Aklına daha önce gelmiş ya da şu an zuhur etmiş veyahut çokça merak ettiğin bir soru var mı? O soru nedir?

Aklına daha önce gelmiş ya da şu an zuhur etmiş veyahut çokça merak ettiğin bir soru var mı? O soru nedir?
Sormaya korktuğum şeyler var.. cevabını merak edip de soramadigim..
Benimkisi kişisel 😊 Dünya ya kafa yorarsam hiç çıkamam işin içinden 😅
İlk insanlar nasıldı ve nasıl ürediler.
Çocuk babasına gidip sorar; "baba biz bereden geldik? Maymunlarla aynı atadan oğlum." Çocuk kalabalık latince kelimekerden sıkılır, anneye koşar; "anne biz nereden geldik? "Adem babamızdan ve Havva anamızdan oğlum," ama babam maymundan geldik" dedi. "Doğru oğlum, babanın ailesi maymundan geldi, biz Havva ve Ademden" der. Başkasını bilmem, benim atam Hz. Adem. Çünkü bir canın oluşa bilmesi için, 10 üzeri 80 tesadügün bir araya gelmesi gerekir. Bu kadar tesadüfe inanmak, bilime hakaret olur.😊
Topraktan ve sudan. Yıprak madde, su mücerret ruhumuzun parçası gibi. Dünyadaki bütün toprakların bir araya getirilmesinden ürwtilmiş biyolojik robotlarız. Biraz teknolojik bak olaya. Tekefonun içerisindeki çip, sadece bir toprak parçası ama 500 milyon bayt bilgi işleyebiliyor. Topraktaki her bir element ahsasımıza etki ediyor. Mesela vasopressin vücudumuzda su tutar ama aynı zamanda bağlanma hormonudur aşka arzuyu uyandırır, duygusal olarak sevda bu hormona bağlıdır. Oksitosin ise bedenün arzusunu tetikler, adına aşk hormonu denir ama bence çiftleşme hormonudur. Gerçek aşk hormonu vasopressindir.🙂
Cevap
3Cevap
Evet çok var tabi ki de
Olmaz olur mu, var tabi..
Çözümsüz hiç bir şey yoktur. Ya vakti gelmemiştir ya da çözümü olan kişi..
Paralel evrenler var mıdır, varsa bizim alternatif kişiliklerimizin hayatı nasıl gidiyordur?
Bütün insanlar temiz, saf doğduysa bu kadar kötülük nereden geliyor?
Bir de neden mezar taşlarını okumak unutkanlık yapıyor?
Güzel sorular. Birincisi, kötülük öğrenilen bir olgudur.
m.youtube.com/watch
İnsan doğduğunda ahsası yani duygularının çoğu yüzeye çıkmamış durumda, bunları zamanla yüzeye çıkaran faktörleri yaşadıkça, insan hırs, öfke ve "ben" ya da benlik duygusunu, keşfettikçe kötüleşiyor maalesef.
Diğer soru, mezar taşlarının okunduğunda unutkanlık yaptığının söylendiği bir hadis yok zira o dönemde mezar taşlarına isim uazma adeti yok. Sonradan bazı ilim adamlarının söylediği bir şey olabilir.
Cevap için teşekkür ederim, ikinci sorum genelde halk arasında söylenen bir hurafe gibi ama dinen de doğruluk payı var diye biliyorum. "Ölümü hatırlatıp zihni temizlediği için" gibi bir sebep duymuştum ama açıkçası dahasını öğrenmek istediğim bir mevzu
Kuvvetle muhtemel o sebepten
O an çözümünü bulamazsam zamana bırakırım. Zaman her şeyin ilacıdır.
Evet nasıl duygusuz olunur hissiz davranılır bunun çözümü
Oluyor zaman zaman.. Akışa bıraktım
Reenkarnasyon var mı
İyi de sen cevap ver diye sormadım ki ben... Çözümünü bulamadığımız soruların cevapları külliyen sende mi?
Yani siz sorun, çözümsüz sorularınıza ben cevap veririm demek için mi bu soruyu sordun?
Estağfurullah. Ben çözüm bulmak için sormadım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar