Anılarımız sabit midir yoksa zihnimiz tarafından değiştirilebilen bir uydurma mıdır?

Anılarımız sabit değildir. yani aslında şöyle ki bir süre sabit kalır ama beyinde yeni şeyler öğrendikçe eskileri silindiği için hatırlamak zor olabilir. bu yüzden de beyin bazen unuttuğu yerleri değiştirir bu yüzden de bazen unutur yanlış hatırlarız. Birinci faktör, hatırlama sürecindeki yeniden yapılandırmadır. Her hatırlama, zihnimizdeki mevcut bilgiler ve deneyimlerle etkileşime girer. Bu, hatırladığımız bir olayın detaylarını kısmen doldururken veya değiştirirken, bazı detayları eksik bırakabilir veya yanıltıcı bilgilerle değiştirebilir.
Zihin anıları dönüştürür. Bir anıdaki kötü unsurlar zamanla yok olur, sadece güzel kısımlar kalır.
Rica ederimmm 😀
Bazı şeyleri hatırlamasak bile bize anlatıldığında ya da çokca duyduğumuzda onun öyle olduğuna inanır ve gerçekten yaşamışız gibi hissederiz. Yani bazen zihnimiz bize oyun oynayabilir.
Teşekkürler uzaylı 😄✨🎈
Rica ederimm 😬
Cevap
4Cevap
Güçlü hafıza güçlü anılar demek. Değiştirilmesi onların anı değil sanrı olduğunu gösterir, tedavi gerektirir. Anılar sapasağlam yaşamaya devam eder, irademizle silip unuttuklarımız hâriç.
Anılarımız bize geçmişteki yaşantılarımızı hatırlatıyor. Biz anılarımızı hangi pencereden görüyorsak o şekilde anlatırız genellikle. Bir başkasının hatırladığı detaylar veya vurgular farklı olabilir. Yani kısacası herkes işine nasıl geliyorsa o şekilde değiştirip abartılarla süsleyip püsleyip servis ediyor önümüze.
Değiştiriliyor
mesela ablam bazen bişey anlatıyor diyor ben böyle böyle yapmıştım halbuki anlattığı şey benim yaptığım ve herkesin benle baya uzun süre dalga geçtiği bişey bunu ona söyleyince seni hatırlamıyorum ama bende yaşamıştım diyor ama aslında kafasındaki anı gerçek değil
ve bunu herkes yapıyor çevremdeki herkeste gördüm
İçerde mekanizma dönüyor işte 😀
Değişmez hafıza ne yaşadıysa onu anımsar
Anılar sürekli zihnimizde dolanıp duruyor
İkiside
En İyi Cevap