+1 yılKime göre, neye göre? Sağlıklı mısınız? Hayatta mısınız? Aileniz hala yaşıyor mu? Aklınız duruyor mu? Psikolojiniz sağla mı? Eğer hepsine evetse cevabınız gayet de şanslısınız. Çünkü bunlara sahip olmayan çok insan var şuanda. Kişinin değerini, yine kendi davranışları belirler.
Sizde öz güven eksikliği ve kalp kırıklığı var muhtemelen. Hayalleriniz ve güveniniz biri yüzünden suya düştü ve kendinize hak ettiğiniz değeri vermeyişiniz de bu sebeple. Oysa Allah size kıymet verip yaratmış. Çok güzel özellikler nasip etmiş, sizse üç beş insan yüzünden kendinizden şüphe ediyorsunuz. Sizi tanımıyoruz dolayısıyla da pek bilmiyoruz kişiliğinizi. Ancak gözden kaçırdığınız ya da şu an anımsamadığınız pek çok takdire şayan özelliğiniz ve yeteneğiniz olduğundan eminim.
Kişinin kendi kul hakkına girmesi de doğru değildir. Aynaya bakıp güzelliğinizi görün. Kendinizle hasbihal edip halinizi hatrınızı sorun. Kendinize yapabileceğiniz en güzel iyiliği yaparak, benliğinizi keşfe çıkın
32 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojim sağlam değil son 2 senede aldatıldm ummuduğum meslekte iş bulamadm geçiçi işleride bulamadm özgüvenimi kaybettm kendmi işe uaramaz zavallı küçük görüyom herkes düzenini kurdu ben kaldm ortada... ve daha biçok sorun
- +1 yıl
Hiçbir şey için geç değil. Hala kendi düzenimizi, hayatınızı kurabilirsiniz. İstediğiniz meslek neydi?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce biraz dinleneceksin. Ağlayacaksın, kızacaksın. Sonra plan yapacaksın. Her zaman bir B planın olmalı. Yoksa, oldur. Ardından yeniden ayağa kalkacaksın ve savaşmaya devam edeceksin. Şu an umutsuz olabilirsin ama kafanı toparlamak için kendine zaman ver. Kendine gelince daha net düşüneceksin. Hiçbir şey bitmiş değil. Sınavı mı kazanamadın? tekrar gir. İşe mi kabul edilmedin? Başka iş ara. Elbet bulursun tutunacak bir umut. Önemli olan pes etmemen. Dalgasız deniz iyi bir denizci yetiştirmez. Daha yaşın 26. Yaşıtız seninle ve benim yeni hayallere umudum var. Senin de olsun. Hayattasın, nefes alıyorsun, sağlığın yerinde. Umut var. Bitmedi daha. Kulaklarını tıka ve bir diğer hedefine odaklan.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederm hayallerm hala var gerçek olmalarını gerçekleşmiş olduğu anları düşünüp mutlu oluyorum ama umudum ve inançım yok 1 gram bile yok
Cevap sahibi+1 yılÖnemli olan pes etmemek. Şuanki ruh halin böyle ama yine umudun olacak. Güneş her gün yeniden doğar
- Kişilik & Karakter konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda ilerlemeye çalışan insanlara tavsiye vermek , tavsiye verdiğin kişilere yardımcı olabilir. Bunu yapmak belki kendini daha iyi hissetmene neden olabilir. Örnek olarak kendimi gösterebilirim. 24 yaşındayım ve hayallerim var. Bana tecrübelerine dayanarak birkaç tavsiye verecek olsaydın bu ne olurdu? Vereceğin birkaç bilgi benim hayatımda büyük değişikliklere yol açabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılHer zaman B planın olsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim 👍
Mücadele etmeniz gerekiyor. Size altın tepside imkanlar sunulmaz, varlıklı bir ailede değilseniz. Mesleğiniz ve gücünüz yerindeyse çalışın, para kazanın ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın. Sizi üzen ve kıran insanları da silmeye bakın. Güzel insanlarda var, öfkeli haliniz ile uzaklaştırabiliyorsunuz.
07 Yorumla
Soran+1 yılSorun belkide herşeyin başı mesleğimde tecrübem yok ve iş ilanı yok ve olsada kendime güvenim yok
Soran+1 yılGüvenmiyom işte 2yılda özgüvenm yerle bir oldu iş konusında ise tecrübem yok oyüzden güvenmiyom
- +1 yıl
Şöyle düşünün, doğal olarak bir iş yapmak için önce teori öğreniyoruz, sonra pratik. Teori kısmı var, pratikte neden sıkıntı olsun. Denemek gerekir, hata mı yaptın. Başka iş dene, sonuçta sen olduğun sürece, iş olacak ve yapılacak. En kötü tarafından bakma, nasıl kazanırım gözüyle bak. Üniversite okurken, markette çalıştım, su sattım. Hiç bilmediğim şeylerdi, ama bir şeyleri öğretti. Yapılacak iş çok var, ücret çok sıkıntı. Bunu da dert etme, çünkü senin elinde olan şey değil.
Soran+1 yılAnladm teşekkür ederm ne bileym bi yere alışamamak bi yere ait olamamak son bikaç gündür gündüz evlri yalnızm duvara saatlere bakıyom
- +1 yıl
Yalnızlık ve yabancılık hissi çekiyor gibisin. Tahminim yakın çevrende duygularını açabildiğin birisi yok. Kafanı dağıtmana yarar, işe girmeniz. Bazen çevre değiştirmek, seni güçlendirir. Risk almaya çalış, aynı yerde kalmak senin farkındalığını da bitirir ve değerin düşer. Seni özel yapan mutlaka bir şeyler olmalı, herkes gibi herkes olamaz. Doğanın tabiatına aykırı. Kendini keşfetmeye bak. Başarılar dilerim.
Soran+1 yılTeşekkür ederm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılDevam edeceksin. Hayat dediğin de bu zaten. Bende 29 yaşındayım hiçbir hayalimi gerçekleştirmiş değilim. Çok düştüm çok kalktım. Ama devam etmek yeni hayaller yeni hedefler yeni yollar bulmak lazım. Ayrıca kendine değer verip kendini sevmeyi öğrenmen lazım. Benim kendimi sevmem çok zaman aldı. Umarım sende kendini sevmeye başlarsın ve kendini başarısızlıklarını kabullenip onlarla büyüdüğünü anlarsın. Hayat herkese zor. Bu söylediklerim karşısında suanki psikolojinle hadi oradan diyebilirsin bana ama hayat bu. Yeterince ciddiye alıp çıkmaz sokaklarda U dönüşü yapmayı bilmen lazım. Çıkmaza sokma psikolojini.
24 Yorumla
Soran+1 yılKendimide sevemiyom hayatıda öyle bişey içindekiym ki çok yoruldm
- +1 yıl
Geçici bir süreç bence. Hepimiz düşüyoruz valla. Düşmeyen düşmedim diye yalan söylüyor. Hayat boyunca böyle olacak. Düşeceksin kalkacaksin. Sen kendine içine odaklan sana tavsiyem. Kendinle vakit geçirmeye alıştır kendini, tek başına birşeyler yap ve en önemlisi şunu unutma kaç kere başarısız olup yeniden başlamışsın bu demek oluyor ki baya baya güçlüsün. Zamanla her şey yerine oturuyor, ya da bagzen oturmuyor. Bir yil sonra güleceksin bu günlerine bakıp buna emin ol sadece.
- +1 yıl
@falancaninkiziii çok güzel yazmissiniz🌸
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
- Kişilik & Karakter konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılHep bu kisisel gelisim zirvalikalri yuzunden insanlarin hep bir seyler basarmasi buyuk buyuk hayalleri olmasi gerektigine inandirdilar verdiler gazi verdiler gazı cogu genc simdi yetersizlik ve degersizlik duygusuyla bas ediyor... hayat boyle bir sey degil... koyunden hic cikmayan biri hayatta basarisiz ya da holding sahibi biri basarili degil... insan dunyaya bir sey basarmaya degil yasamaya geliyor... nefes alip ver uzul sevin bazen hayal kirikligin olsun bazen sen hayal kirikligi yasat ama yaşa
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Seni o kadar iyi anlıyorum ki bende 23 yaşımdan 25 yaşına kadar mutlu bir kişiliğe sahipken şuanda 27 yaşında mutsuz hiç bir şeyden mutlu olmayan hayattan usanmış hiç bir şekilde kac yaşımda olursam olayım geçirdiğim yaşlarda bile mutsuzdum ama simdi daha da çöküntüye düştüm mutlu zannettiğimiz yıllar gereksiz insanlarla aslında hep ihanete saygısızlığa sevgisizlige haksızlığa sözleriyle ve fiziki aldatılmaya uğraştılmış insanlarız hayallerimizi gerçekleştirmek için çabalarken etrafımızdaki zehirli insanlar hep pislik zehirini saçıp bize köstek oldular bakışları bile bize battı çok gördüler kıskandılar şeyimizi elimizden aldılar çok değer verdikçe sevdikçe saygı duydukça güvendikçe hep saygısız sevgisiz güvenilmez olduk gözlerinde hep degersiz ezik kendimizi düşürür olduk keske yaşanmışlıklar psikologa gitmekle bi çırpıda düzelse bizim güzel yüreğimizi güzel düşüncelerimizi güzel ahlakımızı güzel bakışımızı b. k ettiler...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılNe yapacaksın kendine acımayı bırakacaksın bazen bir şeyin oluşması için sadece senin çaban yeterli olmaz zamanının gelmiş olması da lazım mesela yalancı baharda (kışın bitimine doğru bir maç gün havaların güzelleşmesi sonra normale kış şartlarına dönmesi ) bazı ağaçlar çiçeklerini açar bahar geldi diye ama havalar tekrar soğur o çiçekleri soğuk yakar ama bir sonraki gelecek olan bahar da o ağaç yine çiçek açar denemekten asla vazgeçmez sonunda meyve verir
20 Yorumla
+1 yıl5 yıl sabret kardeşim. Akp gitsin. Her hayalimizi gerçekleştiricez. Sana söz.
14 Yorumla
Soran+1 yılAh ahh onlar gidene kadar biz mental olarak ölürüz
- +1 yıl
🥲🥲🥲
- +1 yıl
😂😂😂 hey allam
+1 yılCok gensin ve onunde koca bir omur var hayallerinin gerceklesmesi icin geç değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılGenç mi herşeyden elimi ayağımı çektm
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsıl amacın hiç bir zaman evlilik olmasın 👍 aşk meşk işleri yalan dolan asıl amacın iş ve para olunca ve birazda başarı yakalarsan işte o zaman etrafında bir çok insan toplanır. Başarın ve para akışın devam edip sende etrafındakilere para yedirdiğin sürece istediğin gibi bir erkekle birlikte olabilirsin 😎 olayın özü budur.
12 Yorumla- +1 yıl
👏🏻
Cevap sahibi+1 yıl@isimsizdiss 😊😊
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDaha yaşın çok genç yeni bir güne uyan yeni bir umut hayal kur
Ve bu hayalin için yaşa çabala hiç bir şey senden önemli değil sen kendine inan güven yeterli10 Yorumla Unutma umutlar olmadan hayaller gerçekleşmez. Her düştüğünde kalkmasını bileceksin ve hayat bunu sana öğretecek. Sadece aynı hataları defalarca yaparsan bu yanlışını ortaya çıkarır. Hırsın değil azmini ön plana çıkar.
11 Yorumla
Soran+1 yılHayallerim var ama umudum yok zorluyorum olsun diye ama yok kaç kere deneyip umut edip hayalkırıklığına uğradım bilmiyom
+1 yılNe yaparsan yap yüzme bilmeyen okyanusta kalmış gibi çırpındıkça dibe batacaksın buna hiçbir şekilde engel olamayacaksın Aynı yolda yürümeye devam ettikçe çırpındıkça ça dibe batacaksın Bu bir kaçınılmaz.
12 Yorumla
Soran+1 yılNapcm
- +1 yıl
Ama sen karar vereceksin bu yolda yürüdükçe aynı sistemde kaybetmeye mahkumsun bir sonraki yola bakmamnlazım kararlar alman gerekiyor bir an önce
+1 yıldemek ki daha vakti gelmemis biraz daha cabalaman gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayatın kuralı böyle insanoğlu düşer de kalkar da hiçbirsey için geç değil daha çok gençsin pes etmek ve moral bozmak için kendini ayağa kaldırmaya bak güzel şeyler seni bulur elbet karamsarlığa düşmek sana hiçbir şey kazandırmaz emin ol
11 Yorumla
Soran+1 yılEvt kazandırmaz biliyom ama inanki 1 gram bile inançm ve umudum kalmadı
+1 yılSahip olmaya bak. Hiç ama hiç beklemediği yersen geldi bazı şeyler. Sem hedefine git hayat sana güzellik yapar.
08 Yorumla
Soran+1 yılBi bok yaptığı yok
- +1 yıl
Gitmemişsin demek ya da olmayacak duaya amin demişsin
Soran+1 yılTüm dualarm mı olmayacaktı iş istedm yok sevdiğim adamla evlenmek istedm aldattı beni
- +1 yıl
İş bir yere kadar ana aşk ilişkileri olmaz salla gitsin
Soran+1 yılNe
- +1 yıl
Kafam güzel boş ver ya 😂 yazmamışım
Soran+1 yılEski sevgiline yazma bu kafaylada
- +1 yıl
Kendileri benim için öldü o yüzden yazmam merak etme. Öldü de 3 sene oldu.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılZamanın en büüyk hstalığı bu. Bazna insna kendi kendine bazna da psikiyatr desteğiyle düzeleiblir. İrade meselesi aslıdna
02 Yorumla
Soran+1 yılPsikiyatre gitmeyi istiyom ama işşizim param yok
- +1 yıl
Devlet ücretsiz tedavi ediyor.
Hâlâ birçoğu yaşıtından öndesin
Çünkü hayallerin var
Pes etmek yok, yola devam...
17 Yorumla
Soran+1 yılHayallerim var ama umudum kalmadı
Soran+1 yılEvet durgun dönem ama en güzel yıllarm 24 yaşndan şuana kadar yani 26 yaşım 2 senem çöp😔
- +1 yıl
Belki en güzel yılların onlar değildi. Bundan sonraki yılları görmeden bundan nasıl emin olabilirsin ki.
Sana moral olacaksa kendimi örnek vereyim:
Zor bir çocukluk geçirdim. Yatılı okullarda okudum. Hem okudum hem çalıştım. İşten hep nefret ettim, çalışmayı sevmedim hiç, mecburiyetten çalışıyordum.
Ünideyken de çalıştım hafta sonları. Param az olduğu için kışları bişey yakamadim. Montla oturdum ders çalıştım. Otogarda yattığım, izmarit topladığım günler oldu. Yeri geldi ekmek alamadım.
Şimdiyse ekmek veriyorum. Kendi işimi yapıyorum ve çalışanlarım var.
Hayatın insana ne zaman güleceği belli olmuyor.
Bana orta yaşlarda güldü 😊
Soran+1 yılDesene hep sürüncez
Soran+1 yılAllahm yaa lütfen gerçekten can bulsun çok ihtiyaçım var
+1 yılUmudunu taze tut güzel gunleri düşünerek dua et şayet kaderi değiştiren dua dır
16 Yorumla
Soran+1 yılÇok dua ederdm çok ama olmadı inançım kıırıldı isyan ettm Allaha
- +1 yıl
Allah dua eden kullarına uc sekilde cevap verir. Evet der. istedigini verir, hayır der daha iyisini verir, bekle der en. iyisini verir...
- +1 yıl
Ne kadar zorluk okadar güzelleşir
- +1 yıl
Sen allahtan gül yaprağı istersin Allah sana gül bahçesi nasip eder
Soran+1 yılBiliyom ama şu an görünen o ki hiç bişey vermedi ams bn tek bi gül yaprağıyla bile mutlu olurdum fazlasnda yeminle gözüm yoktu bi yaprağı bile haketmedm mi
- +1 yıl
Umutsuzluk şeytandan gelir umudunu taze tut Allah sabredenlerle beraberdir demmeki güzel bir şey nasip olaçak kader şekilleniyor bol bol dua et umudunu kaybetme
+1 yılInatla tekrar ayağa kalkmak için çalış
Israrla isteyen istediğini alır İnşallah 💞12 Yorumla
Soran+1 yılBazen alamıyo insanoğlu
- +1 yıl
Israrla istedinle olmuyorsa bin hayır ara
- Kişilik & Karakter konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılHenüz pes etme. Yenisini kurarsın moralini bozma tek başına olmuyorsa başkalarını dahil et
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yasamaya devam edeceksin daha cok gencsin. Biseyleri degistirmen gerekiyir belkide
06 Yorumla
Soran+1 yılGenç mi? Genç hissetmiyom kendimi
Soran+1 yılYoruldum ve yıldım hep tökezliyom hep
Soran+1 yılHayata kafa göz dalmak istiyom böyle hayatn...
+1 yılSen kazandıklarının farkında olsaydın kaybettiklerin için o kadar üzülmezdin
06 Yorumla
Soran+1 yılNe kazandım ki?
- +1 yıl
Tecrübe ♥️
Soran+1 yılAcı bi tecrübe ama
- +1 yıl
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmazmış
Soran+1 yıl2 kış geçti böyle
- +1 yıl
Kışları boş ver gelecek günlere bak ama unutma tabii
+1 yılAllah'tan ümit kesme , her şey nasip, kısmet yeterki sabırĺi, inançlı ol
11 Yorumla- +1 yıl
🐞🦋❤🙊🤩💐
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Dünyanın en fakir ülkesi haline doğru ilerliyoruz. Kendini yalnız hissetme. Herkesin hayatı bombok
10 YorumlaKucuk hayallerle basla kucukleri gerceklestirdin mi buyukleri de gerceklestirirsin
00 YorumlaÖledebilirdin bu yaşina kadar ama hala nefes aliyorsan hicbir sey icin gec degil cabalamaya devam et
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Sporun sağladığı bir şey var. O sana belki el uzatır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse şu an hayal ettiği hayatı yaşayamıyor hem ekonomi hem insan ilişkileri çöp olmuş durumda maalesef
10 Yorumla
+1 yılHayat Deniz gibidir bazen dalgalanır bazen durulur ve ne kadar dibe vurursan o kadar tecrübe kazanırsın
10 Yorumla
+1 yılTekrar kalkacaksin ayağa, hayallerini suya düşüren sebep veya nedenlerden ders alıp tekrar deniyeceksin. Birşeyler sahibi olmak için gerçekten 24 çok erken hedefin 32 olsun
01 Yorumla
Soran+1 yıl26 yaşındayım
Daha dur bakalım yaşın kaç.. Hele bizim yaşımıza gel..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılKalkar bu abi yerle cok sevisti düşmek ayıp değil kalkmasini bil demiş Sagopa Kajmer
02 Yorumla
Soran+1 yılZemine uzananlar düşemez demiş Emir can iğrek
- +1 yıl
Doğru
+1 yılHayalin ne idi mesela neden başaramadın daha detaylı bilgi verirsen
010 Yorumla
Soran+1 yılAslında hayalkırıklıkları
- +1 yıl
Nasıl yani tam olarak anlayamadım
Soran+1 yıl- +1 yıl
Okudum geçmişte yasadıkların senin sucun değil. Hepsini bir kenara bırakıp hayata yeniden başlamalısın. Herkes yaptıgından utansın boş ver insanlar kalp kırmayı çok seviyor. Sen güçlü ol dik dur kendi hayatına odaklan. Bana da yakın zamanda birisi sağlam bir kazık attı gecen haftalarda dusundukce deliriyor gibi oluyordum. Sonra dedim ki ölümlü dünya yarına cıkmaya garantimiz yok boş ver herkes yaptıgından utansın sen yoluna bak
Soran+1 yıl😔😔😔artık yazacak gücüm bile yok
- +1 yıl
Dediğim gibi insan kendı doktorudur sen nasıl dusunursen nasıl eyleme gecirirsen hayatın iyi ya da kötü olur. Hersey elimizde bu hayatta. Uzulmek de care değil düşün düşün nereye kadar
Soran+1 yılBiliyom şu 2 senede şu 2 şeyi öğrendm 1 insan kendi kendinn doktorudr 2. de insan napıyosa yapsın hep kendisine yapıyor ama yoruldm tamm diyom bu sefer herşwy yolnda olcak düzelck halletcm diyom başka bi olay oluyor ya da başarısızlık
- +1 yıl
Mutlu olmak için bencil olmalısın ve kötü kalpli olmalısın. İnsanlara duygusal ve diğer seyler konusunda yatırım yapma insanlar çok nankör iyi insanların kıymeti bilinmez
Soran+1 yılEvt bilinmiyor
- +1 yıl
O yüzden kendi hayatına odaklan aynı durum benım basımda da var kendımı duzeltıyorum bu konuda hata yaparsan basına böyle seyler gelir bazen hatayı kendımızde aramalıyız
Hızlı yaşamandan kaynaklı ve kendine çok vakit ayırmadığından yıpranmışsın. Çokta ciddiye alma herşeyi
00 YorumlaBir daha ayağa kalkacaksın
10 Yorumla
+1 yılİlla ki olur olmuyor diye üzülme bşr kez daha dene
01 Yorumla
Soran+1 yılKaç kez denedim sayısı yok
Kişilik & Karakter konusunda 763 cevap paylaştı. Konuyu detayli anlatirsan belki yardimci olurum
02 Yorumla
Soran+1 yılİş aşk gelecek
+1 yılDua etcen ne başka çağren yok
04 Yorumla
Soran+1 yılHep dua ederdm ama artık inançım kalmayınca isyan ettim Allaha😔
- +1 yıl
İsyan edersen olmaz
Soran+1 yılBiliyorum
- +1 yıl
Nasipte ötesi olmaz üzülme
Tekrar ayağa kalkacaksın düşmemek üzere
02 Yorumla
Soran+1 yılYine aynısı olcak sonumda başaramamış becerememiş olcam
Hayat hep vurup düşürecek sen kalkacaksın
00 YorumlaPsikiyatri ye gitmenizi tavsiye ediyorum.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan düşe düşe güçlenir
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi o kadar çok genç var ki ülkede
00 Yorumla
+1 yılTekrar hayal kurcan o Aman
00 Yorumla
+1 yılDüşenin dostu olmaz tıpkı benim gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de aynı durumdayım maddi manevi malasef
11 Yorumla- +1 yıl
Okulun yokmu
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalış kendini disipline sok
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılDaha gencsin
01 Yorumla
Soran+1 yılGenç hissetmiyom en güzel yıllarm heba oldu ve oluyor
+1 yılBoyke devamke
01 Yorumla
Soran+1 yılOk
Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Ayni ben
00 Yorumla
+1 yılKabulleneceksin
00 YorumlaÖl kanka
00 YorumlaNeden
00 Yorumla