Hangisini seversin?
Ben tavsiye almaktan da vermekten de hoşlanmam. Ama ille de seç dersen ben sormadan bana tavsiye verilmesinden nefret ederim. Buz gibi soğurum. Aşırı gıcık olurum öyle böyle değil. 😄
Hangisini seversin?
Ben tavsiye almaktan da vermekten de hoşlanmam. Ama ille de seç dersen ben sormadan bana tavsiye verilmesinden nefret ederim. Buz gibi soğurum. Aşırı gıcık olurum öyle böyle değil. 😄
Hayır ben sevmiyorum hiç bir şekilde çünkü kendi hayatımı bildiğim için yani bu hayatı ben yaşadığım için zaten kimsden nasihat ya da tavsiye almıyorum bir kişi özellikle de benim yaşadığım şeyleri bilmiyorsa ya da onu geçtim benim yaşadıklarımı yaşamadıysa bana zaten şunu yap demeye hakkı yoktur çünkü mantıklı ve samimi gelmez bende zaten bir kişinin yaşamadığı konu hakkında biliyormuş gibi tavsiye de bulunmam. bu yüzden de kimseden tavsiye almıyorum ama tavsiye istedikleri zaman insanlara tavsiyeler veriyorum tabi ki ya da onların derdini dinliyorum yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğinde. ama bu da bazen yetmiyor.
Ben de sevmem
Uzmanı olmadığım bir konuda bu konunun uzmanlarından bilgi alıp tavsiyelerini alırım. Ancak benim bildiğim konularda bana birinin bilgi verip tavsiye vermesinden gıcık olurum.
Aynen
Birisine fikrini sormadan daha açiği yardımını istemeden bana durup dururken akıl ve tavsiye vermesi, Allah'ım deli oluyorum bütün sinirlerim en üst noktaya çıkıyor. Neden? Neden? Bu her şeyi ben bilirim, ben daha iyisini biliyorum iddiası?
Tavsiye de, ancak kişi, benden bunu talep ederse veririm.
Teşekkürler 🙂
Aha valla ha bu Ben! Ay hislerime ancak bu kadar tercüman olunur! Yani böyle durumlarda kızdığım kişiye küfür ederek rahatladığım doğrudur amma ve lakin verdiğin cevap çok daha üst seviyede bir keyif verdi! 💙💙💙
İnsan bilmeyince istemeden de olsa tavsiye veriyor. Ben çok yapıyorum bunu. Özellikle sevdiklerime karşı. Bu huyumdan vazgeçmem lazım. Herkes sevmiyor çoğunlukla. Tavsiye almayı ve vermeyi de severim. Bazen işime yarar.
İşe yaradığı oluyor bazen
Cevap
15Cevap
Tavsiye almak ve vermek ikiside dozunda ayarında olduğu zaman rahatsı edici olmaz. Ancak çok ısrarcı bir tavırla tavsiye verip karşı tarafın uygulaması için baskı yapılması, üst üste söylenmesi insanı çileden çıkartıyor. Yetişkin kişilerde bunu ayarlamak gerek.
Sormadan verilen tavsiye sinir bozuyor. Doz yok bende 🤣
😄 Aynen.
Ard niyetli olmadıktan sonra, amaç insanların hayatına müdahil olmak olmadıktan sonra, tavsiye maske edinilmedikten sonra, ikisi de faide verir.
Ben farklı düşünüyorum
Günaydın
Tavsiye almayı severim mantığıma uyduğu sürece yaparım.
Tavsiye vermeye gelirsek;
Çoğunlukla fikrimi beyan ederim..
Geri dinleyene okuyana bırakırım..
Hıımm anladım
Bildiğim konular da sorulursa tavsiye veririm ayrıca büyüklerimden tavsiye almasını severim 😎
Anahtar kelime.. Sorulursa...
Anahtar Kelime?
demişsin ya, bildiğim konularda sorulursa diye.. burada anahtar kelime "sorulursa" bana göre. sorulmadan fikir beyan etmek bana göre doğru değil. kastım budur.
ben işin ehline, güvendiğim kişilere sorar, tavsiye alırım. onun dışında hoşlanmam. sen de sorulursa tavsiye vereceğini söylemişsin. aynı şey işte :)
Tamam bende aynı şeyi söyledim :)
ben de onu diyorum işte aynı şey.. :))) aynı şeyi söyleyip anlaşamamak... :)))
Aynı şeyleri söyleyip yine aynı şeyleri ima etmeye çalışmak 😂
olmayacak böyle :)))
Hadi kim kimin kulağını ekleyecek o zaman galip o olur 😂
o ne demek?
Küçükken öyle oyun oynardık kim kimin kulağını ilk dokunursa o kişi üstün olurdu 😂
hıımmm pekii.. bunu öğrenmek keyifli oldu :)
Hayatta öğreneceğimiz daha çok şey var 😇
katılıyorum
teşekkür ederim efendim :)
Ben ikisini de sevmem. Sorulursa fikrimi söylerim onda da diretmem. Ama tavsiye alayım ıııhhh pek benlik değil. Kendi aklımdan razıyım ben.
Uzmanından tavsiye almayı severim. Sorarım. Ama sormamışım ve konu hakkında bir fikri yok şahsın, ille de bir sürü fikir sunuyor ise sinirlenirim.
Tavsiye dinlerim kafam uyarsa yaparım, Tavsiyede Herkese verilmiyor ne yazıkki dinlerse isterse tavsiye ederim
İşte kilit nokta budur. İsterse verilir tavsiye 😊
Veren çok.. Bende dayanacak takat yok.
Ben almaktan hoşlanırım vermekten hoşlanmam kskdkfkdm
😄 Değişik hatunsun vesselam
Hayır sevmem kendi fikirlerime olan inanç ve güvenim sonsuz kimseden tavsiye dinlemem😃
Aaa olmaz. İlle de tavsiye vericem 😊
😊
Anneliğim hakkında asla sevmiyorum ama diğer konularda tavsiyeye açığım
Evet o konu beni de çok sinirlendiriyor 👍
🙏
Tavsiye veriyorum alana, tevsiye alıyorum çünkü akıl sahibiyim.
👍 Anlıyorum
🙂✌🏻
Herkesin aklı kendine
Kimsenin aklıyla, verdiği tavsiyeyle hareket etmem
Aynen ben de
millet akıl vermede birebir tavsiye vercene dolar bazında para versinler
😊
Severim yani ama tavsiye kafama yatmaz ise uygulamam verme konusunda yakın arkadaşlarıma veririm genelde çünkü onları tanıyorum biliyorum tanımadığım kimselere de verdiğim olmuştur
Bildiğim bir bilgiye ihtiyacı varsa paylaşırım, kendim de bir bilene sorarım, fikir alırım
Bilgi paylaşmak başka..
moruklardan tavsiye almıyorsam almayı severim tavsiye vermeyide severim
Ne güzel 😊
Çok güzel dinlerim ama bildiğimş okurum 😀
Ben dinlerken sıkılıyorum 😊
Almam da vermem de verilen tavsiyeye de uymam
Hah işte bu ben 🤣
Dinliyormuş gibi yaparım ama yine kendi bildiğimi uygularım 😄
Ben dinliyor gibi yapamıyorum
Seviyorum.
Hangisini? Tavsiye almayı mı vermeyi mi?
Anlamadın sordun ve tavsiye aldın. Onda bi sıkıntı zaten yok. Sormadın ve karşı taraf sana sürekli tavsiye veriyor. Sçya benim aklım var fikrim var bu ne karışıyor demez misin
Peki
Sevmem.
Hangisini? Tavsiye almayı mı vermeyi mi?
Ikisini de.
Al benden de o kadar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?