• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Bir insan neden lgbt'ye karşı olur?

Asya_2275
Asya_2275 Takip Et
Mentor Yaş: 21
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
04
Yapay Zekaya Sor
günah diye mi, tuhaf geldiği için mi? bunun sebebi nedir sizce?
Bir insan neden lgbt'ye karşı olur?
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Günah diye değil herkesin günahı kendine orası beni alakadar etmez benim tek karşı geldiğim kafalarına göre toplanıp insanları rahatsız ediyolar kimin ne bireyi olduğu umrumda değil çünkü bile bile polis gelecek diye ortalığı alevlendiriyolar buna karşıyım ben LGBT bireyi ise içinde yaşayacak bitti geysen içinde yaşa abicim sen kalkıyosun normalleştirmeye çalışıp heryere yayma çabasına giriyosun sen bu bireysin diye çoluk çocukta size ozenip lgbt bireyi olmak zorunda da değil buna da karşıyım dediğim gibi ne yaşarsan içinde yaşiyacan bitti

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Dediğim gibi kafalarına göre bir yerde toplanıp yani polis gelecek zaten %100 bunuh

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Agnus_Dei
    Agnus_Dei Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

lgbt benim için ne desteklediğim, ne de yerdiğim bir şey. biri gayse gaydir, kendi tercihi. ben gidip onur yürüyüşüne katılmam ama biri eşcinsel vs diye de ne onu dışlarım ne de ağır ithamlarda bulunurum.

insanlarsa genel olarak din ve tabulardan dolayı işi şiddete vardıracak kadar ileriye götürüyorlar.

1
    0 Yorumla
  • semm_usa
    semm_usa Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 92%
    +1 yıl

Hayır sadece insanların cinsel hayatı kimseyi ilgilendirmiyor. Benimki onu ilgilendirmezse onun ki de kimseyi ilgilendirmeZ. Bundqn dolayı karşıyım. Kim kimle ne istiyorsa yaşayabilir bunun yasal engeli yok, ama ne yaşadıklarını bize neden dayatıyolar aşırı antipatikler

1
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    FenomenEfsane Yaş: 26
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.

Belki de öyle yetişmiştir yani ona göre yanlıştır. ben mesela Kız kıza olana karşı değilim. ama diğer türlüsüne kesinlikle karşıyım çünkü bana kötü geliyor. zaten kimsenin de hayatı beni ilgilendirmez yani o kadar derdim bitti insanların cinsel hayatına mı karışacağım.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

10

Cevap

12

Cevap

• BeyazTavşann
    BeyazTavşann Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 38%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.

çünkü etrafından öyle görmüştür işte o insanlara top dendiğini i... e dendiğini dalga geçildiğini o ortamdan çıkıp kendini geliştirememişse de etrafının aynısı olur

1
    0 Yorumla
  • HayatAynaSnYansımazı
    HayatAynaSnYansımazı Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 49%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.

Rabbimiz tarafından lanetlenmek istemediğimiz için ve kafamıza taş yağmaması ve pompei gibi olmamak için

2
    0 Yorumla
  • Sulugöz3535
    Sulugöz3535 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Sapkınlıkk!!! Ya insan karşı cins dururken kendi cinsinden ne bok anliyo

3
    2 Yorumla
    • Pasaklıpisi
      Pasaklıpisi
      +1 yıl

👏👏 net bir tavır ve fikir

Yorumla
    • Sulugöz3535
      Sulugöz3535
      +1 yıl

@Pasaklıpisi 😘😘

Yorumla
  • Lokiningecesi
    Lokiningecesi Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 888 cevap paylaştı.

İnsanlar sıradanlıklarından korkuyorlar ve farklı olan ne varsa kıskanç güdülerle saldırıyorlar. Onların düşmanlığı LGBT'ye değil, farklılığa.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Toplum, aile yapısını bozduğu için olabilir. Bireysel olarak isteyen istediğini yaşayabilir evet ama mesela bu durumun yasalaştırılması halinde evlatlık alma hakkına sahip oluyorlar ve aile düzeni bozuluyor.

1
    0 Yorumla
  • Heloya
    Heloya Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 95%
    +1 yıl

Kimse umurumda değil, isteyen istediğini bana zarar vermeden yaşayabilir. Aptal insanların aptal yaklaşımlarına kulak asma

1
    0 Yorumla
  • SayYesMaster
    SayYesMaster Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 93%
    +1 yıl

Cahillik. Bazı erkekler de karşı ama biseksüel ve lezbiyene karşı değilim diyor :D Sanki onlar lgbt'li değil D:

1
    0 Yorumla
  • aynadakiajan
    aynadakiajan Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 51%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor neler ama açıkta olanlara laf edenleri bulman daha kolaydır.

2
    0 Yorumla
  • bouquet17
    bouquet17 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Kendi başlarına gelmediği için ve dindar olduklarını düşündükledi için

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Çok sebebi var ahlaki bozukluk dine ters düşme cinsel çekim etkileşim türlü türlü sebebi var tarihteki lanetlenmiş kavimler ibretlik olaylar da sebep olabilir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Günah değil, tuhafta değil tanrı herkesi yarattıgı gibi sever ve onlar doguştan bu yönelimdeler. Karşıntaraftaki homofobikse buna karşı olur %70inde gizli gaylik var onların fakat itiraf edemiyolar

1
    20 Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

Günah değil diyerek milleti yanıltmana müsade edemem.

Lût’a gelince o, kavmine demişti ki: “Siz, kesinlikle daha önce hiçbir milletten hiç kimsenin yapmadığı bir hayâsızlığı yapıyorsunuz.” (Ankebût, 28)

“Siz hâlâ erkeklere yaklaşacak, meşrû yolu kapatacak, toplantılarınızda ahlâk dışı işler yapacak mısınız?” Kavminin tek cevabı şu oldu: “Hadi, doğru söyleyenlerden isen başımıza Allah’ın azabını getir de görelim!” (Ankebût, 29)

Lût, “Şu ahlâkı bozan topluluğa karşı bana yardım et rabbim!” diye dua etti. (Ankebût, 30)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro aynen kanka yanardag eteklerine ev yapalım sonra tanrı bizi yaktı ya bi git işine ya cografyanda mı yok

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

E tamam işte azap edildi ¿

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro hayır tatlım insani bi hataydı o bölgeler şu an hala en etkili yanardag patlaması noktaları zamanlarda öyleydi insanlar bilmiyodu ayrıca doguştan gelen yönelimi allah niye cezalandırsın herkesi yarattıgı gibi sever

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

Eğer müslümansan her şeyin allahın izni ile gerçekleştiğini biliyor olman lazım. İbrahimi yakmayan ateşe inanıp bunu inanmamak inkâra sebep olur. Eğer müslüman değilsen günah veya günah değil deme hakkın yok. Müslüman olsan dahi ilmib yoksa, araltırmadıysan yine deme hakkın yok.
      Biz lgbtye karşıyız elbette ama bunu icraata dökene karşıyız. Eşcinsel olup ve bunu imtihan bilip, buna sabredip icraata dökene değil. Birinci söylediğime azap var -tövbe etmediği sürece-, ikinci söylediğime niye azap olsun?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro bunu imtihan bilip sabreden ne demek ya? İbrahim oglunu kesmeye çalışan şizofreniydi kusura bakma ama dininiz insanları çekip çevirmek için uydurulmuş. Ayrıca bilimle sürekli çekişiyo indirdigini düşündügün kitabı araplar bile çeviremiyo bi çok yerini tanrının olduguna inanıyorum velakin dinler tamamen saçmalık

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

İnen ilk ayet oku iken nasıl bilimle çelişiyor 😂 Bilimle çelişmesi imkansız velev ki çelişti o zaman yapılan bilimi gözden geçirmeleri gerekiyor hani bilim mutlak doğru değil ya.. Bak 2022 de kütlesi hesaplanan bozonun yanlış olduğu ortaya çıktı.. Hem ilk başta dediğim gibi müslüman değilsen günah, günah değil deme hakkın yok. İlmin, araştırman yoksa.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro bilim zaten sürekli gelişiyo ve evrenselligini korkuyo senin dininin bi evrenselligi olmadıgı gibi kanıtlanırlıgıda yok ayrıca günah sevaptan bahsedebilirim böyle bi kaide nerenden çıkardın anlamadım ama çok iyi bildigini düşündügün dini bile açıklayamayan argüman üretemiyen yobazın tekşsin bence benle kaf dalaşına girme seni yerin dibine gömerim oha dersim

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

İstersen sana burada bir sürü bilimsel ayet çıkartırım bir de yerin dibine gömerim diyor 😂 Günah ve sevaptan bahsetmeye hakkın yok diyorum çünkü konu ile alakan yok. Kafana göre bir yerinden günah değil diyerek millete yakan yanlış şeyler söylüyorsun.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro çıkartsana bekliyorum hadi bakalım

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

Şimdi sana anlatsam Kuranın değişmediğini nerden biliyoruz diyeceksin. Bunu da 3 şekilde ispatlayacağım inşaallah.

1) Tarihi verilerle en eski Kuranı Kerim 2015 yılında hatta Temmuz ayında İngilteredeki Birmingham Üniversitesinde bir eser bulunuyor. Bu esere ilk baktıklarında çok eski olduğu anlaşılıp karbon 14 testi uygulanıyor. Uygulandıktan sonra 1370 yıllık eser olduğu ortaya çıkıyor. Daha sonra bu eser nedir deyip baktıklarında Kuranı Kerim olduğu ortaya çıkıyor. Günümüzdeki Kuranı Kerimle karşılaştırınca aynı olduğu ortaya çıkıyor.

2) Özbekistanın başkenti olan Taşkentte Hz. İmam külliyesinde "osman mushafı" olarak bilinen, üzerinde Hz. Osmanın kanının aktığı ifade edilen ceylan derisine yazılı Kuranı Kerim, külliyede muhafaza edilmiştir. Günümüzdeki Kuranı Kerimle karşılaştırınca aynı oldukları ortaya çıkıyor.

3) İstanbuldaki Topkapı müzesinde yine aynı şekilde 1300 yıllık Kuranı Kerim mevcut. Yine karşılaştırdığında yine aynısı çıkıyor.

Kısaca Kuran değişmedi..

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

Deliller

1) "Senden, başlarına acele azap getirmeni istiyorlar. Allah sözünden asla caymayacaktır. Rabbinin katında bir gün, saydıklarınızdan bin yıl gibidir." (Hac, 47)

"Melekler ve rûh O’na, miktarı elli bin yıl olan bir günde yükselip çıkar." (Mearic, 4)

Bu ayetlerde zamanın farklı işlenmesine vurgu yapılıyor ki zaten Einstein izafiyet teorisiyle bunu ispatladı.

2) Andolsun biz peygamberlerimizi açık kanıtlarla gönderdik, beraberlerinde kitap ve adalet terazisini de indirdik ki insanlar hakkaniyete uygun davransınlar. Bir de demiri indirdik ki onda büyük bir güç ve insanlar için yararlar vardır. Böylece Allah, görmeden iman ederek kendisine ve peygamberlerine yardım edecekleri ortaya çıkaracaktır. Şüphesiz Allah güçlüdür, üstündür. (Hadid, 25)

Ayetin arapçasında "enzelne" kelimesi geçiyor ki bu da "indirdik" demektir. Yani normalde madeni yerin altından bulursun ama ayette indirdik diyor. Buradan da demirin gökten geldiği anlaşılıyor.
      Bilim insanları da demir atomu yıldızların çekirdeğinde oluşmuştur demişlerdir. Güneşin kütlesinin 10-29 katı arasında olan dev yıldızların süpernova dediğimiz patlama ile tüm uzaya demir atılır.

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

3) O sizi bir tek nefisten yaratmış, sonra ondan eşini de var etmiştir; hayvanlardan da sizin için sekiz eş lutfetti. Sizi annelerinizin karnında üç karanlık içinde türlü yaratılış safhalarından geçirerek yaratmaktadır. İşte bu yaratıcı, rabbiniz Allah’tır. Hükümranlık O’nundur; O'ndan başka tanrı yoktur. Buna rağmen nasıl olup da hakikatten uzaklaşabiliyorsunuz? (Zümer, 6)

Ayetin arapçasında "Fi zulümetin selesin" ibaresi geçiyor, bu embriyonun gelişimi sırasında bulunduğu üç karanlık bölgeye işarettir.
      Bu bölgeler sırasıyla
      a) Batın duvarı karanlığı
      b) Rahim duvarı karanlığı
      c) Amniyon zarı karanlığı
      Modern biyoloji, bebeğin embriyolojik gelişiminin ayeti kerimede bildirildiği şekilde 3 farklı karanlık bölgede gerçekleştiğini ortaya koymuştur.
      Embriyoloji hakkında temel başvuru kitaplarından biri olan basic human embryology temel insan embriyolojisi isimli kaynakta bu olay şu şekilde ifade edilmektedir: Rahimdeki hayat 3 evreden oluşur. Preembriyonik evre ilk iki buçuk hafta, Embriyonik evre sekizinci haftanın sonuna kadar, Fetal evre sekizinci haftadan doğuma kadar. Bu evreler bebeğin farklı gelişim aşamalarını içerir.

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

4) Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz. (Zariyat, 47)

Ayet gayet açık. Evrenin genişlediğini söylüyor. Gökbilimci Edwin Hubble 1929da evrenin genişlediğini ispat etti.

5) O, geceyi, gündüzü, güneşi, ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. (Enbiya, 33)

Bu ayette gayet açık ve net. Alman gökbilimci Johannes Kepler 1609da kepler yasası dediğimiz ilk iki yasayı yayınladı. O zamanlarda (peygamber sav zamanında) yörüngeyi bulan vardır diyen varsa onun aklından şüphe ederim.

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

Hâlâ düşünüp akletmezsen kendine yazık olur...

Yorumla
    • theastro
      theastro
      +1 yıl

Verdiğim örneklerde basit örnekler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro öncelikle Hadid 25 oysa demir dünya'ya yalnızca meteor çarpmaları gibi nedenlerle sonradan, sadece uzaydan veya "gökten inerek" gelmemiştir. gezegenin ilk oluşumundan itibaren demir dünya'da zaten mevcuttur. hatta pek çok bulguya dayanılarak dünyanın çekirdeğinin temel bileşeninin demir-nikel alaşımı olduğu düşünülmektedir. bu gerçeğe ilişkin ilk tez inge lehmann tarafından 1940 yılında ortaya atılmış olup, iç çekirdeğin yapısı henüz kanıtlanamakla birlikte, katı çekirdek kısmının büyük ölçüde bu alaşımdan oluştuğu 1971 yılında kanıtlanmıştır. bu gerçek bize demir madeninin kuran'da anlatıldığı gibi dünyaya sonradan inmediğini, dünyanın oluşumunun ilk anlarından itibaren bileşeninde bulunduğunu göstermektedir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@theastro sümerler ve babildede bu inanış vardı “başlangıçta tatlı su, tuzlu su, sis ve bulut karışımından oluşan bir karmaşa (kaos) vardı. o zaman henüz tanrılar bile yoktu. tanrılar bu kaosa bir düzen vermek için geldiler ve yapışık olan yer ile göğü ayırdılar” denilmektedir. ancak efsanenin babil anlatımında sümer tanrısı enlil’in yerini babil tanrısı marduk almaktadır.

eski mısır mitolojisi’nde ilk tanrı atum‘un oğlu şu, yer’le göğü birbirinden ayırandır. şu‘nun (kendi kızkardeşinden yaptığı) çocukları olan nut göğü, geb de yeri temsil eder.

aynı olgu tevrat’ta şu şekilde yer almaktadır:

tanrı “suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın” diye buyurdu.
      ve öyle oldu; tanrı gökkubbeyi yarattı. kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı.
      kubbeye “gök” adını verdi. akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu.

görüldüğü üzere, ”yerle göğün birbirinden ayrılarak yaratılışı” en eski medeniyetlerin mitolojilerinden çıkmış ve birbirinden iktibas edilerek, zamanla evrimleşerek tevrat’a oradan da -muhtemelen- kuran’a geçmiştir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Şimdi gel gelelim kuranın değiştirilme kısmına. national geographic'in yayımlandığı bir belgeselde ayrıntılarıyla işlenen konu bi kaç makale oku. buna göre en basitinden kuran'ın "indirilmiş" halindeki cümle bozuklukları bile düzeltilmiştir. Düzeltmek ve çeviri yorumlamak anlamınada gelir ayrıca national geographic'in yayımlandığı bir belgeselde ayrıntılarıyla işlenen konudur. buna göre en basitinden kuran'ın "indirilmiş" halindeki cümle bozuklukları bile düzeltilmiştir. şimdi gelelim bu “son” nüshanın en büyük problemine. bu son nüshada noktalama ve “teşkil” bulunmamaktaydı. yani arap harfleriyle az – çok muhatap olmuş olanların bileceği gibi, b harfi ile s harfi (s-t arası peltek bir sesle okunur) aynı şekil ile ifade ediliyordu. daha sonra bunun okumayla ilgili problemlere yol açacağı düşünülüp dört halife dönemi’nden sonra harflere nokta eklendi. bu da yeterli görülmeyip arapça’da sesli harfleri temsil eden, bugünkü resmî “yazılı arapça”da kullanılmayan “teşkil” eklendi. böylece anadili arapça olanların yanlış yapmasını önlemek için harfler noktalanmış, anadili arapça olmayanların yanlış yapmasını önlemek için harekelenmiş bulunuyordu. ), üç harfli bir kelimeyi onlarca değişik “anlamlı şekle” sokabilecek “harflerin noktasız oluşu” gibi bir problemi görmezden gelemeyeceğimizi düşünmekteyim. o kelimenin girebileceği bir o kadar çok “anlamsız şekil” arapça’ya hâkim biri tarafından fark edilebilir ve düzeltmesi yapılırken, noktalanırken sadece anlamlı şekiller gözetilmiş de olabilir. ancak bu anlamlı şekillerin hangisinin seçileceğine, o kadar ayet arasında ne kadar kesin ve gerçekçi şekilde karar verilmiş olabilir?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bunların hepsini bi kenara bırakırsak sana son bir sorum var atatürk hitabetinde İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. diyerek ileri görüşlülüğü ile şu an yaşadığımız toplumun durumunu tahmin etmiş ve böyle bir hitap et bırakmışken şu an Allah ve dini kullanarak bir çok şeyi yapan ve yine Allah ve peygamberi kullanarak bunların üstünü örtmeye çalışan insanları nasıl Allah öngörememiş olup bununla ilgili bir ayet indirmemiş sadece soruyorum?

Yorumla
  • mavikelebek1995
    mavikelebek1995 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 315 cevap paylaştı.

Bilmiyorum. Bazıları da diyor ki homofobikler aslında gizliden gizliye gaymiş/biseksüelmiş

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Toplumun ahlaki yapısına aykırı bir şeyi neden destekleyelim?

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Karsiyizzz one bee erkekler gay olsun ama kızlar olmasin. Kız kalmıyor

1
    0 Yorumla
  • Akdamar07
    Akdamar07 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

Yasadigim ulkede bir suru var , kimse kimseye karismiyor, Turkiyede ki sapikligin yuzde 1 i yok

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Müslümanlar ya da herhangi bir dine inananlar genelde günah olduğu için dindar olmayanlar da saçma ve iğrenç olduğu için

1
    0 Yorumla
  • Naisseme
    Naisseme Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Dinine önem verdiği için derim

2
    0 Yorumla
  • adriii
    adriii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 303 cevap paylaştı.

İslam dini günah çünkü

1
    0 Yorumla
  • kanka35
    kanka35 Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

alışılmı dışında olduğundan

1
    0 Yorumla
  • malleolus
    malleolus Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Gay de olmazsın be kardeşim hatunlar varken 😂

1
    1 Yorumla
    • Pasaklıpisi
      Pasaklıpisi
      +1 yıl

Demi yani derdin illa bok deliği ise kadında da var

Yorumla
  • Semaptik
    Semaptik Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 86%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 803 cevap paylaştı.

İğrendiği için

1
    0 Yorumla
  • Romantik_Biri
    Romantik_Biri Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Günah o

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir insan neden lgbt'ye karşı olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İnsanlar LGBT'ye neden bu kadar karşı? 13 cevap verildi
İnsanlar neden lgbt bireylerini disliyorlar? 13 cevap verildi
Neden lgbt yi destekledifgim için dislaniyom? 13 cevap verildi
Toplum LGBT ye neden bu kadar karşı? 11 cevap verildi
Lgbt desteklemek gunah mi? 17 cevap verildi
Lgbt düşmanlığı nedeni ne detayda soru? 20 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide sessizlik mi, kavga mı daha tehlikeli?
  • 2 aylık ilişkide sevgiliden para istemek doğru mu, soğumasına neden olur mu?
  • Hangi içecekle güne başlamak daha keyifli?
  • En son neye kahkaha attınız?
  • Evi kim yönetmeli, kadın mı erkek mi?
  • ​Y kuşağı burayı bir uplasın bakayım, gerçekten bu durumda mıyız? Görseldeki gibi kimlikte 30'lar, ruhen 70'lerde?
  • Guzel olmus mu kombin?
  • Lahmacun mu seversiniz yoksa pilav üstü döner mi ankete cevap veriniz lütfen ve yorum yapınız?
  • Bir insanın sesi mi, kokusu mu daha çok iz bırakır?
  • Bir gün hafızanı kaybedeceğini bilsen , sana kendini yeniden anlatmasını istediğin ilk kişi kim olurdu ?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨