merhaba benim ailem katı İzmir sıcağında istediğimi giyemiyorum sürekli karışma çabasındalar nasıl kurtulabilirim gençliğimi elimden almalarını istemiyorum
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer merhaba benim ailem katı İzmir sıcağında istediğimi giyemiyorum sürekli karışma çabasındalar nasıl kurtulabilirim gençliğimi elimden almalarını istemiyorum
Selamlar,
Aile baskısından kurtulmanın ilk adımı, kendi değerlerinizi ve hedeflerinizi belirlemektir. Kendi yaşamınızı şekillendirmek için ne istediğinizi düşünün ve bunlara odaklanın. Kendi değerleriniz ve hedeflerinizle uyumlu bir yaşam sürmek, aile baskısının etkisini azaltabilir. Aile baskısıyla başa çıkmak için iletişim önemlidir. Duygularınızı ve düşüncelerinizi açıkça ifade edin. Aile üyeleriyle samimi bir şekilde konuşarak, beklentilerinizi anlatın ve kendi kararlarınızı vermekte özgür olmak istediğinizi açıklayın. İletişimde açık ve anlayışlı olmak, aile üyeleriyle daha sağlıklı bir ilişki kurmanıza
yardımcı olabilir. Kendi sınırlarınızı belirlemek önemlidir. Aile üyeleriyle ilişkinizi düzenlemek ve sınırlarınızı korumak için net olun. Hangi konularda müdahaleye izin vermek istemediğinizi belirleyin ve bunu açıkça ifade edin. Sınırlarınızı korumak, aile baskısını azaltabilir ve kendi kararlarınızı özgürce verebilmenizi sağlayabilir.
Aile baskısıyla başa çıkmak zor olabilir, bu yüzden destek aramak önemlidir.
Güvendiğiniz bir arkadaş, mentor veya profesyonel bir danışman size destek sağlayabilir. Aynı durumu yaşayan kişilerle iletişim kurmak da yardımcı olabilir. Destek almak, duygusal olarak güçlü kalmak ve kendi kararlarınızı verme konusunda daha emin olmanıza yardımcı olabilir.
okuyup kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olacak ve kendi hayatını daim ettirerek kurtulabilirsin.. aksi halde hiç bir şekilde bu durumdan kurtulamazsın evlensen bile
Ailenin yanından ayrılabilecek güce sahip olmalısın. Bunu da çalışarak sağlayabilirsin. Ekonomik açıdan güçlenmeye çalışmalısın. kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmelisin. Sonrasında ailenden ayrı bir ev tutmalısın ve hayatını istediğin şekilde yaşamalısın.
Cevap
7Cevap
Ya okuyacaksın mesleğini ele alacaksın ya da eş
Ailenle konuşarak bu sorunu çözebilirsin.
İyi yapıyor ailen
İyi mi? Genclik diyorum soru sana gore degildi sirf sizin gibi "yobaz" insanlar yuzunden istedigimi yapamaz hale geldim daha gencliginin tadini cikaramamis bir insan gelip bana karismasin giyimime karisiyor ama ben nasil giyinecegimi bilecek birisiyim ben eskort gibi giyinicem demiyorum sadece kendimi begendigim sekilde giyinmek istiyorum ailemin yaptigi yanlislarimi duzeltigi bir nokta var evet ama burada guven meselesi ortaya giriyor dayi kes ceneni ve o at gozlugunu gozunden cikar dunya aydinlansin.
Karışmayın de ya takma dinleme
Neden ki
Baska neler isterdin
merak ettim. bisiler sormak isterdim
Ayrı eve çık.
Hayır başka ev
Ailenle konusarak
Aileden uzaklaşarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?