Aptal ya da cahil olsam bile mutlu olmak isterim
Mutluluk değil önceligim zeki veya bilgili olmaktır mutsuz olsam da yeter
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

zeki ya da bilgili olup mutsuz olmak tabi ki de çünkü genelde cahil insanların özelliği budur mutludurlar düşünmezler çünkü herkes onları kolayca yönetir ben ise zeki olmak isterdim her zaman. zaten zeki olursam bir şekilde mutluluğu bulabilirim zekam ve bilgilerim beni ben yapan özelliklerim çünkü
Cahil mutluluğu diye bişey evet var. Beyin olmadan sadece ucuz karbonhidrat yiyerek eline 500 lira versen yaşadığı ülkeyi bile satabilecek beyinsel olgunluğa erişme şansı olmayan biyolojik atık çok var. Zeki olmak düşünmektir ve sorgulamaktır en azından dünyayı anlamaya çalışmak adına zeki olmayı tercih ederim.
Cevap
3Cevap
Cahiller mutsuz olur. Zeki ya da bilgili olarak gördüğün kişiler de cahil olabilir. Akıllı olanlar mutludur
Ama şöyle düşün Amerika bizi kıskanıyor diyenler daha bı mutlu değil mi afrikayı bile kıyas edip her şeyden şükür edicek şeyleri bulan kesim bu değil mi? Ve bu kesimin çoğu ilkokul mezunu değil mi? Akıllı ya da bilgili insan kötülüklerin daha bir farkında olup daha bir mutsuz olmuyor mu sanki ya da bana mı öyle geliyor
Zeka ve bilgi bir insanı cehaletten kurtarmaz. Bugün bildiğini sanırsın ama yarın yanıldığını görürsün. İnsan bilebilir ama bildiğinin doğru olup olmadığını bilemez. Akıllı insan kötülükleri görür ama kötülüklerin ardındaki güzelliği de görür. Herkesin göremediğini görür. O yüzden mutludur. Akılsız insan sadece gördüğünü bilir, gördüğüne göre yorumlar ve gördüğünden ötürü mutsuz olur. Cahil insan görmez ve görmediği için mutsuz olmaz. Bunları birbirine karıştırma. Bunların hepsi farklı şeyler
Peki sende haklısın ekmek kırıntısı isimli arakdaş 🌸
Zekiler bilgi ile mutsuz değil aşırı düşünceden mutsuz
Evet bunu biliyorum zeki ve bilgili demedim o yüzden zeki veya bilgili dedim bazen bilgili insanlarda kendilerini bilgi ile sonradan geliştirip aşırı düsünebiliyorlar bence
Kusura bakma dikkat etmemişim o halde
Zeka ve mutluluğu birbirinden ayırmaya gerek yok bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?