Başınıza gelen her şeyi hatırlamanız ve kolay kolay hiçbir şeyi unutmamanız gerçekten de bir lanet olabilir mi?

Başınıza gelen her şeyi hatırlamanız ve kolay kolay hiçbir şeyi unutmamanız gerçekten de bir lanet olabilir mi?
Evet kesinlikle. İlk başta düşününce, hatırlamak ve güçlü bir hafızaya sahip olmak çok faydalı gibi geliyor ama sonradan anladım ki iyi ya da kötü bir şey hatırlamak yaşlandığımı da hatırlatıyor hatıralar biriktikçe son yaklaşıyor. Onca birikmiş hatıra çöpe mi gidecek acaba
Evet bazı olayları ve bazı kişileri hatırlamak gerçekten lanet gibi bir şey.
Ne hatırlanmayı hakederler, ne de düşünülmeyi.
Farkında olmadan bilinçaltımıza o kadar iyi yerleşirler ki ömrümüz boyunca hep hatırlamak zorunda kalırız.
Lanet değil ödül. İyiyi unutmayip nankör olmuyorsun, kötüyü unutmayıp kendini kullandirtmiyorsun. Anılar.. bizi biz yapan anılar zaten.
5 yaşımdan beri olan biten her şeyi hatırlıyorum. Bana göre de lanet. Çünkü insan efkara düşünce veya direkt düşünmeye başlayınca iyi anılardan önce kötü anılar canlanıyor. Lanetlendik 🤦
Cevap
14Cevap
Öyle deneyelim de unutmak çok zor unutulmaz ama üzerinden zaman geçtikçe küllenir diyelim
Elbette bir lanet özellikle kötü olayları daha çok hatırlamak çarpı iki lanet falan😂
Evet, evet bu kesin lanetimiz
Bence değil hatırlamasaydık aynı hataları tekrar yapardık. ayrıca güzel anıları hatırlamak mutlu edebilir
Hatirladigin seylerin geçmişte olup bittigini kabullenmeyip anina tasiyarak kendi kendinin laneti oluyorsun bu bir gerçek. Çünkü onlari oldugu gibi kabul edersen bir süre sonra hissizlesiyorsun. Artik seni ne uzebiliyor ne yipratabiliyor. Ustunde bile durmadan geciyorsun. Ve her ustunde durmadan gectiginde de hafizandan parça parça siliniyor. Sen kendi ellerinle o kutuyu kurcalamadikca desmedikce de tekrar gözünün önüne gelmiyor. Bir seyler hatirlamani sağlıyor bazen ama o zaman da diyorsun ki eve böyle bir sey yaşandı kötü bir tecrubeydi ve bitti geçti. Bu kadar. Kendine yapma kötülüğü, kendini dislama, sev..
Kimine göre değişir. Hatırlamak bana göre bir lanet değil, her ne kadar kötü anı olursa olsun onu hatırlayıp, “Ben bundan ne öğrendim?” Diye sorarsak kendimize, hatırlamanın da bir değeri olmuş oluyor
Öyle tabii ki ama kendini kaptırmadığın sürece
Kötü etki etmez ama yaşanılan şey
Trajik bir olaysa hatırladıkça insan daha çok yıpranır
Bence en güzel şey. İnsanın karakteri daha sağlam oturur.
Hatırlamak istemediğin şeylerde evet bir lanet. Ama ben kendi açımdan hatırlayamamayı daha büyük acı görüyorum. İnsan bazen bazı şeyleri hatırlamak istiyor ama hatırlayamıyor. Öyle anlarda dünya daha da güzel bir yer olmuyor.
Bir İnsanı Hele Sevdiğin Birisini Unutmak Çok Zordur Sadece Tozlu Bir Kitap Gübi Bir Kenarda Durup Kapağını Açmadan Ama orada Olduğunu Bilerek İçin Burkulur
Çok kolay unutuyorum bu yüzden insanlara kin tutup küsemiyorum çünkü ne yaptıklarını hatırlamıyorum çok fazla
Hatırlamak hem bi insanın en büyük laneti hem de en büyük armağanı. Ama benim lanet kısmı ağır bastığından hatırlamamayı yeğlerdim.
Olamaz sana kotu hissettiren bi tramvayı bilirsen çözersin. Hatırlamamak demek kalıntılarıyla yaşamaya devam etmektir
Aklına geldikçe o anın stresini yaşıyorsanız bu kötü. dusunmemek en iyisi yapabilirseniz
Ödül gibi bir şey ya, aşırı unutkan biriyim mesela bu benim için baya ödül gibi olurdu.
Olur bir anda aklına gelir her şey tatsız ve anlamsız gelir
Bana verilmiş en harika özelliklerden biri bu. 😂
Olabilir, sürekli hatırlayıp hatırlayıp insanı üzer
Konuya bağlı olarak değişir bazen tebessüm ettirirken bazen de gözyaşına neden olur.
Kötü olayları ya da kötü kişileri hatırlamak tam lanet be knk
Lanet değil tecrubedir bilgi birikimidir o. elbette unutmak isteriz ama hatırladıkça ders alırız yaptığımız yanlışlardan ve mümkünse bir daha yapmamaya çalışırız.
Unutmuş olsak o hataları sürekli yapar yanılgıya duseriz
Aslında çoğu şeyi hatırlıyoruz gibi gelse de unuttuklarımız daha fazladır. Bu açıdan bakıldığında kimi zaman unutmak da bir nimettir.
Ders çıkarma amaçlı hatırlamakta sorun yok. Ama hatırlayıp üzülüyorsa lanet gibi olur evet , etkisinden kurtulmak lazım
Lanet olarak gormuyorum. Yedigin kazigi unutmamak cok iyi birsey. Iyiligi unutmamakta kaliteli oldugunu gosterir.
Lanet ki ne lanet o kadar boktan detay hatırlıyorum ki her şey ve herkes ile ilgili kendilerinin haberi yoktur 🤬
Kötü bisey hatırladığımda p duyguyu yaşamak kötü oluyo
Kesinlikle olabilir
Lânet değil ağır bir imtihan
evet, ne yazık ki bazen lanet olabiliyor bu durum
Her şeyi hatırlayacaksam kabulümdür
Bazı şeyleri hatırlamak istemiyorum ama olmuyor.
Öyle olduğuna fazlasıyla eminim
Hayır tecrübedir bence…
Olabilir de olmayabilir de
Yok ya ders alıyorum ben
Olabilir ama ben çabuk unuturum…
Olabilir koyveremiyoruz
Kim bilir belki de.
Hayat hatirlamaktir. Unutursan ölürsün
Karşılıksız sevmek lanet en cok
Olabilir 🙄
Net lanet
Evet en büyük lanet