Bir konuyu anlattıktan sonra karşındaki insanın konuyu kavrayıp kavramadığını " anladım mı" diyerek " anlatabildim mi" diyeyeki sorarız.

Bir konuyu anlattıktan sonra karşındaki insanın konuyu kavrayıp kavramadığını " anladım mı" diyerek " anlatabildim mi" diyeyeki sorarız.

Ben ifade edebildim mi diyorum genelde. Anlatabildim mi deyince de anladın mı demiş gibi yankılanıyor karşıda.
Görgü kuralımı paylaşayım madem: Minibüsten inerken şoföre iyi günler / iyi çalışmalar deyiverin. İnsanca bir iletişim yaşayınca iyi hissediyor hizmet sektörü çalışanları.
Anlatabildim mi demek bana daha kibar geliyor bu birazda karşıdakinin algısından kaynaklanıyor bence.. şoföre bunu dedim bazısi ö... Olunca oda tuhaf bir durum oluyor yaşadım
Ne güzel burada pek öyle değiller maalesef
Aslında bir çok var ama aklıma gelenler bunlar
İnsanlarla karşılaştığınızda, selamlaşmak ve gülümsemek, saygı ve nezaketin bir ifadesidir.
Hata yaptığınızda veya birine zarar verdiğinizde özür dilemek, başkalarına saygı göstermenin önemli bir parçasıdır. Ayrıca, birine yardımı veya iyiliği için teşekkür etmek, minnettarlığınızı göstermenin bir yoludur.
Başkalarıyla konuşurken, dinlemek ve karşınızdakine odaklanmak önemlidir. Karşınızdaki kişi konuşurken, kesmeyin veya sürekli konuşma sırasını ele geçirmeyin.
Çalışan insanlara karşı güzel hitap etmek. Özellikle sağlık sisteminde cahillik olsa gerek çok kaba hitaplar görüyorum. İyi günler demek, teşekkür etmek..
Çarşı, pazar, markette alışveriş yapınca mutlaka iyi günler, iyi akşamlar, kolay gelsin derim. Bi tebessüm bi yerimizi eksiltmez🙂
Kesinlikle öyle ne kadar naif bir davranış..
Rica ederim
💐💐
Cevap
8Cevap
Kadın kişisi selamlaşmak için elini uzatmadığı sürece selam için el uzatılmaz
Bir mekana gidiliğinde çalışanlara kolay gelsin iyi günler demek bence çok kıymetli..
Toplu taşımalarda yüksek sesle telefonla falan konuşulmamalı, bütün otobüs ağzını yaya yaya konuşmasını dinlemek zorunda değil acayip ayar oluyorum..
Telefonu arayan kapatır. Yani birisi bizi aradığında veda etmiyorsa konuşmaya devam edilir.
Bu kadar ince düşünmüyorum ya anlamışsa anlamıştır djdj
Restaurantta garsona yardım edilmez, karşındakinin yemeği bitmeden yemek bitirilmez, tatlı bıçağı ile et yenmez.
Bir insana maaşı sorulmaz
Her önüne gelene, evli misin Bekar mısın? Demek.
Sokakta çalışan çöpçü vs görünce gülümsemek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?