Evet var Üzülme nolur!!! Ben de sana bişey sorabilir miyim? Benim sanaldan tanıştığım bir arkdsm vardı konuştuk yakınlaştık falan ısındık birbirimize sonra beraber ikimizde bir dizinin hayranıydı ortak hesap açtık sonra ben hayranı olduğumuz dizinin fan doğumundan birkaç kişi ile kavga ettim ve sonra ortaklığı bırakmak istedim çünkü moralim çok bozulmuştu sanaldan gitmek istiyordum ama o arkadaşımla alakası yoktu sonra ben gittim ve o benden sonra bir kaç kişiyle tanıştı onu bir gruba aldılar ve o grupta başkaları ile yakınlaştı bu olanlar 2 haftada gerçekleşti sonra ben geri döndüm 2 hafta içerisinde hem de 2 hafta içerisinde bana çok uzak davranmaya başladı Ben mesaj atmasam o mesaj bile atmıyorum hep ben nasılsın diyordum hep ben ne oldu diyordum bir şey mi yaptım diyordum sonra bana uzak davranmaya başladı Ben de başka bir kızla tanıştım o kız gerçekten bu sefer bana çok yakın gelmeye başladı sonra ben o eski arkadaşıma yavaş yavaş ondan soğumaya başladım ve konuşmadım zaten o da bana mesaj atmıyorsun o yüzden kırılmıştım ona başka bir grupta beraberdik ikinizde sonra ben gruptan gene birileri ile kavga ettim en yakın dediğim kız kavgayı izliyorum dedi kavga var kavga var dedi yeni tanıştığım ve gerçekten kendime yakın bulduğum kız beni savundu başkalarıyla benim için kavga etti o zaman anladım o kişinin gerçek arkadaş olmadığını şimdi ise Google'dan hala daha story lerine bakıyorum gizli gizli o arkadaşımın soğuduğum insanın ve birisi ona soru sormuştum soru soran kişiye demişti ki tanışınca pişman olduğum kişiler var ve o kişi sayesinde ben yeni dostluklar kazandım demişti ve gerçekten üzülmüştüm çünkü gerçekten kıymet veriyordum ona o bana sıcak davranmaya devam etseydi Ben de sıcak davranırdım kesinlikle ama başkaları ile tanışınca beni unuttun umurunda bile değilim sence ne yapmalıyım üzülmeli miyim biraz uzun oldu?
Neden üzülesin ki sen yapman gereken her şeyi fazlasıyla yapmışsın zaten. Bu saatten sonra daha sağlam arkadaşlıklarla, dostluklarla yoluna devam etmelisin.
Hayatın evrenin ve her şeyin anlamı nedir? Meğer bu soru üzerine bir roman yazılmış ve o romanın filmi de çekilmiş. Hikayeye göre son derece gelişmiş bir uygarlık her şeyin cevabını bulan zeki bir bilgisayar yapıyor. Ve o bilgisayara hayatın, evrenin ve herşeyin anlamı nedir sorusunu soruyorlar. Bilgisayar zor bir soru olduğunu ve düşünmek için bir milyon yıla ihtiyacı olduğunu söylüyor. O gelişmiş medeniyet tam bir milyon yıl bekliyorlar. Bir milyon yıl sonra cevabı almak için bilgisayara soruyorlar. Bilgisayar diyor ki ''Cevabı buldum. Ama pek hoşunuza gitmeyebilir. Cevap 42'' diyor. Yazarın bir otostopçunun galaksi rehberi yok satıyor. Film gişe rekoru kırıyor vs. Ama romanı okuyan ya da filmi izleyen hayranları yazarı yıllar boyu rahatsız ediyorlar. Adamın kapsının önünde yatanları mı dersin, gecenin üçünde arayıp ''Abi bokunuu yiyim 42 nin anlamı ney?'' diye soranı mı dersin... Adam bir lokantaya gitse hemen etrafını sarıp ''Abi nooolur 42 nin anlamını söyle'' diye taciz ediyorlarmış. Sırf bu konu üzerine yüzlerce teori yürütülmüş. Yok ışığın kırılma açısı 42 dereceymiş. Böylece yazar beyaz ışığın 7 ayrı renge bölünmesini ve o yedi rengin hayatın gerçeklerini temsil etmesini mesaj vermişmişmiş. Yok bilgisayar dilinde yani ikilik sistemde 42 0101 e denk geliyormuş. 0 yok demek 1 var demek. yok efendim yazar aslında yok, var, yok, var diyerek varlığın ve yokluğun anlamına vurgu yapıyormuşmuşmuş. Derken adam ellili yaşlarında isyan etmiş. Yeter ulaaaann deyip bir basın toplantısı düzenlemiş. Ve 42 nin sırrını açıklamış. ''Arkadaşlar, ben bu romanı yazarken tam da o kısma geldiğimde egzantirik ve ilgi çekici bir şey yazmam gerekiyordu. Ne yazayım diye düşünüpp bahçedeki fıskiyeye bakarken birden aklıma 42 geldi. Hepsi bu. Bir anlıma yok mına koyum. Yıllarca kafamı sitttiniz. Sizin yüzünüzden bakkala gidip iki ekmek alamaz oldum. Kurban olayım düşün artık yakamdan'' dediyse de hayranları inanmamış ve ısrarla 42 nin anlamını sormaya devam etmişler :D
Var elbette.. Neden bazı kadınların bana hala kişiliğim, duygularım, benliğim için değil de maddiyat için yanaşmaya çalıştığını bir türlü çözemedim. Bazı kadınlar için neden her şey halâ bu tür şeylerden ibaret? Cevabını verebilecek olan varsa buyursun..
Kadın erkek fark etmiyor herkesin karakteri, beklentileri, yaklaşımı, almak/vermek istedikleri değişiyor. Tercihler çok şeyi belli eder. Belki de sorun sizin yanlış tercihlerinizdir?
Olabilir, emin değilim. Ama artık özellikle kadın-erkek ilişkilerinde maddiyatçılığın gerçek sevginin bile önüne geçmeye başladığını üzülerek görüyorum. Bunu siz de fark ediyor olmalısınız. İnsanlar eskiden manevi şeylere daha çok değer verirlerdi. Bu sizce toplumdaki yozlaşmadan mı ileri geliyor? Sizin de anlayacağınız gibi sormak istediğim aslında kişisel yaşamım değil, insanların bu yöndeki tercihlerinin uğradığı değişimlerin geldiği noktaydı..
İnsanlar artık daha fazlasına sahip olanları gördükçe daha da fazlasına ve daha iyisine sahip olmak istiyor. Buna ulaşmak için de bazı değerlerini kaybediyorlar ne yazık ki.
Mutluluğu bu tarz maddi şeylerde arayanlara gerçekten acıyorum. Çünkü istedikleri şeye sahip olsalar da bu tür insanların gerçekten mutlu olabildiğine hiç şahit olmadım. Teşekkürler görüşünüz için.
Herkes neden bu kadar nefret kin dolu? Bu hayvanlardan ne istiyorlar? Neden zarar veriyorlar? Köpeğimizi zehirleyip öldürmüşler, işte bu soruların cevaplarını bulamıyorum aklım mantığım almıyor. Köpeğimizi zehirleyen kişiyi Allah’a havale ediyorum, başka da bir şey diyemiyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet seninle evliyiz ilk ve tek aşkimsin ilk gordugum andan beri tek amacim yuzunu guldurmek oldu. Seviyorum diyorsun tamam eyvallah inaniyorum derinlerde biryerde hissediyorum onu. Ams niye bukadar kırıyosun be güzelim valla ben artık cevap veremiyorum sùekli hakli haksiz bagirip cagiriyosun eyvallah anliyorum cocuk uyumuyor pisikolojin bozuk uzun zamandir uykusuzsun ams sen en azindan az biraz rahat et diye butun ev islerini neredeyse ben yapiyorum neden en ufak bir hatada aileni katletmişim gibi bagırıp cagiriyorsun ben tükeniyorum cocuk senin sdn benim pisikolojimi bozuyorsun neden seni en cok dusunun seven adami buladar hergun kirarsin ki kuzum? Ohh bee rahatladim aslinda tam bi soru olmadi ama oyle iste
Cennette regl var mı? Cehennemde uyku var mı? Ya komadaysam ve hayatımı komaya girdiğim ana kadar yeniden yaşıyorsam ve komaya girdiğim anı da yeniden hayal dünyamda yaşadıktan sonra bir hastane odasında 42 yaşında uyanırsam? Ya rüyasında zevke gelenler aslında uyurken bir cin le sevişiyorsa? Ben neden böyle sorular düşünüyorum?
Ruhi Su Usta İnsan olmak suçu, suçların en güzeli en özeli en kıymetlisi olmalı Ve insan yaşamı boyunca bu suçu işlemeli diyordu bir sözünde Bende hayat bize bir armağandır Neden insan olmak suçunu işlemiyor hayatı doğayı yasami Bu kadar cirkinlestiriyoruz? Sevmek bu kadar kolayken
Anam 29 aralık babam 27 teyzem de 31 aralık yıl başında doğdun diyor. Kimliği babam çıkarttığı için 27 yazıyor ama bu sorunun cevabını hala bulamadım ne zaman sorsam kavga çıkıyor 😂
Bir değil, birçok soru var. Ama sürekli aklıma gelen bir soru var ki, bana eziyet ediyor. 'Eylemlerimde gerçekten özgür müyüm?' Bütün kafa karışıklığı ve o tıkanma hali bu sorudan kaynaklı
Bu aşksızlık krizime bana tam (%100) destek olabilecek bir derman çıkar mı? Çünkü milletin neredeyse tamamı bana tam destek vermiyor. Hep yarım yamalak!
Kur'an oku. Ama birisi böyle dediği için değil. Gerçekten aç mealini oku ve anlamaya çalış. Aldığım ve Allah izin verirse alacağım bütün nefesler üzerine yemin ederim ki senin bu saydıklarının hepsi var. Ben şahidim. Allah seni doğru yola iletsin. Lütfen bütün nefeslerinin üzerine yemin eden bir insan hatırına araştır. Bu büyük yemini boşuna etmedim. Lütfen
Neden diye sormayı bırakıp ne yapmalıya geçmeli artık insan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok mu? Tanrı var mı, yok mu? Varsa bizden ne istiyor? Bunlar çok mühim, herkesçe merak edilmesi, araştırılması gereken ve bilimin geldiği nokta itibariyle halen net cevabının olmadığı önemli sorular.