- Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki de mutlu olmazdım çünkü şu an ki hayatım değişmeyecekse hafızamın silinmesinin ne önemi var? hala kötü bir hayatım olurdu. önemli olan hafızam değil önemli olan şu an yaşadığım hayatın değişmesi yeni ve farklı bir hayat yaşamak bu olursa zaten anılarım kalsa da olur ben geçmişi umursamıyorum çünkü. ben geleceğe ya da şu an ki yaşadığımız ana bakıyorum. insan bence hafızasını sildirmek yerine daha farklı bir hayat isterdi. ayrıca zaten hafızamız silinirse kötü şeyleri unuturuz ve bu da hatalarımızı tekrarlamamız anlamına gelir.
13 Yorumla- +1 yıl
Evet, çok güzel bir yorum. Senin çok mutlu olacağın bir hayatının olmasını dilerim.
- +1 yıl
Teşekkür ederim abi. sana da çok mutlu olacağın bir hayat dilerim.
- +1 yıl
Teşekkürler kardeşim :)
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ne mutlu olacağım. Bu sefer bir uyanacağım dolar, euro almış başını gidiyor, Rusya Ukrayna savaşta Alex fener de yok. Ronaldo Mesi zaten bittiler neredeyse, İbrahimovic bıraktı. Etraf taciz, tecavüzcü dolu... İşte böyle uzar. Kendimi bu sorunların ortasına hafızası silinmiş bir şekilde atamam
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılHafızam da çok güzel şeyler var silinsin istemem kötü şeyler de olabilir ama onları ben pek hafızamda kullanıyor değilim güzel şeyler daha fazla aklıma geliyor birkaç kötü için bir tane bile güzelliği silmeye değmez
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki hayır. Bütün yaşanmış güzel anılarım, tecrübelerim, çıkardığım dersler hepsi silinirse bugün daha güvenilir adım attığım her şeyi de beraberinde kaybederim. Kötü her şeyi Allah'a havale ederek ve güzel her şey için şükrederek yaşamayı öğrendiğim bir hayatım var ve çok kıymetli. Hafızamın silinmesi kesinlikle beni mutsuz eder.
12 Yorumla- +1 yıl
Bu hraika bir düşünce. Daha güzel günlerinizin olması dileklerimle.
- +1 yıl
🙏
- Kişilik & Karakter konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u +1 yılSon 3 4 yıl silinirse çok daha mutlu olurum.
14 Yorumla- +1 yıl
Silinmesi mümkün olmayabilir ama olduğu gibi paket yapıp rafa kaldırabilirsiniz diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Bir çoğunu öyle yaptım.
- +1 yıl
Tebrikler patron.
- +1 yıl
Teşekkürler patron.
+1 yılHayır tabiki.. Aksine mutsuz olurum.. Çünkü ozaman kendi benliğimi unutmuş olacağım.. Güzel beni mutlu eden anılarım var..
Kötü anılarım ise bana hayatımda tecrübe etmemi sağladığı için hafızamın silinmesini istemem.. Çünkü ozaman aynı hataları tekrar yapabilirim..
15 Yorumla- +1 yıl
Anlaşıldı, hayatı herşeyiyle sevmeyi öğrenmişsiniz.
- +1 yıl
Kesinlikle acısıyla tatlısıyla seviyorum bu hayatı..
- +1 yıl
Daha mutlu olmanız dileklerimle.
- +1 yıl
Teşekkürler.. ☺️
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim :)
- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olmazdım çünkü o hafızanın içinde yaşanmışlıklar, tecrübeler , biriktirdiğim güzel anılar da var hafızam silinirse bu sahip oldugum değerlerde silinir oyuzden gerek yok kafamın rahat etmesi için beni mutsuz eden ya da negatif insanlardan uzak durmak yeterli oluyor
13 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir teknik, pek çoğumuzun yapamadığı bir şeyi başarabiliyor olmanız harika.
- +1 yıl
Elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum bu ilk mesafeyi de akrabalara koymskla başlamıştım her yerden engelledim zorunlu olmadığı sürece de görmüyorum gitmiyorum vss
- +1 yıl
Bunu bir çok kişiye tavsiye edeceğim.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
u +1 yılGeçmişimde unutmak isteyeceğim bir şey yok.
Hadi diyelim kötü bir şey yaşadım, yine de silinsin istemezdim.
İyisiylede kötüsüylede geçen hayat benim.
Dolayısıyla hafızam silinsin istemem çünkü beni ben yapan her anı orada gizli.11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel ve güçlü bir duruş. Bazen bizi o kadar çok yoran şeyler birikiyorki gücüm kalmadı deyip unutmak istiyoruz.
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Hollanda'ya yerleşince silinecekse dünden razıyım. Ama Türkiye'de silinmesi açık hedef haline getirir ki silinmeden önce yaşadıklarından bin beterini yaşatır adama. O nedenle ancak şartlı evet diyebilirim. Şerh koyalım cevaba :)
12 Yorumla- +1 yıl
Oraya gittiğiniz anda zaten yeni hayat başlar, eskiyi unutursunuz.
- +1 yıl
Öyle olacağını bilsem hiç durmam ama eminim ki oraya gidince de TV açmasam bile ülkenin halini sosyal medyadan takip edip yine üzüleceğim. Bu topraklarda büyümüş birisi olarak ilişiğimi kesebileceğimi sanmıyorum. Yani fiziken nerde olursam olayım ruhum hep burada kalacak. O yüzden gitmiyorum zaten. Yoksa dakika durmam.
valla hiç gerek yok. istemediğim şeyleri düşünmem ben zaten. nedense geçmişi düşündüğümde hiç kötü şeyler gelmez aklıma. zaten gerekmedikçe ya da bir çağrışım olmadıkça geçmişle pek alakam olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu çok güzel, herkes bunu başaramıyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıl2 yılı silinsin isterdim kötü anılarım var o yüzden bu siteye gelmistim ama sonra düşündüm gerk uok dedim. seni tanıyamazdim silinseydi iyi ki varsin superkiz😂
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 😊
+1 yılBazen öyle gibi geliyor ama hafızam giderse ortada ben diye bir şey kalmaz, yani mutlu olmam ~ ℳ
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru.
Hafızam silinirse bu kadar deneyim, hayat tecrübesi boşa gitcek🤦 kötü de olsa deneyim oldu , ders çıkartmayı biliyore😉
12 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Yaşadıklarım, beni ben yapan şeyler, hatalarım, acılarım, sorunlarım hepsi, beni ben yaptı. Ben ben olamadıktan sonra, mutluluğu neyleyim?
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız üstadım.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır. İyisiyle kötüsüyle yaşadığım her şey bana ait.
Mutlu olur muyum. Olmam. Çünkü o yaşadıklarımı tekrar yaşayacağım.13 Yorumla- +1 yıl
Süper, madem bir defa tecrübe edindim o benimle kalmalı diyorsun reis.
- +1 yıl
Tabii ki. İnsan yaşadıklarıyla olgunlaşır..
- +1 yıl
Çok doğru, katılıyorum.
+1 yılunutmak büyük bir nimet. ki insan tabiatında var, yoksa öleceğimizi bile bile böyle mi yaşarız yani?
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız, bazı şeyleri unutamıyor değiliz zaten. Sadece unutmak istemiyor, unutmamaya çalışıyoruz.
Hayır sanmıyorum güzel hatıralarımda var kötü olanı da ama yinede hiç bir şey silinsin istemem
13 Yorumla- +1 yıl
Bu çok güzel, hayatla barışık ve güçlü bir iradeniz var.
- +1 yıl
Güçlenebilmek çok güzel, vazgeçmemek en büyük güç zaten.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNormalde hayır hafizamdakiler benim hazinemdir derdim. Ama bu sıralar keşke hafızamı silseler diyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Bir bölümünü silmek elimizde ama tümünü maalesef hiçbirimiz silemiyoruz.
- +1 yıl
Çok yorgunum artık ya. mutsuzluk ta değil bu, böyle bi bilmişlik umutsuzluk icimdeki
- +1 yıl
Bitmislik
- +1 yıl
Bu çok ağır bir durum ve bu durumdaki insanlar diğer insanlardan her zaman daha güçlü olurlar. Yeni bir plan yapıp yeniden bir adım atmayı düşünün hayata bence.
+1 yılHafızamdan silmek istediğim bazı şeyler var ama tamamen silinsin istemem
11 Yorumla- +1 yıl
Size en az zarar verecek kadarı kalsın o zaman.
+1 yılÇocuklarımla yaşadıklarım kalsın. Geri kalan ne varsa silinebilir.
17 Yorumla- +1 yıl
O zaman geriye kalan şeyleri umursamamaya çalışın.
- +1 yıl
Bu o kadar da kolay değil üstadım.
- +1 yıl
Biliyorum, umursamayın demedim zaten. Bunu yapmaya çalışın. Mesela aklınıza geldiği zaman " aman zaten geçmişte kaldı, şu an olsa o kadar umursamam, eskisinden daha güçlüyüm vs" gibi ifadelerle hafızanızın oyunlarla yeniden canınızı yakmasına izin vermeyin.
- +1 yıl
Mevzu "geçmiş" değil ki "şu an"
- +1 yıl
Şu an; savaşın tam ortası. O zaman daha sakin ve daha akılcı davranma sürecindesiniz. Çünkü sakin davranış aklımızın durumu daha kolay idaresini sağlıyor. Mücadelenizde başarılar dilerim.
- +1 yıl
Umarım. Teşekkür ederim ✨
- +1 yıl
Başarabileceğinizi düşünüyorum, rica ederim.
Kişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. Bilemedim üstad..
Belki bazı şeyler silinse olabilir ama tümden gitmesi acziyet olur gibi 🤔11 Yorumla- +1 yıl
Tümden değilde, gereksiz kalıntıları silmek güzel olabilir.
Başına gelmeyince bilemez insan. Bu gibi sorular empatiden uzak bence...
15 Yorumla- +1 yıl
Bu gibi sorular empatinin kendisidir, kendimize ve çevremize empati için öncelikle kendimizi net tanımamız şart. Canımızı yakan veya sevindiren şeylerin derecelerini bilmeden bir başkasını kısmende olsa anlamamız mümkün değildir.
- +1 yıl
Bu basit bir soru değil. Empati kurabilen insan, karşısındakinin durumunu az da olsa yaşamış olan biridir ve bunu anlayabilir. Yaşanmamış bir konuda yeterince empati kurabilmek zordur. Genelde bu gibi sorulara verilen cevaplar, yeterince düşünülmeden verilen cevaplardır. Büyük konuşmaya müsaittir ve tükürdüğünü yalatan cinstendir.
- +1 yıl
Empati yerine geçmek değildir zaten, anlamaya çalışmak ve bana olsaydı ne olurdu gibisinden sanallama bir hayata plan atmaktır. Zaten hayat boyunca hiç kimse aynı olaydan aynı oranda etkilenmez. Gücümüze, konum ve hayat tecrübemize göre etkiler değişir. Empati ile sorulan sorunun arasındaki büyük farkı görebiliyorsunuz zaten.
- +1 yıl
Empati soruda sorulmuyor manasında dedim onu. Yani empati nedir, ne değildir sorusu değil bu. Kişilerin kendisine yapacağı bir empati, kaza olamsıyla yaralanma arasındaki fark gibi düşünün. Daha da nasıl basite indirgerim bilemiyorum.
İlk yorumda empatinin kendisi diyorum çünkü kendinizi önce o konuma koyacak (empati yapacaksınız, hafızamı sildim ne oldu silmedim kalsa nasıl olurdu) ardından bu soruya kafanıza göre cevap vereceksiniz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmişimi, anılarımı, iyi kötü de olsa yok saymak istemem. Bu beni mutlu etmez aksine endişelendirir.
11 Yorumla- +1 yıl
Anılarınıza çok bağlısınız ve tecrübelerinizin farkındasınız. Bu çok güzel bir durum.
Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kötü üzücü sinir bozucu olanlar silinmesini isterim komple
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Hafızam tamamen silinse mutlu olmam tabii ki ama sileceklerimi kendim seçebilirsem mutlu olurum
10 Yorumla
+1 yılEvet çünkü neredeyse tüm anıların kötüydü
11 Yorumla- +1 yıl
Bir daha kötü anılarınız olmasın dilerim.
Geldim, buradayım.
11 Yorumla- +1 yıl
hoş geldin
- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılOo hayır aynı slklıkları yine yaparım olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru
- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılhayır
sevdiklerimi de unuturum çünkü11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız, kontrollü olsa olabilir.
- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÇocuklarım hariç her seyi unutmak istiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Bunu anlıyorum, pek çok annenin marş gibi söylediği sözlerden biri. Onlarla mutlu olmanız ve geriye kalanları unutmanız dileklerimle.
- +1 yıl
Allah razi olsun sağolasin 🌸
İvet daha mutlu olurdum
11 Yorumla- +1 yıl
Silemezseniz bile daa mutlu olmak için çabalama şansınız var.
- Kişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılHayır unutmak istemiyorum 😂
13 Yorumla- +1 yıl
Yaşanmışlıklar ve tecrübeler değerlidir. Aynen kalsınlar, kesinlikle unutmayın 😂
- +1 yıl
Pek yaşanmışlığım yok ama olduğu kadarıyla unutmak istemem ileride Aaa şöyle yaptım falan gibi hatırlamak isterim
- +1 yıl
Bu da güzel, hep güzel şeyler yaşamanız ve hatırlamanızı dilerim.
+1 yılYo hayır o kadar şey hiç unutmayayım ben
11 Yorumla- +1 yıl
Hepsi size tecrübe kazandırdı, güzel bir şekilde koruyun bencede.
+1 yılİyisiyle kötüsüyle bu benim silinmesin bence
13 Yorumla- +1 yıl
Hayata bağlılık ve hayata sevginin, gücün tezahürü. Bu gücünüzü kaybetmeyin.
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılValla bir dönem silinmişti tekrar geri geldi😂😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
O dönemi geri getiren durumu yeniden yaşamışsınzı demek.
Kesin olurdum
Keşke13 Yorumla- +1 yıl
O zaman silinmesede az umursamamayı deneseniz, veya olduğu gibi oldu bitti demeyi deneseniz iyi olur galiba.
- +1 yıl
Aslında yıpranmak bizi büyüten, güçlendiren şeylerden sayılır. Eski tecrübeler, acılar ve darbeler bizi güçlendirmeli. Ağacın bedeni büyürken kabuğu çatlar, bazen gövdede ezilmeler ve bükülmeler olur ama bu ağacı kuvvetlendirir. İnsanda aynen öyle. Bize dülen vazgeçmek yerine düştüğümüz yerden daha güçlü kalkmayı bilmek.
+1 yılBenim siliniyor zaten çok ilginç
13 Yorumla- +1 yıl
Bu büyük bir hediye, isteğinizle oluyorsa daha iyi.
- +1 yıl
İsteğimle değil ama oluyor
- +1 yıl
Olsun, sizi mutsuz etmediği sürece bu da güzel.
Çoğu şey silinsin daha mutlu olurum
11 Yorumla- +1 yıl
Siz kendinizi çok yormuş ve yormalarına izin vermişsiniz demek.
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Son 8 yıl silinse yeter mis gibi olurum.
13 Yorumla- +1 yıl
O zaman o 8 yılın içinden en çok acı verenleri seçip yavaş yavaş eritmeye başlayabilirsiniz.
- +1 yıl
Başarılar dilerim, ve başaracağınızı düşünüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kısmen silinse evet güzel olurdu
16 Yorumla- +1 yıl
O kısımları silelim üstadım :)
- +1 yıl
Peki, elimizden geleni yaparız o zaman :)
- +1 yıl
Rica ederim üstadım, ne zaman isterseniz deneriz bunu.
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kesinlikle bambaşka biri olurdum
11 Yorumla- +1 yıl
Silebilecek gücünüz yoksa umursamazlığı deneyin derim.
+1 yılÇok acı çektim ama hiç biri de silinsin istemem bunlar beni ben yapan şeyler
10 YorumlaHayır tabikide. Yaşanmış güzel anılarım da var onları utmak istemem
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır mutlu olmam bu arada, Tüm haklarımızı ne zaman alacaz?
00 Yorumla
+1 yılHayir
11 Yorumla- +1 yıl
İyiymiş.
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Olsun ve mutlu olun.
- Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılGaliba
11 Yorumla- +1 yıl
Emin değilsiniz, o zaman silinmesede gücünüzle alt etme düşünceniz var.
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılbirikimlerim tecrübelerim anılarım!!! olmaz kalsın
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır olmam.
11 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum.
+1 yılEvet
12 Yorumla- +1 yıl
Denemeye başlamalısınız.
- +1 yıl
Bipolar bozukluk hastasıyım ondan bu cevabı verdim
+1 yılBelki
11 Yorumla- +1 yıl
Henüz kesin bir karar alınmamış.
Olabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Denenebilir.
Hayir
11 Yorumla- +1 yıl
Olduğu gibi kalması da güzel.
Evet
13 Yorumla- +1 yıl
Silmeyi daha doğrusu umursamamayı deneyin.
- +1 yıl
Bunu denemeden yapıp yapamayacağını bilemezsin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYoo aslında
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle kalsın diyorsunuz.
Hayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği