Dilimize İngilizce'den geçen overthinking kavramı “fazla düşünmek” anlamına gelmektedir. Geçmişe dair yaşadıklarınız ya da geleceğe yönelik bir konu hakkında gereğinden fazla ve uzun süre düşünmektir.

Dilimize İngilizce'den geçen overthinking kavramı “fazla düşünmek” anlamına gelmektedir. Geçmişe dair yaşadıklarınız ya da geleceğe yönelik bir konu hakkında gereğinden fazla ve uzun süre düşünmektir.
Geçmişte yaşadıklarıma çok takan biriydim ama bu çok etkileyici oluyordu bir abim geçmişi değiştiremezsin dedi geleceğine odaklan ondan sonra öyle yaptım ve ne yaptıysam da hiç pişman olmadım
Evet bende sürekli düşünüyorum aslında yani mesela geçmişi değil de daha çok gelecek ile ilgili konuları düşünüyorum neler yapsam gibi ya da ne yapabilirim gibi bazen güzel olsa da bazen aşırı kötü oluyor çünkü insan sürekli düşününce bir yerden sonra kendini çıkmazda hissediyor ya da takıntı boyutuna çıkabiliyor.
Yaa 🥺 takıntı olacak kadar çok mu düşünüyorsun
Bazen ya geceleri özellikle :(
Üzüldüm 😔 umarım her şey istediğin gibi olur...
Odak noktasını değiştirmek mesela. Bu düşünceleri susturmak adına mutlu olunan aktiviteler yapmak.
Cevap
3Cevap
Evet benimkisi maladaptive karışımı gibi bir şey
Hayır aşırı derecede düşünmüyorum zarar verir
Evet..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?