Ben bundan sonra kimi ne kadar somurursem kandirirsam kirarsam yaniltirsam dolandirirsam kâr kafasindayim.
Zerre insanligim kalmadi. Çıkarim için her şeyi yaparim
Zerre insanligim kalmadi. Çıkarim için her şeyi yaparim
Kötü bir insan olmaktan daha "iyi" olan, iyilik yapan ve insanlığa hizmet eden iyi bir insan olmaktır. Ancak bu, kendi çıkarını daima ön planda tutmak ve başkalarına zarar vermek anlamına gelmez.
İyi insan olmanın temel özelliklerinden bazıları şunlardır:
- Vicdanlı ve adil olmak: Başkalarının hak ve hukukuna saygı göstermek
- Dürüst ve samimi olmak: Doğruları söylemek ve namuslu olmak
- Yardımsever ve cömert olmak: Kendine yeten bir yerde imkanlarını paylaşmak
- Sabırlı ve hoşgörülü olmak: Başkalarının hatalarına ve sıkıntılarına anlayış göstermek
- Sorumluluk sahibi olmak: Aldığın kararların ve eylemlerinin sonuçlarından sorumlu hissetmek
İyi bir insan olmak, aslında kendi içini rahat bırakan ve mutlu eden bir yaşam tercihidir. Çıkar ve menfaat odaklı yaşamak uzun vadede insanı boğan ve içinden nefret yayan bir yol iken; iyilik odaklı yaşamak nefsi tatmin eder ve rahatlatır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kendine iyi bak, iyiliğe ve güzelliğe odaklanmaya çalış. Kavga ve çatışma yerine barış ve uzlaşma yolunu seçersen yolun açık olur.
Ne dediğini bilmiyorsun sanırım şaşırdın mı, kötü her zaman kötüdür iyi her zaman iyidir bu değişmez kötü biri olmak iyi biri yapmaz kimseyi , iyi ol ama bunun yanında akıllı ol kötülerin yanında durma
İyilik sadece o anlamda kullanilmaz sen algilayamamissin ne demek istedigimi. Bi kişisel olarak olan iyilik vardir, bir de durum olarak iyi olan vardir.
Iyi biri falan olmam daha çıkarım için her şeyi yaparim çalarım dolandiririm bundan sonra 10/10
Cevap
1Cevap
Bu zamanda kötü insan olmak kazandırıyor. Iyi insan diye bir şey yok artık. İyiler kırıla kırıla bu hale geliyor. Hep menfaatine bak şu an hayat bunu gerektiriyor
İyilik ve saflığı birbirine karıştırmayalım lütfen
Yoo karistirmiyorum zaten. Saf bir insanda degildim. Sadece seçim sonuclari yuzunden bana gelseler deseler ki bu ulkeyi saticaksin gorevin bu, kalkar yaparim zerre kimseye acimam kalmadi.
İyi bir insan hayatında her zaman kaybeder.
Kaybetmedim pek. Ideal bi insandim ama seçim sonuclarindan ulkenin şu halinden dolayi insanligimi yitirdim bundan sonra ben de soyup dolandirma kafasindayim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?