Selam ✨ Geçmişinizde yaşadığınız olumsuz deneyimleri ve tecrübelerinizi unutmakta zorlanır mısınız, ya da unutmasanız bile bir süre sonra etkisi geçiyor mu. yoksa hep aklınıza gelip bazen sizi hüzünlendiriyor mu

Selam ✨ Geçmişinizde yaşadığınız olumsuz deneyimleri ve tecrübelerinizi unutmakta zorlanır mısınız, ya da unutmasanız bile bir süre sonra etkisi geçiyor mu. yoksa hep aklınıza gelip bazen sizi hüzünlendiriyor mu

Tamamen unutmak mümkün olmuyor lakin eskisi gibi acıtmıyor tabii ki, insan acıya karşı da bağışıklık kazanıyor geçmiş hüzünlü deneyimlerinden ötürü. Eskiden çok üzülürdüm, neden ben derdim, neden herkesin gücü bana yetiyor, sonra nedenini kavrayınca, kendimi sarıp sarmalayınca üzüntülerimi uğurladım, onlarla yaşamıyorum artık. Bana kazık atanlar, beni harcayanlar, sinsi sinsi bana çelme takanlar olmasaydı şimdiki kendimi kazanamazdım. O günlerden bugünlere gelmek kolay olmadı, tabii ki yaşadıklarımı tamamen unutmak istemem, çünkü o zaman öğrendiklerimi de unuturum. Ara ara maziye gittiğimde bir hüzün çöküyor, o kız değilim artık, onlar eskidendi, hem benim suçum değildi, asıl suçlu onlardı, asıl utanması gereken onlar, benim zayıflığımı kullananlar. Hepsiyle ilişkimi kestim. İstemediklerimi hayatuma almıyorum, maziye de kendime sarılmak için bakıyorum, çünkü ben oradaki, mazideki saf, temiz, güzel kızı çok sevdim, onun her şeyini sevdim, o kızı bir bütün olarak gördüm, maziye gitme sebebim bile o kızı daha net hissedebilmek için, önceden o kızın çocukça davranışlarından utanırdım lakin şimdi utanmak şöyle dursun, o kızın her haline sevgiyle bakıyorum, kimse artık o kızı utandıramaz, utandıranlar yerin dibine girer ve ben o kızı/kendimi kimseye yem etmeyeceğim, o kıza söz verdim çünkü. Bazen de dersler çıkarmak için hatırlarım maziyi, çünkü geçmiş tekerrürden ibarettir ve bazen insanın geçmişine de ihtiyacı olur , aynı hataları yinelememek için. Mazi aklıma geldiğinde hüzünle karışık bir mutluluk yaşıyorum, kendimi suçlamıyorum, bilakis sahip çıkıyorum kendime, benliğime.
Bu konuda önceden çok zorlanırdım. Üzüldüğüm ya da hayal kırıklığı yaşadığım bir olaya uzun süre takılıp kalırdım. Gereksiz yere günlerce bir çok şeyden soyutlardım kendimi. Ama bu konuda baya baya geliştirsim kendimi. Okuduğum kitaplar sayesinde duygularımı büyük ölçüde yönetmeyi öğrendim. Zamanla etkisini kaybediyor. Hee aklıma gelince yine hüzünleniyorum ama takılı kalmıyorum. O hüznü yaşıyorum kısa bir süre sonra kaldığım yerden devam ediyorum. Ve zamanla sadece aklıma geliyor ama beni hüzünlendirmiyor..
Rica ederim bu arada hala memleketin de misin abla ☺️🍂
Güzelmiş sevindim iyi tatiller abla 😂😬 iyi geceler 🍂😊
Geçmişteki olumsuz deneyimlerimi unutmaya çalışsaydım evet, bu benim için oldukça zor olurdu.
Yaşadığım olumsuzlukları unutmaya çalışmak yerine geçmişi kabullenmeyi deniyorum. Çünkü geçmişteki deneyimlerimden bir şeyler öğrenip gelecekteki kararlarımda kullanmak, unutmaya çalışmaktan daha iyi bir seçenek diye düşünüyorum.
Hayır zorlanmıyorum. Olan olmuş diyip hatalarımdan ders çıkartıyorum böyle olursa böyle oluyor demek ki diyerek konuyu kapatıyorum ve çok fazla üzerinde durmuyorum düşünmüyorum. Kendimi sürekli daha pozitif şeyler düşünmeye itiyorum. Böylelikle çoğu şeyi unutmuşluğum hatırlatmaya çalışsalar bile hatırlamamaşlığım mevcut
Teşkürler
Rica ederim o kadar yazdın seçmezsem ayıp olurdu :D
Sbsjsjs çok kibarsın
Ne demek.
Cevap
11Cevap
Sadece geçmişte yaşadığım şeyler değil bazen beni üzen küçük bir olayı bile unutmakta zorlanabiliyorum. Biraz hassasım galiba bazı konularda ve hemen etkilenebiliyorum. Her ne kadar takmayacağım, umursamayacağım desem de başaramıyorum bazen.
Geçmişte yaşadığım olumsuz deneyimler ne kadar acı olsa da tabiki zamanla azalıyor ve bana güç katıyor bunun da farkındayım. Zaman zaman aklıma gelse de çok incitmiyorlar. Hiçbir acı sürekli bizle kalmıyor.
Valla acayip bir B12 eksikliğim var bugün doktorumu birazcık çıldırttığım doğrudur :D benim için önemsizse veya öyle olmasını istiyorsam saniyeler içinde unutabilirim. Diğer türlü asla unutmam ve aynı şeye milyonlarca kez üzülebilirim.
B12 bende de eksik :D
İlaç yazdı ama ilacı içmeyi unutmam dışında hiç bir sorun yok😂
Unutmam ama barışırım. Her şey benim tekamülüm için, ben olumsuz bir deneyim edinmişsem onun hayatıma bir yatırım olduğunu düşünürüm her zaman
Abim bana ona hiçbişey yapmadığım halde kendini güzel sanma sen güzel falan değilsin sen çirkinsin demişti hala unutmadım inşallah bir gün Allah hesabını sorar ne diyeyim Allah ıslah etsin böylelerini
Daha az hatırlarım.. Onunla ilgili bir şey olduğunda gelir aklıma mutlaka..
Maalesef ara ara hortlayıp geliyorlar tekrar önüme. Hepten unutmak olmuyor tabiki sadece onunla yaşamayı öğreniyoruz galiba
Zorlanıyorum ama her zaman dediğim gibi, eskiden yaşadığım olumsuz olaylar beni geleceğe hazırlıyor. Bu yüzden onu da unutmayıvereyim.
Zamanı geri alamayacağımı bildiğim için çok rahat unutuyorum. Geçmişten ders çıkarıp geleceğime odaklanıyorum.
Zorlanırım. Çok takarım, ama elimden geldiğince hayal etmemeye düşlememeye çalışıyorum
Bazı şeyleri... Ama ne kadar geçmiş, 3-4 yıl geçmişse hatırlamam 😅
Zorlandığım konular illa ki olmuştur. Bazılarını gerçekten çok kolay unuttum.
benim o kadar travmam var ki ne sen sor ne ben anlatayım hiç unutamam ihanet falan asla
hiç olmamış gibi davranırsak unutmak kolay olur
Yooooooooooooo🤣🤣
Ne güzel :D :D
Unutmam. Senin kötü deneyimin ne oldu?
Hayatım oldu
Hayatın kötü mi geçti yani neden
Evet mutlu olamadım
Neden
Neyin eksik
Sevgi
O da olur inşAllah
Kız arkadaş anlamında söylüyorsun di mi? Yoksa aile sevgisi mi olmadı