Geçmişte yaşamayı nasıl bırakır bir insan?

Ben geçmişi düşünmüyorum. ama bazı insanlar geçmişte yaşayabilir hala. Geçmişte yaşamak, birçok insan için zor olabilir ve geleceğe odaklanmanızı, mevcut anı yaşamanızı engelleyebilir. Geçmişte yaşadığınız olayları ve deneyimleri kabul etmek önemlidir. Kendinizi suçlamadan ve geçmişi üzerinde fazla takılı kalmadan, geçmişin sizi şekillendirdiğini kabul edin ve ileriye odaklanmaya çalışın. Geçmişte yaşadığınız acı, hayal kırıklığı veya öfke gibi duyguları işlemeniz önemlidir. Bu duyguları ifade etmek, bir terapistle konuşmak veya güvendiğiniz biriyle paylaşmak size yardımcı olabilir. Böylece duygusal yüklerden kurtulabilirsiniz. Geçmişte yaşadıklarınızı geride bırakmak için şimdiki anı daha fazla yaşamaya odaklanın. Farkındalık meditasyonu veya derin nefes alma gibi teknikler kullanarak şu anki deneyimlere odaklanmayı öğrenin. Geçmişi geride bırakmak için geleceğe yönelik hedefler belirleyin. Kendinizi yeni deneyimlere açın, hayallerinizi keşfedin ve gelecekte ne istediğinizi belirleyin. Bu, size ileriye doğru motive olmanızı sağlayabilir. Geçmişte yaşananların sizi hala etkilemesine izin vermek yerine, kendinizi ve başkalarını affetmeyi deneyin. Affetmek, içsel huzurunuzu sağlayabilir ve geçmişi geride bırakmanıza yardımcı olabilir. Bir terapist veya danışman gibi bir uzmandan destek almak, geçmişte yaşananları işlemenize ve duygusal iyilik halinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Bir destek ağı oluşturmak, duygusal olarak desteklenmenizi sağlayabilir.
Bak şöyle söyleyeyim abartmıyorum ilk bu kızla trabzon da tanıştık iyi miydik hyr ama birbirimizi severdik değer verirdik o çocukla kazığı atınca her şey değişti ve önceden olan kişiyi haber verme zahmetinde bulunmadı diye sürpriz diyip uçağa bin de gel diyip geçiştirdi ve ben gerçekleri öğrendim kuzen resmi gösterdi ondan önce onun sınavını verdim ciddiyim 21 yaşındaydım gerçekten mucize çok sinirliydim hem kıza o çocuğa herşeye ama Allah için konuşcam bıraktı çocuğu vicdanım sorgulandı ona benzer çocuğun yüzünde kızın ruhunu görmem ve tabiki mucize oldu yine bir daha istemeden bilmeden doğru değildi zaten aşık oldum bak bu geçmişten şimdi yine bak yine trabzon bu kez kuzenimin tacizleri bu ilkten önceydi sonra bu sene yine trabzon yine deniyor şansını bana sahip olmak istiyor sonra yine trabzon arkadaşı oda beni istiyor fındık ayı baya sene sonra düğünde yol kesiyor falan hep geçmişte yaşıyorum herhalde böyle gidecek tuhaf olan herşeyin Trabzonla bir alakası olması gećmiş kolay kolay unutulmuyor Allah unutmuyor hiçbir şeyi boşuna yaşatmıyor ders alasın diye yaşatıyor
Cevap
23Cevap
Günaydın; geçmiş. Adı üstünde geçmiş. Dünü düşünerek bugünü ıskalarsın ve hayat tek bilet. Çok istiyorsan iki üzülür ağlarsın bitti gitti. Bir şeyler uyuşmamış ki ayrılık olmuş o kadar da kasmaya değmez. Kendinizin bir mucize olduğunu unutmadan yaşayın. Mutlu bir hafta sonu dilerim.
Ya bu çok zor bir şey biliyor musun? Ben bir miktar mesafe aldım bu konuyla ilgili ve bunu başarmak için çok farkındalık gerektiğini öğrendim. Çok çalışmak, beyni bunu yapmamasına ikna etmek gerekiyor. İnan bana çok daha mutluyum. Anı yaşıyorum. Ne hissediyorsam onu yaşıyorum.
Knk böyle sorular cevap almiyor. 3 gün önce sordum.
Sana zarar veren eğer aile gibi bir süre atamagacagin biri ise kafanda ve fiziki olarak iletişimi kes.
Yavaş yavaş koşuluna alış
Ve kendini oradan kurtulmak için çalışmaya basla. Hayatındaki tüm vaktini kendini geliştirmeye ve mutlu olmaya harca.
Ve hayatından çıkar.
Geçmişte yaşadığı duygulardan arınması lazım önce, önüne tekrar tekrar çıkartmaması lazım ki kendine ders çıkartıp yoluna devam etmeli
nasıl arınılır?
Hepsini bir defa da yaşa dibe in ondan sonra yavaş yavaş iyileşeceksiniz
katılmıyorum
Geçmişte yaşananları kabul etmek gerekir. İyisiyle kötüsüyle bir şeyler yaşandı. Şu an onları düşünmek keşke demek bize hiçbir şey katmaz. Sürekli yeniliklere açık ve geleceğe odaklı yaşarsak geçmişi düşünmeyi istemsizce bırakırız zaten
Geçmişi kabullenip yaşadıklarını tecrübe olarak görmesi ve şimdiye odaklanmasıyla...
tecrübe olarak görmek bana zekice gelmiyor yanlış anlama ama
Hayır yanlış anlamam, farklı fikirlere açığım. Neden peki?
Bunu anlatmak zor
Bırakamaz geçmiş güzeldir ve asla bir daha yaşanmaz
geçmiş güzel değil
Geçmişi bana göster desem gösteremezsin çünkü yok sadece zihninde olan şey ve her dakika daha da yaşlanıyorsun çünkü zaman geçiyor ve sende geçmişte yaşamaktan bahsediyorsun bu tamamen aptallık her günün her saatin her dakikanın salisenin bir anlamı var vücudun senin için bu kadar efor sarf ederken senin geçmişte yaşaman ne kadar mantıklı bir düşün bunu belki böyle düşünmek seni geleceğe ve zamanın kıymetini biraz bilmene olanak sağlayabilir
Geçmişte yaşamak ayrı düşünmek ayrı bir durum dostum. Geçmişi düşünürsen her geçen gün daha farklı açılardan daha farklı hatalarını görür kendini daha iyi geliştirirsin fakat geçmişte yaşarsan hala aynı duyguları hissedersen hep aynı noktada tekrar eder kalırsın. Geçmişi düşün ama orada yaşama
Geçmişi düşünmenin bir yararı olmadığını anladığında. Ders alması gereken konulardan ders alıp öyle yola devam etmeli. Yoksa bugününden ve sevdiklerinden çalar
Ben bırakamadım, o da beni bırakmadı eğer geçmişim bugünüme gelmeyi bıraksaydı ben onu bırakmaya hazırdım
Yani eğer dünün bugünü etkilemiyorsa boş ver en sonunda sağlığından olursun
Bu çok zor. Ama imkânsız değil. Geçmişte yaşamayı bırakır elbet ama şunu unutmamak gerekir ki geçmişi tam olarak silemez insan. Unutmak içinse şu an için hobiler edinmek, dostlarla vakit geçirmek, hayatı yaşamaya başlamak gerekir. Yani çoğu psikolojik çöküntüye verilen tavsiyeyle aynı. Basit. Denendi, onaylandı.
İlk başlarda zor olabiliyor zamanla karşına yeni insanlar çıkmaya başlayınca geçmişi yavaş yavaş geride bırakıyorsun
Şimdiki zamanın daha değerli olduğunu fark ederek
Arkaya bakarak koşamayız ama yaşananlar her zaman dağarcığımıza koymalıyız
Zor ama. imkansiz değil... Güne odaklanmaya çalışarak zamanla geçecektir umarım
Al benden de o kadar bende unutamıyorum yaşadıklarımı gecmisimi
Bilmem, bilsem yapardım bende gecmıse takılı kalanlardanım
Geçmişi kabullenerek.. olan oldu yaşanan yaşandı.. diyerek önüne bakmak..
En İyi Cevap