Kurduğunuz için pişman olduğunuz hayalleriniz var mı hiç?

Kurduğunuz için pişman olduğunuz hayalleriniz var mı hiç?
Hayır yok maalesef hayal bile kurmuyorum çünkü artık. ama hayal kurardım eskiden çünkü hayal kurmak beni mutlu ederdi her insanı eder aslında hayal kurmak insanı mutlu edebilir. Hayal kurmak, zihinsel bir aktivite olarak bizi farklı dünyalara götürebilir, yeni deneyimler yaratabilir ve umut dolu bir his yaratabilir. İnsanlar hayal kurarak isteklerini, hedeflerini ve arzularını ifade edebilir, kendilerini motive edebilir ve geleceğe dair umutlarını besleyebilirler.
Işte neden kurmadığın mühim burada
Hayal kurmaktan vazgeçmek diye bir şey yoktur. Tecrübe ede ede bir yaştan sonra o hayallerin gerçekleşmeyeceğini idrak edersin. Hayal kırıklıkları arttıkça hayal dünyan gitgide daralır. Olaylara daha gerçekçi bakmak zorunda olduğunu deneyimlemişsindir. Pişmanlık boyutuna gelince, pişmanlıklar asla bitmez.
Vazgecemezsin çünkü zaten kuramazsın gibi bisi olmus yazın.. pismanlik boyutuna gelince keşke tükenen bisi olsaydı
Öyle demek istemedim aslında. Nihayetinde hayaller kabuk ve nitelik değiştirsede özünü korur. Her insanın hayatın gerçekleriyle yüzleşmek ve kabullenmek zorunda olduğu bir dönem vardır. O dönemden sonra daha realist davranmak durumunda kalırsın. Yaşamadan pişman olmaktansa yaşayarak pişman olmak pişmanlıkların en güzelidir : ) hata ise benim hatam. Tasasını kaygısını ben yaşayacağım. Kabullenmek kolay olur. Hayatı akışına bırakmalıyız. Sürekli yaptıklarımızı (yaşayarak pişman olmak) ya da yapmadıklarımızı sorgularsak düzenli olarak pişman oluruz. Yorucu ve bunaltıcı olur.
Çok doğru söylüyosun bu yorumuna eleştiri getirip batırmiycam 👍👍👍
Farklı düşündüğünü zannetmiyorum :) farklı düşüncen varsa yaz. Ben de düşüneyim.
Yoo senin düşüncem benim beynimin yazıcısı gibi olmuş nokta atışı 👏👏👏
Cevap
11Cevap
Son 2 seneyi yaşamayıp tercihlerimi değiştirmek isterdim
Ben de son 27 sene falan işte
Aynen 😅
Yoo doguyum yinede farkli büyüyüm suanki kafa bi gitsin
Yok ya ayni hataları yapmayım yeter yetmezmi sence secimlerimi degistirsem
Unutmak istediğim hayallerim yok ama unutmak istediğim insanlar var
Var küçük iken bilim adamı olmak isterdim ama ülkede imkanlar sınirli olunca vazgeçtim 😌
Ben cok hayal ediyorum ama hic birinide unutmak istemiyorum ama zamanla insan unutuyor
Bence ne kur ne hatırla
Ama pişmanlık var işte ucunda onu diyorum
Bence yüksek değilde kişiye bağlı hayaller hep çakılıyo yerlere
Benim hayalim birine bağlıydı onun hayalini hayalim yaptım önce kurdu sonra yıktı..
Yoo hic ayni pencereden bakamadık senle neyse boş ver
Olabilir basit hayallerdeb bahsediyorum ben sen sonucuna odaklamışsın
Bazen basit seylere muhtac oluyo insan
Ya sen seni sevmeyeceğini bildiğin birinin saclarini taramak istemedin mi hic başını dizlerine yatırmayı dertlesmeyi beraber ağlamayı beraber kahvalti yapmayı ona bir hediye alıp berebilmeyi istemedin mi bu degilmidir hayal istesende olmayacak olani düşlemek
Peki diyelimki beraber bunların hayalini kurdun sonra o senle ayni yolda yürümek istemedi sen kaldın hayaller elinde halbuki saçımı okşamani istiyorum diyen oydu mesela sonra sudan bir sebeple gitti hemen silebilirmisin
Orasi karişik ya neyse cok uzadi saol yorum icin
Haklısın gerçek seven varolur
Saol uyarin icin ama bu sözlerine uygun biri değildi neyse.
Mustang alma hayalimden uzaklaşıyorum
O senden uzaklaşıyodur belki de 😅
Denklestirdiysen vazgeçme ne olursa olsun gerçekleştir hayalin senin elinde bekliyomus bence
Neye önem verdiğini bilemem tabii
Hayalim yok
Bence de olmamali hiç
Dimii
Erkek adam hayal kurmaz
Neden
Çünkü erkek adam
Sacma ama saygım var görüşüne
Saygısız insan sevmem
Var.
hayir cunku mutlu olduğum yer hayalerim
yok.