Hayatın her geçen gün acımasız olduğunu unutmuyorum bugün bir iş görüşmem vardı resmen köle gibi bana davrandılar birinin çalışıyorsa onu belli aralıklarla dinlendirmen gerekiyor ama bana öyle bir şey yapmadılar ve oradaki çalışan herkes aynı konumdaydı hayatımı anlık olarak yaşayamıyorum gelecek kaygısı çok fazla gelecekte ne olacağını bilmiyorum. Hep sorular sorular ama soruların cevabını bulamıyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
değilsin bu durum çoğu insanın yaşadığı bir vaziyet. olumlu düşün geleceğine odaklanmak yerine bu günümü nasıl gecirmeliyim diye düşün
Yani kısaca bu durumu kabul ederek kötü bir hayatı yaşamak zorunda kalacağım
olduğun durumu kötü diye nitelendirmen zaten yanlış. depresyonda değilsen bile kendini depresyona teşvik ediyorsun. oldugun durum kotu ise değiştirmenin yollarını ara kötü diyerek işin içinden sıyrılarak kaçamazsın
Çünkü insanlara kendi sorunun bahsettiğimde sen iş beğenmiyorsun diyenler oluyor
Sonra ben de acaba sorun bende mi diye düşünüyorum
öyle insanlara sorununu anlatma, seni anlayan birine anlat, burada anlat ya da içinde tut bu kendini kötü hissetmeni sağlamasın. olumlu ol o zaman bir şeyler yoluna girecektir
Bakınız benim teklif etmediğim iş
Haftanın 5.30 günü sabah 8 akşam 6 hafta sonu tatil ancak hafta içi mesaiye kalmak zorunda olacağın zamanlar akşam 10'a kadar işte kalmak zorundasın. Böyle patrona işim var gücüm var hastayım demen imkansız ve genelde haftanın 3 günü akşam 10'a kadar işte kalanlar oluyor. Maaş asgari ücret. Müsait saatlerde 12 saat çalıştığın zaman tüm gün ayaktasın sadece bir saat mola onu da zamandan düştüm. Tatil hariç diğer günler ise sadece 7 saat ayakta oluyor ama sanayide çalıştığın için bedenin yok oluyor.
Sence bu bu işten çıkma beni kötü yapar mı?
Hafta sonu tatil demişim yanlış yazmışım hafta sonu sadece bir gün tatil cumartesi günü öğlen 12'ye kadar açık
Sakin ol lütfen bazı insanlar çok kötü ve onların kötülüklerinin seni hayattan soğutmasına izin verme. Öyle bir yerde yıllarca çalışmak zorunda kalmadığın için şükrett
Size ağlayarak yazıyorum kendi hayallerimin gerçekleştirmek isterken başkalarının kurduğu hayalde sırf o kişi zengin olsun diye onun çalışanı kölesi oldum. Az önce bir günlük iş yerinden çıktım bunu getir şunu getir bunu yap şunu yap gel buraya git oraya şu ağırlığı kaldır şu ağırlığı indir anlıyorum tamam maaş veriyorlar ama böyle olmaması gerekiyor paranın bu kadar zor kazanılmaması gerekiyor. Hem para zor kazanılıyor hem de hak ettiğim maaşı alamıyorum bu tüm insanlar için geçerli. Benim midem olmasa inanın hiçbir işte çalışmam. Hayatım nereye kadar böyle sürecek onu da bilmiyorum ve böyle insanların da öyle insanların da öyle iş yerlerinde çalışmasını bir türlü anlamıyorum eğer herkes tepki gösterirse işverenler adam akıllı davranır
Lütfen ağlama ya evet hepimizin tepki göstermesi lazım. Ama olmuyor bir seyler düzelmiyor. Sehrini yerini yurdunu değiştirmeyi düşün de kurtar kendini diyorum. 😔 Denemekten hiç vazgeçme 😔💖
Peki siz ne yapıyorsunuz işiniz var mı
Ben şehrimi değiştirmeye tabii ki düşündüm hatta başka ülkelere gitmeyi daha büyük gözle bakıyorum
Ben birkaç ay sonra üniversiteden mezun olacağım o zamana kadar da iş güç hiçbir şey bakmıyorum sonra yavaş yavaş sakin sakin bakıncam
Hangi bölümden mezun olacaksınız
Ay adı sanı bilinmeyen bir şey benim hikayem saçma ve uzun
Öyle düşünüyorsanız size umut bağlayan şey nedir mesela ben de herkesin adını şanını bilmeyen bir bölümden mezun olsam çok üzülürdüm ve strese girerdim ama siz girmiyorsunuz
Yani garip gelecek belki ama hayatta umutlu olmamı ve pozitif bakmamı sağlayan tek şey Allah ❤️ Allaha güveniyorum ve kimseyi hiçbir şeyi takmıyorum. Kendime odaklanıyorum bu kadar
Degilsin
Sorunum ne
Paran yok
Oluşması için mücadele veriyorum ama parayı kazanmak bu kadar zor olmaması gerekiyor
O konuda haklısın. Harcama ve kazanç doğru orantılı bile değil
Yorulmussundur normaldir
O halde ben herkes tarafından kabul edilebilir bir sorun yaşıyorum
Evet
Peki hayatımız nereye kadar böyle sürecek
Yönetim değişmezse veya başka ülkeye gitmedikce ya da döviz kazanmadikca ölene kadar sürer. Tabi sürekli bu kazanma harcama orantisizligiyla yaşam suruyosa yoksa bişi olur orta gelirin ki o da kalmadı artık ama işte parayı bı sekilde bulursan düzelir tabi bildigin seylerdir
Kendi bedenimi kendi insanlığına uygun bir iş bulana kadar mücadele edeceğim eğer böyle bir iş bulamıyorsam yapacak bir şey yok deyip köşeme çekileceğim
Bulmaya bulursun ama ülkeye izinsiz giren diğer millet insanları yüzünden sana ve başkasına hem yer kalmiyor kalsa bile onların ucuz iş gücü yüzünden aslolan yurdum işçisinin değeri azalıyor ederi kadar değer görmüyor yani sıkıntı coookk. İkinci sınıf insan muamelesi gören biziz. Türksun diye düşünüyorum. d
Tabii ki Türküm. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalan bir Türk evladıyım. Bizleri mahvettiler bizleri bitirdiler hayallerimizi çaldılar geleceğimizi yok ettiler. Bizim yaştaki insanlar hangi arabayı almalıyım düşünürken biz gelecekte ne olacağız diye düşünüyoruz.
Benim kaygım benim bu kadar çok düşünme sebebim kendi sorunlarım değil ülkenin ve hükümetin yarattığı problemler ama nedense ben bunu çok içtensellik bir soruna bağlayarak sorun hep kendimde buluyorum meğersem sorun bende değilmiş ki
Seni çok sıktım sanırım
Biliyo musun dusunmuyolar bile iki aylık maaşla veya az bi taksitle benim adıni bile bilmediğim arabaları alıyorlar he benm araba merakım yok ama tabi olaya alım gücü olarak bakmak lazım. Çok gerideyiz. Herkes geleceğini düşünmeli ama verimli şekilde. Dert ve sıkıntılarımız daha farklı olmalı. Devlet halkın sırtına yük olmaz aksine halkın yararını gözetir filan falan yani bilindik seyler.
Sorunun sende olduğunu dusundururler tabi. Herkes bu düzenin içinde birini eze eze deformasyona uğruyor, halk kendi hak ve özgürlüklerini unutmuş ve kabullenmiş durumda. Sen veya senin gibi kişiler için ızdırap oluyor ki haklı bir isyan
Yok ya KS sıkıntı çıkardı yollayamadim dysyudzhjf
He ama telefonda uzun uzun yazmak yorucu
Çok yanlış basıyorum bı de. d
Önemli değil şu halime bakar mısın https://www.hizliresim.com/am3zwu3
Bitmiş haldeyim. Umarım iyi yerlere geliriz
Biraz zorlar ama iyi yerlere gelmek isterim tabi ki Türkiye'nin potansiyeli bu değil
Türkiye'nin potansiyeli hiçbir zaman böyle olmadığı üç tarafı tarafı denizlerle kaplı olan bir ülkede ekonomik kriz olmaması gerekiyor onu geçtim senin İstanbul boğazın var. Karadeniz'e geçmek için tek ulaşım yeri olan yer Türkiye kendi kendine yeten ülkeler arasında ilk 7 sıradaydı şu an ithalat yapmaktan kaçıncı sıraya düştüğü bilmiyorum
Zaten bu yüzden bu haldeyiz. Ülke çok güzel, verimli, konumu da çok iyi. Kim bitirmek bı parca almak istemez ki nyse.
Bı de ülke içindekiler akıllı olsaydı noksan akıllı dolu
Bence biz ne konuşursak konuşalım ülkenin sorunlarına varacağız o yüzden benim sorunum kendi sorunum değilmiş onun senin sayende daha net bir şekilde anlamak istedim. İnsanlara baktığımız zaman asgari ücretle geçinip hayatının çok muhteşemmiş gibi gösteren insanlar olduğu için sorunun bende olduğunu düşündüm. Ama yanılmışım Emin olalım o insanlar da aynı benim düşündüğüm gibi senin düşündüğün gibi kişiler hiç iyi geçinemiyorlar emin olabiliriz.
Bu yüzden ben bir yere girdiğim zaman iş görüşmesi yaptığım zaman etrafıma bakıyorum insanlar nasıl kabullenmiş öyle kendi haklarını unutmuş alım gücünün zayıfladığını unutmuş koyun gibi geziyorlar sonra ben de yavaş yavaş kesin sorun bende diye düşünüyorum ve amaçları gerçekten buymuş.
Evet dedim ya deformasyona ugramislar artık normallestirmisler
Maalesef :(
Sohbet bitti gibi. O yüzden sana çok teşekkür ediyorum iyi ki varsın seninle görüşmem bana çok iyi geldi
Teşekkür ederim bence de iyi ki varim jddiizrirjxdjf
Aynen. Rica ederim