Deja vu, yaşanılan bir olayı daha önceden yaşanmış hissine kapılmasıdır. Deja vu yaşayan kişiler bir anıyı, duyguyu, yeni mekanı, daha önceden gördüğünü yaşadığını hissine kapılır.

Deja vu, yaşanılan bir olayı daha önceden yaşanmış hissine kapılmasıdır. Deja vu yaşayan kişiler bir anıyı, duyguyu, yeni mekanı, daha önceden gördüğünü yaşadığını hissine kapılır.

Evet yaşadım ama sürekli olmadı mesela bundan bir kaç yıl önce sosyal medyada birisi ile konuştum normal arkadaş olarak. ama sanki daha önce konuşmuşum ya da o kişiyi tanıyormuşum gibi geldi. birde bazen bir şey yaşadığım zaman sanki bu olayı bir yerde yaşamışım gibi geliyordu. sanırım psikolojik olabilir aslında Barış özcanın bu konuyla ilgili güzel bir videosu var
Hepimiz yaşadık, yaşıyoruz. İnançlara göre, dünyaya gelmeden önce ruhlar alemi denen bir yerde insanlara dünyada yaşadığı hayatın her karesinin gösterildiğine dair bir dogmadan ileri geliyor bu durum. İnsanların dünya hayatında bazı zamanlar ruhlar alemi olduğuna inanılan bir yerde gördüğü kareleri hatırlıyor bu dogmalara göre. Bunun günümüzdeki post-modern adı da dejavu olmuş.
EİC için teşekkürler Samara.
Ben çok yaşardım, Hatta taşınacağım evleri önceden rüyamda görürdüm biraz uzaylıyım galiba :d, Bu şarkı da soruya özel gels, n
Birkaç sene öncesine kadar çok yaşıyordum bunu. Acaba rüyamda gördüğüm şey mi gerçek oldu yoksa aynı anı tekrar mı yaşıyorum diyordum. Garip bir hissi var. Sanki senaryosunu okuduğum bir filmin içinde gibiydim.
Bende genelde böyle yaşıyorum.
Cevap
18Cevap
Kıbrısta tatildeyiz otostop çekelim dedik 50 m ileride bir kız otostop çekiyor Bmw i8'li biri geldi kızı aldı götürdü. Sonra 2 hafta sonra tekrar otostop çekelim dedik bu seferde Ford Mustang aldı kızları 😂
Sürekli yaşadığım bir şey mekan, zaman, insan üçlemesi ana faktör gerisi de ja vü zaten…. İnsan daha doğmadan Ruhlar aleminde yaşadığı karşılaştığı olayları tekrar yaşıyor olduğu inancındayım
Evet zaman zaman oluyor
Sürekli yaşıyorum kafamı bu durum çok karıştırır
Arada yaşarım hep yaşayan adamın filmi var
Evet filmin adı da dejavu
Yaşadım çoğu kez
Daha önce yaşadım
Duygu konusunda yaşadım
Çok nadir yaşıyorum
Hatırlamıyorum
Bazen yaşıyorum
artık hiç yaşamıyorum neden bilmiyorum
sen yaşıyor musun
Sabah tekrar oldu aklıma geldi o yüzden sordum.
hiç çözemediğim bir duygu varya benim hislerim kuvvetli neyin ne olduğunu sezmekte ama buna anlam veremiyorum
Bazen oluyor
Ara sıra oluyor
Evet oluyor.
Basen evet ya
Yaşadım
Ara ara
Hayır
oluyor
yaşıyorum ayda bir falan
hiç yaşamadım
Arada oluyor
Hiç yaşamadım