Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen bitmeyecek, geçmeyecek tarzı şeyler yazmayın gerçekten ufacık umut kırıntısına tutunurken benim için her şeyin bitmesine bile sebep olabilir. Teşekkürler şimdiden
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bende dış görünüşümü beğenmiyorum eziklik hissediyorum
Eski ile yeni halindeki fark nedir
Eskiden daha mutlu bir insandım. Aklımdan geçen kötü düşünceler için kendimi bu kadar suçlu hissetmiyordum insanlara karşı. Şimdi hiçbir şeyden tat alamıyorum. Kendi kendime zarar veriyorum bu düşüncelerle. Ne yataktan çıkacak halim oluyor ne de bir iş yapacak halim. Erkek arkadaşımdan da uzaklaştırıyorum kendimi istemeden. Yaşamaya değermişim gibi gelmiyor...
Ama ne oldu?
Çok düşünen biri olduğum için psikoloğa gittim ve okb olduğunu öğrendim. Aklıma her türlü kötü obsesyon ve kötü düşünce geliyor insanlara sevdiklerime karşı. Kimsenin yüzüne bakamaz oldum utançtan, kendimi suçlamaktan. Ne sevilmeye değer olduğumu düşünüyorum ne de başka bir şey. Gerçekten yaşamak istemiyorum bazen ve bunu ciddi ciddi düşündüğüm bile oluyor
Herseyin bir tedavisi var ama.. kendini olumlandirirssn tedavine de devam edersen hersey cok daha güzel olmaz mi
Tedaviye devam edeceğim zaten bana iyi geldiğini düşünüyorum. Ama yine de seans sonrası bir şekilde bu halime geri dönüyorum. Ağlamaktan kilo verdim, gözümün önüne çirkin görüntüler çirkin düşünceler geliyor. Başta biraz umudum vardı ve doktor beni tebrik etti cesaretli olduğum için ama nedense bu umudu yavaş yavaş yitiriyorum. Ağlarken sadece bunları düşünmek yerine sürekli ölmek için dua eder oldum. Yoruldum her şeyden. Erkek arkadaşım var onu çok seviyorum ama aklıma öyle şeyler geliyor ki bazen o ya da ailesi hakkında. Onun yüzüne bile bakamıyorum. Sevilmeye layık biri bile değilim neden yaşıyorum bilmiyorum gerçekten
Bu düşüncelerden uzaklaşamiyor musun? Mesela ise gitsen kalabalık ortamlarda bulunsan aklına gelmez belki
Uzaklaşamıyorum öyle sansam bile yine aklıma geliyor illaki kendi kendime kalıyorum. Bu pazartesi işe başlayacağım bir faydası olur mu bilmiyorum ama arkadaşlarımla dışarıya çıkınca ya da erkek arkadaşımla çıkınca bile aklıma gelebiliyor. Bir sürü insan gördüm, okudum bu rahatsızlık yıllar boyunca geçmemiş diyenler var. Ben bu kadar çabuk pes ediyorsam yıllar boyunca nasıl dayanabilirim bilmiyorum. Dürüst olman gerekirse sence bu tüm gençliğim kayıp gitmeden önce düzelebilecek bir şey mi
Gençliğini yasa:) bak sana rosendam deneyini önereyim, ona bir bak izle. Sen kendini iyi görürsen hickimse hiçbir doktor seni hasta edemez. Kendinle savaş ve savası kazan :))
İzleyeceğim dediğin şeyi. Kendimle şu an savaşıyorum ama umarım dediğin gibi kazanabilirim. Çok teşekkür ederim yorumların için gerçekten
Kazanirsin tabi ya nefes aldığımız müddetçe Umut hep vardır. Sen kendi kafanda bazı seyleri halletmezsen en kral doktorun bile sana faydası olmaz. Umudu diri tut
Önce noldu onu söyle
Çok düşünen biri olduğum için psikoloğa gittim ve okb olduğunu öğrendim. Aklıma her türlü kötü obsesyon ve kötü düşünce geliyor insanlara sevdiklerime karşı. Kimsenin yüzüne bakamaz oldum utançtan, kendimi suçlamaktan. Ne sevilmeye değer olduğumu düşünüyorum ne de başka bir şey. Gerçekten yaşamak istemiyorum bazen ve bunu ciddi ciddi düşündüğüm bile oluyor
Sevilmeye niye değer değilmişsin
Aklıma gelen düşüncelerden dolayı. Karşımdaki insanların aklına böyle şeyler geldiğini düşünmüyorum. Kendimi o kadar suçlu hissediyorum ki kimsenin yüzüne bakamıyorum. Bu yüzden de sevilme ihtiyacım olsa bile kendimi sevilmesi gereken biri olarak görmüyorum 😭😭
Boşuna kendini üzüyorsun
Bu dediğin şeylerden dolayı esas olmuyor olmaz
Bu düşünceleri ve suçluluk duygusunu durduramıyorum. Keşke kendi kendimr bu kadar zarar vermesem
Yalnız oldugun için mi acaba böyle düşünüyorsun
Aslında yalnız değilim yaklaşık 4 yıldır sevgilim var. Çok da seviyorum kendisini ama aklıma gelen kötü şeyler bazen onunla bazen onun ailesi ile ilgili olur olmadık şeyler olunca kendimi en çok da ona karşı sorumlu ve suçlu hissediyorum. Yüzüne bakamıyorum. Beni sevmek istediğinde geri kaçıyorum çünkü kötü bir insan olduğumu düşünüyorum düşüncelerimden ötürü.
Ohoo, peki o ne yapıyor
O benim durumumdan haberdar en başından beri alttan aldı. Sonra ben her türlü düşünceyi söylemeye başlayınca biraz aramız açıldı desem yeri var. Psikoloğum bunları anlatmamam gerektiğini söyledi. Bunların kafamdaki kuruntular olduğunu ve gerçek düşüncelerim olmadığını söyleyince bir süredir aklıma gelen kötü düşünceleri ona anlatmıyorum belli etmemeye çalışıyorum. Ona anlatmasam bile suçluluk ilk başta olduğu gibi devam ediyor. Yanımda olmaya çalışıyor bu süreçte ama dediğim gibi ben kendimi buna layık görmüyorum bu yüzden uzaklaştırıyorum. 4 aydır bu durumdayım keşke bu durumlar olmasa da eskisi gibi davranabilsem :(
Psikologun var o bir şey demiyor mu su zaman duzelicek veya başka bir şey olucak
bir zaman vermedi ama son iki üç seanstır benimle gurur duyduğunu ve iyi ilerlediğimizden bahsetti. cesur ve güçlü bir yanım olduğunu bunlarla yüzleşmskten kacmadigimi söyledi. ama gerçekten bilmiyorum o an bunlara mutlu olsam bile sonrasında hissettiğim duyguyu nasıl anlatayım bilmiyorum
Bırakma psikolog kontrolünü
öyle yapacağım ya, zaten o da olmazsa kendi başıma başa çıkabilecek gibi değilim
Tabi tek basina olmaz ama bence ne yapıyorsan kendine yapıyorsun
herkes böyle söylüyor ya, doktordan tut anneme babama erkek arkadaşıma herkes... Ben de bunun farkındayım ama bir şeyler yapamıyorum nedense
Yalnız kaldigin için düşüncelerde boguluyorsun diycem yalnız değilsin erkek arkadaşın destek olmuyor diycem oluyoe diyorsun yani eksik anlattığın bir şey var sanki
erkek arkadaşım da olsa annem babam kardeşim de olsa kendimi yalnız hissediyorum bazı durumlarda. onlar yanımdayken sorun yok ama yastığa kafamı koyunca illaki tek başıma kalıyorum. o zaman düşünceler birbirini kovalıyor işte
Birşeyler izlemez misin film falan
dizi film falan izliyorum bazen kafamı dagitmada yardımcı oluyorlar ama bazen diziye filme odaklanamayip düşüncelere daldığım bile oluyor
Hmm çözüm daha iyi bir destek ve senin başarı azmin zaten sen kendin basaracaksin ve şunu unutma kimsenin senin iixn kötü şeyler düşünmesine izin verme kendini bunaltma onlar bunalsin sen değerlisin her zaman
Arkadaş olalım mı?
İstanbul da oturuyorsan tanışabiliriz