Selam ✨ sizce kötü bir insan (sizin kötülük tanımınız neyse) empati yapabilir mi, yoksa tamamen kalpsiz ve vicdansız olduğu için mi bunları yapar.

Selam ✨ sizce kötü bir insan (sizin kötülük tanımınız neyse) empati yapabilir mi, yoksa tamamen kalpsiz ve vicdansız olduğu için mi bunları yapar.

Bence bir insan tamamen kalpsiz, vicdansız olamaz. Her insanın içinde iyilik ve kötülük bir arada bulunur. Empati yeteneğinin de iyilik/kötülükle ilgili olmadığını düşünüyorum. Bazen kötü insanlar da empati yapabilirler. Hatta iyi insanların empati yapamadığı da olabilir bence..🙂
Yapamaz, zira vicdanlı, ahlaki değerleri olan kişiler empati yapar. Konuyla alakalı çok sevdiğim bir söz vardır; "Dünyada; yüzlerce milliyet, dil, din, mezhep olabilir. Ama sadece iki çeşit insan var, vicdanı olan ve vicdanı olmayan" Öyle doğru söylemiş ki Farid Farjad.
Duygusuz, duygusal zekası noksan kişiler empati yapamaz. Ham kişiler de empati yapamıyor, ancak olgun kişiler empati yapabiliyor ve empati yapanlar bana göre merhametli, şefkatli, zarif kişiler. Öyle değerli bir şey ki, bir canlının yerine kendini koyup onu anlamaya çalışmak. Bazı insanlar, kimilerini öyle kolay kınayıp kırıyorlar ki, sen kınadığın kişinin nasıl bir geçmişten geldiğini, travmalarını biliyor musun, kalp ağrılarını, mağlubiyetlerini biliyor musun. İşte empati yapabilen, anlamak isteyen kişi ne büyük konuşur, ne de kınar, şefkatle anlar, o insanın çocukluklarını, zayıflıklarını görür, aslında kimseye değil de kendine kızmasını görür, o insanın derinliğini görür. Ben çok severim empati yapan insanları, zira empati yapan kişiler de kibir bulunmaz. Lisede bazı öğretmenlerim benimle empati yapardı, kimse anlamazken beni onlar anlardı, şimdi onları sevgiyle yad ediyorum, çünkü benim için çok kıymetli bir şey, bir insanın kendisini benim yerime koyup beni anlamaya çalışması. Zira kalbi kazuret olanlar empati yapamaz, kibir dolu olurlar, mutlu insan görmeye dayanamazlar haset dolu olduklarından. İşte hasetçi, kibirli, gaddar kişilerin empati yapabilmesi mümkün dışı, çünkü empati de bir zeka gerektirir, onlar da o zeka yok, onlar da şeytani bir zeka var. Haksız yere adam öldürenlerde empati yapamaz, şayet empati yapmayı becerebilseler adam öldürmekten zevk duymazlar, empati yapabilseler saygısız ve saldırgan olmazlar, içlerindeki aşağılık duygusu o kadar derin ve keskin ki empati yoksunu kişileri rehin alıyor
Empati yapmadığı için kötüdür. Kötü olduğum anlara bakıyorum bilerek ya da bilmeyerekte olsa hiçbiriyle empati yapmamışım. Aydınlanma yaşadım şu an sorunla teşekkürler 😆😆
Rica ederim ne demek :D :D
Teşekkür ederim eig için ☺️☺️
Rica ederim ☺️✨
Kötü bir insan ise bence yapabilir, ancak narsist ise çok ama çok düşük bir ihtimaldir empati konusu
Cevap
10Cevap
Empati yapabilme yeteneği olsa zaten kötü biri olmazdı.
Kötüğün derecesine bağlıdır. Kötülük tamamen kendini işgal edip akıla baskın geliyorsa empati yapmaz fakat akıl baskın kötü olsa bile empati yapar ama yaptığı empatiyi aklına göre kullanır.
Hiçbir insan dünyaya kötü gelmez diğer İnsanlar yaşadıkları ve diğer insanların yaptıkları yüzünden kötü insan olmuştur
Kötü insanlar, empati yaparlar ama yaralamak istedikleri kişiyi daha sert şekilde yaralamak için. (Kötü niyetli empati.)
Yapar tabii ki, hatta belki "iyi" insanlardan çok daha fazla yapar bence.
yapmak istemez ya da karşısındaki insanı anlamak istemez
Yapabilir ama işine gelmediği için bu durumu umursamayabilir.
yapsa kotu olmaz zaten
Yapar ama kötü yapar
Yapabilir yeter ki istesin
Kişiliğine göre değişir.
Yapar ama umursamaz
Yapabilir yani
Yapabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?