her insan sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyar ve bu ihtiyacını karşılayamadığında hissettiği eksiklik hissi o kişinin davranışlarını olumsuz etkileyebilir. Ama böyle bir durumda her insan farklı şekillerde tepki verebilir, bu yüzden herkes için aynı şeyi söylemek doğru olmaz.🙂
Hayatımıza giren birinin varlığımızın ona verdiği rahatlıkla çantada keklik görmek misali sergilediği tavırlar ilgisini sevgisinin esirgemesi hırçınlığımıza sebep oluyor aynanın karşısında kendini sorgular derecede çirkin hissettiriyor, diğer türlü hiç sevenim yok sevgilim yok diyip sevgisiz kaldığımı hissettiğim olmuyor bi kaç senedir daha da mutluyum hatta. Bazı insanlar şifa bazısı zehir tabi
Sevgisizlik kötü biri yapar mı bilmiyorum ama sevgi insanı iyileştiriyor orası kesin. Uzun zaman önce bir flörtüm, pasif agresif tavırlarımın sebebinin sevgilim olmaması olduğunu söylemişti. O dönem çok saçma geldi. Ancak sevilince anladım ikisinin arasındaki farkı
Hayır, yapmamalıda. İnsan aslında sevgisizlikten öğrenebiliceği şeyler çok. Mesela kimseye muhtaç olmadığı ve tek başına her şeyi yapabiliceğini bilmek. Sevgisizlik aslında insanı üzer evet ama zamanla alışınca onu güçlendirir, güçlü oluncada karşıdaki insanları bu özelliği ile etkilemeyi başarır.
Sevgi görmeyen biri sevgiyi yadırgar.. Bununla ilgili bir çalışma vardı.. Köpek itilip kakilmaya alışkın olduğu için tekme atanlara ses çıkarmayip sevgi gördüğü zaman acı bir şekilde bağırıyordu.. İnsanlar da böyle.. Özellikle çocuklukta sevgi görmeyen ileriki zamanlarda sevgiyi alamaz, kovası hep deliktir sen verirsin o tutamaz.
Bir insanı, hayatta en çok sevdiği, değer verdiği insanın sevgisizliği ya da onu karşılıksız sevmesidir. Öyle birisi var hayatımda. Şu an ondan nefret etmek için bir sebep arıyorum kendime ama bulamıyorum. Çünkü nefret edilecek hiçbir özelliği yok.
Nefret edilecek bir tek özelliğini yakalarsam defterimden silip unutup gidecem ama 4,5 yıldır bir tek madde yok. Feminist olması diyeceğim. Ama sırf onun için de nefret edilmez ki, her ne kadar feminik olurlarsa olsunlar eninde sonunda yine ataerkil bir kazma ile evlenecekler. Hem de seve seve. Burası Türkiye.
Sevgisiz yaşadığım zaman çok gerçekçi ve kırıcı oluyorum acımasız
e tabi başarılı da oluyorsun bir işe el atıp hırs yapıyorsun ve başarı kazaniyorsun geçen sene kendi iş yerimi ofisimi bile açmıştım gelirim baya iyiydi aylık 50 bin alıyordum
Aşk ilgi dikkatimi dağıttı ofisimi kapatim o parayla da evlendim
Her sevgi görmemiş insanın kötü biri olduğunu düşünmüyorum ben
Yapmaz öyle olsa kimsesiz çocukların hepsi kötü olurlardı evet karakteri çok etkiler belki içine kapanıklık ya da öfke kontrolü sorunları depresif hareketler kişide görülebilir bunun haricinde kendisini nasıl yetiştirirse öyle olur.
Hayır ve bunu kılıf olarak kullanmalarıda saçma geliyor bana, iyi ya da kötü olmayı biz seçeriz. Bize bağlı bi durum, sevgisiz büyüpte insanlarla faydalı olmaya çalışan temiz kalpli insanlar biliyorum.
Her kötülüğün özü sevgisizliktir.
Şeytan bile kötülüğünü bunun için yapıyor.
Çünkü Allah insanı yaratınca şeytan Allahın gözünden düşeceğini düşündü ve büyük bir kıskançlık ve kibir içinde kendini üstün olarak gördü...
Yapabilir. Sevgi ve ilgi görmeyen insan sevgi ve ilgi vermeye de çok alışkın değildir. Duyarsız olabilir düşüncesiz de olabilir.. Ama tam tersi de olabilir istisnalar her zaman var. Bu karakter meselesi.
Bence kötüleşir insan tabi bazıları Benide pek kimse sevmez yani kötülük yapmasam bile nedenini bende bilmiyorum ama beni sevmedikleri de onlara karşı eskiden nefret duyardım şimdi hiç umrumda değil
Bence kötü biri yapmaz aksine bence sevgisizliği yaşayan çevresine daha duyarlı davranır ve hatta çocukları olursa kendi yaşadıklarını göstermemek için elinden geleni yapar.
Kesinlikle yapar benim öfke kontrolüm olmadığı için çoğu insanı kaybettim ama bunun asıl nedeni içimde bazı zamanlar kopan fırtına oluyor
İradesi sağlam gerçekten iyi olan birine hiçbir etki edemez ama zamanla büyük bir karanlığa sürükleyebilir...
Sevgisizlik kötü biri yapmaz... o kışı kötü ise kötüdür bu kişiye karaktere hayata.. nasil baktığına göre. de değişir
Çok sevgi de , sevgisizlik de insani o duyguya itebiliyor bence. Dozunda sevgi güzel bir şey ve hissettirilmeli..
Kendisini ayağa kaldıracak bir etken olmazsa büyük ihtimalle yapar, profilimdeki karakter bunun en büyük örneği :d
Sevgi eksiği olan insan kırıcı olabiliyor. O yüzden özellikle çocukluk döneminden itibaren saygı ve değer görmeyi bilmeli.
Hırçın ve geçimsiz olur
Olmaması için kendine değer vermen lazım ki bu sorunların önüne geçebilesin 🙂
Yapar evet. Özellikle kendini sevememek yapar. Kendi sevmeyen insan onu sevenlere bile inanamaz hep bir şüphe duyar.
Herseyın ılacı zevgıyse her kotu seyın zehırıde sevgısızlık bence
Hayır merhametli biri yapar
Asıl sevmeyi sevilmeyenler bilir
Beni depresyona sokar da digerlerine napar bilmem
Çocukluğun da olursa çocukluğu sevgisizlikle geçerse olabilir
Kötü yapabilir, duygusuz yapabilir. Umursamaz yapabilir.
İyi niyetli biriyse yapamaz sürekli sevgiye ihtiyaç duyar karşı tarafa sevgi veremez
Bir yerden sonra insan öyle yalnız kalır ki çevresi insanlarla dolu olsa bile. Joker haklıydı bence. İnsan bir yerde artık kendine bile çare olamayınca duyarsızlaşır. Bir yerde kopar.
Asi olur, hırçın ve geçimsiz olur. Meylederse kötü biri de olabilir.
Beni kötü yapmadı ama bazı insanlar güvenimi kaybetti.
Sevgisiz büyüyen insanlar , heleki ailesinden başladıysa bu potonsiyel vardır.
Sevgisizlik belki kötü bir yapmaz ama sevgisizlik insana her şeyi yaptırabilir.
Hayatında Sevgi görmemiş birinden Sevgi beklemek de incir ağacından çiçek açmasını beklemek gibi bir şeydir..
Sevgisizlik durumunun, duygusunun doğuracağı diğer sonuçlar; özgüven eksikliği, kendini kabul edememe, benlik duygusunu ortaya koyamama, rezil olma korkusunu şiddetli yaşama gibi duygu ve durumlardır.
Kötü biri yapmaz ama duyarsız biri yapabilir, başkaları için kendini feda etmez daha çok ben merkezli düşünür (bencil demek değil bu)
tabıkıde yapmaz fakat bu sevgızılıgı dısa vurup cevresıne zarar vermırse yapar
Aslında iki cevabı var bence hem evet hem hayır
Yapar ya kendine zarar verir ya başkalarına bu yüzden sevin insanları
Bence kötü biri yapmaz ama acımasız yapar içindeki iyilik duygusu azalabilir
Nasıl biri olduğun sana nasıl davranıldığıyla alakalı.
Sanmam ya niyetle alakalı bence iyi niyetli birini yapmaz
Bence yapmaz sadece içten yanlızlik hisseder
Bence yapar. İnsan sevilmeli
Sevgisizlik insanı özgüvensiz yapar
Yapar
yapmaz sadece duygusuz yapar
Evet ya ama sevgi de insanı iylestirir
Daha çok hissiz yapar gibimsi
Hayır yapmaz
Yapmaz sevgi yok olur gider
Sevgisizlik insanı öldürür.
Ben sevgisiz kalınca sinirli oluyorum misal