İnsanın her yaşadığını kadere bağlaması doğru bir düşünce olabilir mi?

Bu konuda ben açık ve net olarak söylemek isterim ki Bir Müslüman olarak, kaderin hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğini bilirim ve inanırım, ancak Allah insanlara birtakım iradeyi cüz diye vermiştir ve insanlar iradesini kullanmak yerine kendi yaptıkları tercihlerin sonucunu kadere bağlayarak kaderim böyleymiş kelimesini kullanmasını ben doğru bulmuyorum.

Bir insanın arkadaş çevresinin ne kadar iyi olup olmadığını ne kadar uygun olup olmadığını bilerek hareket etmesi gerekir, ne yazık ki birçok insan kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarıyla beraber oluyor hani bir söz vardır pislikle gecenin üstüne pislik bulaşır, işte o yüzden arkadaş ortamınız kötü olduktan sonra sizin başınıza gelen şeyler ve siz onlardan uzaklaşmıyorsanız bunlar hiçbir şekilde sizin kaderiniz olmaz.

Kader Allah'ın ezelde kullarını ne yapacağını bilmesi demektir, insanlar anlaşamayacağı insanla geçinemeyeceği insanla evlilik yapıyorlar daha sonra da kavga ederek ayrıldıktan sonra ne yapalım kader kısmet böyleymiş diyorlar elimizde olmayan şeyler kaderdir.

#MasterScout

#İnsaninKaderi

11 Haziran 2023 Pazar 12.32

Evet olabilir
Hayır olamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: