Selamlar efendiim, selamlar. Yine geldi bu çok konuşangörl... Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde çoğu kez düşebiliyoruz mod olarak, keyif olarak. Bazen de yaşadığımız şeyler sebebiyet verebilir oluyor pekâlâ bu hale gelmemize. Lakin önemli olan düştüğümüz yerde kalmak değil, her daim düştüğümüz yerden kalkıp karşıya bakabilmek ve yolumuza ilelebet devam edebilmek. Bunun için de insanın en çok kendine yaslanması ve bu sayede dik yürüyebilmesi lazım gelir. Peki, biz kendimize daha iyi gelebilmek adına neler yapabiliriz?
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Tabi ki de ilk olarak hiç bir şeyden vaz geçmemektir yani ne olursa olsun yola devam etmektir bunların dışında benim tavsiyelerim Pozitif olmak, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Olumlu düşünmeye çalışın, iyi şeylere odaklanın ve zorlukları birer fırsat olarak görün. Sosyalleşme, ruh halinizi iyileştirmenize ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek, size destek ve arkadaşlık sağlar. Yardım alın. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız, yardım almaktan çekinmeyin. Bir arkadaşınız, aile üyeniz veya profesyonel bir terapist size yardımcı olabilir. :)
Dengeli ve besleyici bir diyetle vücudunuzu iyi besleyin. Yeterli miktarda meyve, sebze, protein, sağlıklı yağlar ve su tüketmeye özen gösterin. Fiziksel aktivite düzenli olarak yapmak, endorfinlerin salınmasını sağlar ve genel olarak ruh halinizi iyileştirebilir. Yeterli ve kaliteli uyku almak, zihinsel ve fiziksel sağlığınız için önemlidir.
Uyku düzeninize dikkat edin ve uyku sorunları yaşıyorsanız bunları çözmeye çalışın. Stresi yönetmeyi öğrenin ve rahatlama teknikleri uygulayın. Meditasyon, yoga, nefes egzersizleri veya doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler, stresi azaltmada yardımcı olabilir. Kendinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak, özgüveninizi artırabilir ve daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.
Uzun uza bir kırgınlık ruhu ve gönlü çevrelemiş. Nefesinizi dahi kaplayan bir huzursuzluk, burnunuzun ucunu teğet geçip, çevrenizi dâhi sarmaya başlamış ise şayet.
Zikirler lâzım gelir kalbe. Yetmiyor ise Salâvat lazımdır gönüle. Yetmiyor ise Namaz lazımdır bedene. Yine, yetmiyor ise Kur'ân ve Allahazimûşşan'ın Hâk kelâmları, Âyetleri lâzımdır ruha. Zira daha fazla bekleyiş, derman değil. Veba misâli yayılan bir keder zuhur eder hayata.
Mutlu olmanızı ve güzel bir gece geçirmenizi dilerim.
Zira daha fazla bekleyiş, derman değil... Çok haklı bir cümle, ürperten cinsten. En azından benim için böyle idi. Bilmukabele efendim. Geceniz mübarek olsun.
Bir insanın kendine gelmesi için önce kendinden gitmesi gerekir. Kimliğini, benliğini kaybetmeli ki yeniden bulsun. Bu yüzden kendini pek çok konuda sorgulamalı ve nasıl gelişecek konusunda fikir yürütmeli. Kendinden neden gittiğine bağlı olarak da değişir bu sorunun cevabı. Kırık bir kalp varsa sorunun kaynağında mesafedir çare. Umutlar kırıldıysa ve güven bir hiç olduysa çare ümittir bu kez. Çünkü her şey zıddıyla vardır bu dünyada. Gaflete düşen bir ruhu nasıl ki irade ve imanla kurtarabilirsek ümitsizlik batağına düşmüş bir insanı da yine umut aşılayarak kurtarırız.