Her türlü haltı yiyen dinle alakaları olmayan Oruç tutmayan zekat vermeyen namaz kılmayan kişiler (Geneli kapsamıyorum fakat çoğu türk sözde müslüman dinle alakaları yok ) Ve ülkede okadar Berbatca şey varken konu lgbt ye gelince Allahım hElAk oclksz diyorlar Fakat ülke haberlerinde neler neler var lgbt bireylerininse kimseye zararı yok sadece yönelimleri farklı ve doğuştan gelen birşey Ve Rtük beyde lgbt yi yasaklamış fakat tv de Aldatma çok eşlilik birinin kuması olma gibi olaylar sayısız var bunu neden yazdığımı bilmiyorum ve muhtemelen sorum silinecekde paylaşmak istedim fikirlerinizi merak ediyorum ve cümle kurarken hata yapmışsam kusura bakmayın hızlıca yazdım aklımdan geçenleri
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Mantık olarak çok doğru ancak gerçekte yanlış. Evet bizler günahkar kullarız ve bunun bilincindeyiz. Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifin de mealen şöyle buyurur.
-Eğer siz günah işleyip tevbe etmeyen kullar olsaydınız, Allah hepinizi helak eder yerinize günah işleyip tevbe eden kullar yaratırdı. Evet günahsız değiliz ancak bir kişi günah işleyip de bu günahına kimseyi şahit tutmazsa o günah Allah ile kul arasında kalırsa Allah o günahı bağışlar. Allah merhametlilerin en merhametlisidir. Bu insanlar günahlarını aşikar edip ahlaki yozlaşmaya sebebiyet veriyor. Kaldı ki söylediğin kadar da masum ve zararsız değiller. Eminim ki sende karşı komşunun 2 tane transeksüel erkek olmasını istemezdin. Biz günahlarımızı saklamaya çalışırken onlar yaymaya çalışıyor. Bir çiçek bahçesine girince üzerinin çiçek kokması biraz zaman alır ancak çöplüğe girince durum böyle mi? 5 dakika da dursan hemen üzerine siner pis koku. Bu nedenle kötü örnekler daha çabuk sirayet eder teziyle insanlar karşı çıkıyor. Ki zaten bozuk olan toplum ahlâkı daha da bozulmasın. Ve unutmamak lazım. Iman dağlar kadar günahı taşır da zerre kadar şüpheyi taşıyamaz. O kavim Allah 'ın rahmetinden şüpheye düşüp kendi nefislerince bir hayat yaşamayı seçmişler. Bizler haramlara bulaşmamıza rağmen tevbe etmeye ve dua etmeye devam etmekteyiz. Bir daha aynı haramı işleyeceğimi bildiğim halde tevbe ediyorum. Ola ki bir daha o harama bulaşmadan Allah canımı alır da tevbe etmiş olarak giderim diye.08 Yorumla
Soran+1 yılÇevremde birsürü lgbt bireyi var Öğrenci evinde lezbiyen bir çiftle aynı evde kalıyordum Komşum trans bir birey olsa sorun etmezdim ve bu doğuştan gelen birşey sen Hetero ol diyince olamıyor ve Homofobik kesim yüzünden aptalca dışlanıyorlar ve alınan kesimde var ve bu sayede ülke beyin göçüde kaybediyor Okuyup türkiyeden gitmek istiyorlar hep lgbt bireyleri ülkemiz gelişmemiş zaten ve halk cahil olunca gitmeleri en doğru karar ve haklılar
- +1 yıl
Evlenip çocukların olduğu zaman kapı komşunun onlardan biri olabileceğini hala düşünüyorsan eğer. Ozaman haklı olduğunu düşünebilirim. Bu doğuştan gelen bir bozukluk olsaydı eğer. Doğaya baktığımız da eşcinsel hayvanlar da görmemiz gerekirdi. Bu bir tercih meselesi. Lakin minareyi çalan her durumda kılıfını hazırlıyor. Bu dediğin o kişilerin tek savunması. Çift cinsel organla dünyaya gelmek desen bunu anlayabilirim. Ancak tercih yapıp Allah beni böyle yaratmış diye Allah a iftira atanları anlayamam. Onları yadırgamıyorum kim bilir neler yaşayıp da o tercihleri yaptılar bilemeyiz ancak yadırgamamak başka birşey destek olmak başka birşey.
Soran+1 yılSorun etmem genede ben
Doğada eşcinsel hayvanlar var
Ve başlarına birşey geldikleri için olmuyorlar doğuştan gelen birşey bu Milyonlarca lgbt bireyinin başına birşeymi geldi kusura bakmada hiçbirşey bilmiyorsun azıcık araştır lütfen- +1 yıl
Ben doğada hiç eş cinsel hayvana denk gelmedim. Eğer milyonlarca böyle insan varsa ve doğuştan geliyorsa yani Allah onları böyle yarattıysa. Yüzlerce yıl önce rehber olarak gönderdiği kitabın da muhakkak bu konuda bir aydınlatıcı mesajı olurdu. Bu konu hakkında ki mesaji onların iftira attıkları ve lanetlenmiş olduklarıdır. Ben neler yaşamış derken yalnızca dış dünyadan bahsetmedim. Iç dünyasında kopan fırtınaları da içine katarak yazdım. Sonuçta bu kararı verebilmek için içeride büyük bir savaş verilmeli. Sen bu tarz insanların değil diğer taraftaki insanların görüşünü merak ettiğin için yazdım. Onlar hakkında çok şey bilmemem normaldir ve doğrudur, çünkü her zaman söylediğim gibi her kuş kendi cinsiyle uçar. Kargalar kargayla, kartallar kartalla. Sen birlikte uçukların hakkında uçmadıklarına soru sordun bende sana karşı duran bir topluluk adına cevap verdim hepsi bu.
Soran+1 yılLgbt dünya var olduğundan beri var bildiğim ve osmanlıda oğlancılık yaz oku ve youtubea eşcinsel hayvan yaz çıkar ya da googlea hatta youtubeda maymun videosu var eşcinsel
- +1 yıl
Osmanlı da oğlancılık adlı bir kitaba denk gelmiştim bir zamanlar. Sonra araştırdım ki yazarı da oğlancı çıktı. Dedim ya minareye kılıf diye. Herkes bir dümen tutturmuş gidiyor. Ben ahlaki açıdan doğru bulmuyorum. Bu toprağın altıda var neticede ben inancım gereği öldükten sonra bir hayatın varlığına iman ediyorum. Orada göreceğiz kim haklı kim haksız.
Soran+1 yılHaklısın destek olun diyen yok size saygı duysanız bile yeter
- +1 yıl
Anladım sende onlardan birisin, eyvallah da. Saygısızlık etmiyorum ki tercihi ne olursa olsun yaratıcısı ben değilim ve bu dünya benim mülküm değil ki yaşama haklarına karışayım. Birbirimizi sevmiyoruz yakın oturmayalım ki birbirimize zararımız dokunmasın. Yani bu insan cinsel eğilimini tam tersine çevirip seks işçisi olmasa ona da eyvallah diyebiliriz. Bu sefer derim ki ulan adam kendini kadın gibi hissediyordu öyle oldu ama bakıyorum bu insanlara %99 u seks işçisi. Tam gaz yoluna cıkmış. Bu sefer tercih ettiği şeye saygı göstermemiz de mümkün olmuyor. Zaten lezbiyenleri kimse umursamıyor bu sorunun asıl kaynağı gay ler ve travestiler.
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılülkemin zaten bu tür cinsel eğilimelere karşı tutumu ve savunduğu tavır yüzünden zaten yaşayan Türk kültür toplumda hiç bir zaman kabul görmedi buda nefret ve dışlanmışliğa sürüklerdi insanlar tarafından.. yapilan yanlış bence buna genel ahlak anlayışıyla bakılması bunuda bir kisisel tercih olduğuna en azından saygı göstermeliyiz her insanin yaşama hakkı var özgürdür
12 Yorumla
Soran+1 yılDediklerin doğru 1 tanesi hariç doğuştan gelen birşey bu
- +1 yıl
👍👍
+1 yılbu ülke bir arpa boyu yol katedemez zaten edemedi de mantalitesiz farklı çünkü insanların. Çoğunun kafa yapısı farklı bu ülkeyi bırakıp gitmek en iyi seçenek
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Asıl ses çıkarılması gereken olaylara seslerini çıkarmazlar ama konu biz Lgbt olunca demedikleri kalmaz
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
8Cevap
osmanlidaki oğlanciliği hic gormezler ama bizim kulturumuze batidan soktunuz derler haha dirilis ertugruldan tarih ogrenince boyle oluyor
41 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Lgbt'nin zararı toplum ahlakınadır görmüyor musunuz bayramda neler yaptıklarına saçma sapan aptal saptal hareketler hem dinen kesinlikle caiz değil bırak destek olmamayı engel olmazsan bile sorumlusun eşcinsellik hastalıktır kimse maval okumasın burada, yavaş yavaş İnsanlara empoze edildi ve ediliyor neden 10 15 yılda rekor kırdı bu eşcinsellik ondan önce bu kadar yaygın değildi ve ayıplanıyordu ama son 10 15 yılda büyük patlama yaşandı herkes özentilikten eşcinselliği savunur oldu sanki normal bir durummuş gibi eşcinseller öldürülsün demiyorum sadece tedavi edilsin istiyorum.
012 Yorumla- +1 yıl
ya şu nefretine bak destan yazmışsin neyse ki tek yapabilceğin şey kudurmaya devam etmek olacak ve son söz tedaviye sen git bu kadar nefret iyi bir şey değil
- +1 yıl
@uyeismi2348272 Gerçekler acıtır, senin duymak istediklerini söylemedim diye hemen kızıyorsunuz ölsünler mi dedim normale döndürülsün dedim eşcinsellik hastalıktır kimse bana normal olduğunu söyleyemez normal olsaydı tarihin ilk başında normal olurdu şimdi niye normalleşti çünkü proje bu İnsanları özendirdikleri proje bu dönen dönsün ben dönmezem yolumdan !
Soran+1 yılKanka sana anlatsam bile anlamazsın dinlemezsen dik kafalı koyunsun sen kusura bakma
Soran+1 yılUğraşmaya değmez Anlatsam bile dik kafalı olmaya devam ediceksin uğraşamam çünki ümitsiz vakasın kendini kendin tedavi edebilirsin ya da psikologa gidebilirsin
- +1 yıl
Ben niye gidiyorum sırf sizi kabul etmediğim için mi? sen de herhalde eşcinselsin o yüzden bu kadar çıldırıyorsun eşcinsellik doğal bir şey olsaydı 21. Yüzyılda değil tarihin en başında normal bir şey olurdu dinlerde yasak olmazdı ve doğal yollarla çocuk yapılabilirdi iki tane cinsiyet vardır kadın ya da erkek bana göre eşcinsellik çoklu kişilik bozukluğudur yaşadığı olaylar yüzünden bu hale geldiklerini düşünüyorum çünkü bir çok eşcinselin hayatı hep kötü geçmiştir bu yüzden de böyle bir hastalık ortaya çıktı.
Soran+1 yıl1. Lgbt dünya var olduğundan beri var osmanlı zamanında oğlancılık yaz oku Ataların gaydi ya da biseksdi bilemem ve illaki kadınlar arasındada lez ya da biseksler vardır
2. Olarak lezbiyen çiftler çocuk yapabiliyor kadın kemik iliğinde sperm var
3. Sana eşcinselliğin doğuştan geldiğinin kanıtı olarak youtubea eşcinsel hayvanlar yaz izle
4. Doğuştan gelen birşey bu dsö bile diyor- +1 yıl
Ben hiç bir zaman olmadı demedim sadece bu zamandan önce normal değildi son 15 20 senede gözümüze gözümüze sokuldu bu tarihlerden önce ayıplanıyordu ve yasaktı tüm dünyada. ikincisi doğal yollarla dedim yani doktora gitmeden kendi imkanlarınla hem o dediğinde ise sadece kız çocuğu doğurabiliyor yani erkek olmuyor üçüncüsü sen kendini hayvan olarak mı görüyorsun? hayvanlar gibi her istediğini yapabileceğini mi sanıyorsun? dişi örümcek çiftleşmeden sonra erkeğini yiyor ne yani sen de kocanla ilişki yaşayıp onu mu öldür bunu mu anlayalım biz bundan hayvanla İnsan bir değildir hayvanlar içgüdüleriyle biz ise akıl ve kalbimizle hareket ederiz bizi hayvandan ayıran unsur budur. dördüncüsü ise dsöye kimse güvenmiyor artık korona hakkında insanları kandırıyor onu yapan bunu da yapabilir yani bizi kandırıyorlar eşcinselliği normal bir şeymiş gibi gösterip sevimli hale getiriyorlar yavaş yavaş toplum düzenini bozuyorlar neden bu kadar çok eşcinsel ortaya çıktı 15 20 sene önce bu kadar yaygın değildi yoktu falan demiyorum yaygın değildi şimdi kime baksam eşcinsel özendirilmiyor falan deniyor ama resimlerde gördüğüm kadarıyla onur yürüyüşlerinde bir adam çocukla öpüşüyordu bir tane erkek çocuğunu kız gibi giydirmişlerdi ve emily ratajkowski çocuğunu 18 yaşına kadar cinsiyetsiz büyüteceğini açıkladı bir sürü konuda İnsanları cinsiyetsizleştirmeye çalışıyorlar git araştır normal bir şey olsa bu kadar gözümüze sokulmazdı ve ayıplanmazdı.
- +1 yıl
EŞCİNSELLİK PROPAGANDASI…
.
LGBTI kısaltması içindeki Intersex ve Transseksüel bireyler Ürolojinin çalışma alanına giriyor. Ama -maruz kaldıkları cinsel hastalıklar nedeniyle- elbette ki Gey ve Biseksüellerle de muhatap oluyoruz.
.
Son yıllarda cinsiyet değiştirme ameliyatı için başvuran –transseksüel- bireylerde dikkat çekici bir artış var. Bu hastalarla yaptığım görüşmelerde şunu net olarak gördüm ki, eşcinselliğin temelindeki ana faktör ‘’bozuk aile dinamiği’’dir. Yani hatalı anne-baba modelleridir. Zaten bunu –bilim ahlakını ihlal etmeyen- tüm psikiyatri verileri de teyit ediyor.
.
Önemine binaen bu konuda bir kitap yazmaya karar verdim (yazıyorum). Çünkü o kadar yoğun bir mesaj ve soru geliyor ki... Kitabı İnşallah sonbahara yetiştirmeye çalışacağım. Ama –detayları ve bilimsel kanıtları kitapta olacak- şu hususları maddeler halinde yazayım;
.
1-Intersex eşcinsellik değildir. Maalesef bunu ilahiyat ve sosyoloji akdemisyenleri bile karıştırıyor. Fıkıh dilinde hünsa olarak nitelenen bu bireyler, cinsel organlarında ameliyatla düzeltilebilen doğumsal anomalilere sahipler. Ama asla eşcinsel değiller. Intersex (I) ifadesinin LGBT-I kısaltması içinde yer alması yanıltıcı olmamalı.
.
2-Eşcinsellik ise –organik değil- psikoseksüel bir gelişim bozukluğudur. Günümüzdeki psikiyatristlerin bir bölümü eşcinselliği meşrulaştırıyor ve hatta adeta teşvik ediyor ise de (yönetimde aktif oldukları için sesleri çok çıkar), Freud, Jung ve Adler gibi pskiyatrinin büyük öncüleri eşcinselliği norm dışı kabul ederler. Mesela Freud eşcinselliği psikoseksüel immatürite olarak tanımlar. Adler ise korkaklık olarak (kadın korkaklığı).
.
3-Eşcinselliğin genetik olduğunu gösteren bilimsel bir kanıt yoktur. Bu konudaki söylemler bilimsel değil spekülatiftir. Ve hepsi –gerçek bilimsel çalışmalarla- yanlışlanmıştır.
- +1 yıl
.
4-Eşcinselliğin temel nedeni cinsel kimliğin geliştiği ve pekiştiği 1-6 yaş aralığındaki çocuklara –hatalı- anne baba modellerinin verdiği –hatalı- mesajlardır. Yani anne-babasından telkin yolu ile hatalı mesajlar alan 1-6 yaş aralığındaki çocuk, eşcinsel dünyaya adımını atmış olur. Eğer ergenlik öncesi veya ergenlik döneminde gerekli müdahale yapılmazsa eşcinsel kimlik pekişir.
.
5-Bu çocuklar, erkek ise babası ile kız ise annesi ile özdeşim kuramaz ve cinsel kimliğini geliştirip pekiştiremez. Cinsel kimlik bozukluğu yaşar. Bu homoseksüellik değil ama homoseksüel öncesi dönemdir.
.
6-Yani bir bireyi eşcinsel yapan temel faktör onun kendi anne-babasıdır. Eşcinsellikten nefret ettiği halde kendi çocuğunu eşcinsel yapmak için elinden geleni yapan anne-babalar var. Maalesef…
.
Bu iş için kritik dönem cinsel kimliğin geliştiği 1-6 yaştır (özellikle de 1-3 yaş). Bu dönem sağlıklı olmazsa, ki bu anne-babaya bağlı, eşcinselliğin temeli atılmış olur. Onun için tüm anne-babalar ve tüm anne-baba adayları, lütfen dikkat;
.
Çocuğunuzu kendi elinizle eşcinsel yapmayın!
.
Anne babalar ne yapmalı, ne yapmamalı?
.
Tüm detaylar ve öneriler inşallah akademik olmayan bir dil ile kitapta yer alacak (dua edin de bir an önce bitireyim bu kitabı…)
Zeki Bayraktar
Soran+1 yılReis sen lez p*rnosu izleyip homofobik olmaya devam et bu kafayla devamke
+1 yılAynenn salaklar işte en çok de erkekler yapıyor bunu yaptıkları çok ayıp benim gay bir arkadaşım var Dı okulda erkekler kız gelsene diyiyrlar Dı çok üzülüyordu bende onun yanında oluyordum ama işte üzülüyorlar ya
50 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yıluzman değilim.. birey olarak.. lgbt sosyal bir hastalık gözüyle bakıyorum.. bu bireyleri eleştirmek ya da yargılamak benim haddime değil.. ama bu durumda olan arkadaşların sayılarının artmaması.. hatta mümkünse tedavi edilmelerinden yanayım.. bunu ılımlaştırıp toplumun nabzına göre şerbetlemenin.. bu topluma bir getirisi olmayacağına inananlardanım..
02 Yorumla- +1 yıl
sosyal bi hastalık? LAPWPSLSL
- +1 yıl
@uyeismi2348272 hastalık olarak litaratürde geçmiyor... izlediğim her yabancı filmin 10 tanesinden 9 unda lgbt bireyi var.. teşvik var... sana komik gelmesi kadar bize de normal gelmemesi.. bir görüştür..
Lgbt günah ama Allah affetsin günah işliyorum dersen Orası senle Allah arasında kalmış ama günah falan değil saçmalık vs dersen dinden çıkarsın bu kadar basit
22 Yorumla- +1 yıl
Doğuştan iki cinsiyetli insanları anlarım. Ama sonradan cinsiyet değiştirmesi büyük günahlardan. Eğer çift cinsiywtliyse doğuştan büyüyünce yakın olduğunu seçer ve ona göre tıbbı bir müdahale alıp tek cinsiyete düşer. Kimse kusura bakmasın sadece lgbt için değil zina da haram o da günah işliyorsan milletin gözüne sokarak yapmak zorunda değilsin. Allah ile aranda dediğim gibi
+1 yılCok masumdurlar kesin. Doğuştan gelenler hastalık v. b. dır çoğu ve destek isteyenler doğuştan gelmeyenler. sürekli sosyal medyada LGBT illere neden böyle ediyonuz bilmem ne diyenler de bıktırdı itici iğrenç oluyorlar artık. sözde müslümanlar demesi bir tarafa dinde yasaktır sonuçta TV de de varsa yasaklanmalı. Aldatma aynı değl LGBT ile
Transmış topmuş uzak dursunlar benden15 Yorumla
Soran+1 yılDesteklemesen bile saygı duy ve siz onlara bulaşmadıkça onlarda size bulaşmaz
- +1 yıl
Duyulması gerekirse duyarız. İnşallah bulaşmazlar ötede takılsınlar
Soran+1 yılBu ülkede binlerce belkide milyonlarca lgbt bireyi vardır istedikleri heryerde olabilirler
- +1 yıl
Belkı mılyonca, olsunlar napalm
Soran+1 yılİstedikleri heryerde olabilirler homofobikler karışamaz buna ya da heterolar Onlarda ülkenin vatandaşı
Düşman değilim nefret kin beslemiyorum sadece sevmiyorum kardeşim. Bu benim kişisel özgürlüğüm kime ne...
00 Yorumla
+1 yılBize gelene kadar yedikleri haltlara baksınlar
Bisexim saklamadim hayat benim tercih benim10 Yorumla
+1 yılDediklerin doğru lgbt bireyi değilim fakat destekçisiyim
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı. Kerimcan gibi tiplerdir
00 Yorumla
+1 yılKısaca kendinden olmayanı dışlıyorlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhepsi top gtten vurduruyo ocları
00 Yorumlalgbt yi savunan ınsan yanliş bu soruda
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl? Yanlış bu soruda derken
Soran+1 yılNe alaka gidip insanları ölüme sürükleyen aşşağılayan şrfsizleremi destek veriyim?
Soran+1 yılBana yanlış insansın diyorsun ya bu övgümü?
Destekliyorum
00 Yorumla
+1 yılbeyinsizler de ondan
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAptallar
30 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi