Sorunlarınızın kaynağı sizce kim?
Çoğumuz haddinden fazlaiyi veya tavizkar olarak sorunlarımızı arttırırız. Sınır koymayı bilmek bu sebeple önemlidir. Bu hatayı yapmıyorsanız sorunlarınızın kaynağı sizce kim?

Sorunlarınızın kaynağı sizce kim?
Çoğumuz haddinden fazlaiyi veya tavizkar olarak sorunlarımızı arttırırız. Sınır koymayı bilmek bu sebeple önemlidir. Bu hatayı yapmıyorsanız sorunlarınızın kaynağı sizce kim?
sorunlarımın kaynağı aslında bütün hayatın başlangıcı. yani ben sorun olduğu zaman geriye bakarım her zaman. çünkü nerede hata varsa onu düzeltmek gerekiyor. mesela bu ülkede bu aile de doğmamış olsaydım çok daha farklı bir hayatım olabilirdi. yine de artık elimizden gelenin en iyisini elimizdekiler ile yapmalıyız hayat başka şekilde düzelmiyor çünkü.
Hayata pubg oyunu gibi bakmalıyız. Elimizde olmayan bir noktada ve haritada göreve atıılıyoruz. Asıl amaç ise zaferi kazanmak. Nerede ve nasıl olursa olsun mücadelesiz bir hayat söz konusu değil.
Kendimden başkasına sorumluluk yükleyemem bu konuda. Duugu ve düşüncelerimi açıkca ifade etmek bana öğretilmediği için, son ana kadar susan ve bir yerde patlayan bir insanım. Oysa hakkını yemeyeyim, susmak veya sabretmek bazı sorunların kendiliğinden hallolmasına da vesile oluyor. Büyütmeden kendi kendine su akıp yolunu buluyor. Ama bazen, söylemek gerekiyor. Küçükte olsa, usulünce dile getirmek. Yoksa karın içinde yuvarlanan top misali, o küçük küçük detaylar çığ oluyor günün birinde. Sonrasında ayıkla pirincin taşını.
Sizin ilk aşamada tepki vermeniz daha sağlıklı oluyor gibi. Susmamayı deneyin ve bunu daha çok krımamak için azıcık kırma tercihi olarak kabullenin.
Cevap
8Cevap
Sorunlarının büyümesine benim tavizler sebep olmustu ama artık taviz yok sorun yok kafam rahat.
Sorunlarımin*
Tavizlerim*
Bu harika bir nokta patron.
Başlı başına benim. Bazen düşündüğüm halde bilerek yaptığım hatalar yüzünden aşamadığım sorunları kendim doğuruyorum.
Bu şahsen benim ve hatta çoğumuzun sıklıkla düştüğüm bir durum. Biraz melankoli, biraz adrenalin ve biraz hüzün seviyoruz.
Mizacıma ters olsa da arada bir o çöküş mecburi yaşanıyor. İnsanız sonuçta.
Her çöküş kuvvetlenerek ve yeniden kalkış için gereklidir. Her kayıp bir derstir, her düşüş daha sağlam basmanın ödevidir.
Bu kısır döngü hayatın bir parçası. Düşüp yeniden kalkacağız ve her kalkış bir öncekinden daha sağlam daha tecrübeli ve daha kendinden emin olacak.
Bu döngü olmazsa hayatın anlamınıda kaybeder hale geliyoruz.
Biz varsak hayat var. Ya uçaklar gibi sorunları altımıza alırsak uçarız, altına girersek çakılırız. bize dair her şey, bizim elimizde, ya başkalarının kafasına göre yaşayıp, hayatı karartacağız, ya kafamıza göre takılıp, hayatı kolaylaştıracağız.
Muhteşem, haydi uçalım :)
Tabiki de benim.. Etrafımdaki insanlara çok fazla taviz verdiğim ve hayır diyemediğim için sorunlar yaşıyorum.. Kimse kırılıp üzülmesin derken aslında kırılan kendim oluyorum.. Yani asıl sorun bende sorunlarımı kendi kendime çıkarıyorum..
Hayır demek herşeyden önce kendimize olan saygımızın ve sevgimizin nişanesidir. hayır demeyi bilmeyen kişiler genellikle daha kolay kırılır ve daha kolay vazgeçilir kişi imajı çizerler.
Kesinlikle öyle.. Nasıl olsa hayır diyemez ben istediğimi söylerim kafasında oluyor insanlar..
Bizden de kaynaklı karşı taraftan da tek tarafı olmuyor ama bunu anladığımda kendimi biliyor olmak tanıyor olmak bu sorunun bir nebze de olsa kaynağıni bilip düzeltmeme olanak veriyor
Asıl nokta bizden olanı bilip, karşıdakinin ise sınırlarını belirleyebilmek. Bu durumda sorunsuz olunurmu hayır, ama daha az sorun olacağına eminiz.
Beğeniniz için teşekkür ederim.
hiç bişeyin derinine inesim bile yok. gözlerimizi yumunca ortada bi sorun da olmuyo. bu sebeple kaynak aramaya da lüzum kalmıyo. hoş geldiniz bu arada:)
Harika bir düşünce, bunu beğendim.
Hoşbuldum çok sağolun :)
Bu:
Borcunuz var yahut ithalat-ihracat işi ile ilgili iseniz hakikaten büyük bir sorun.
Sorunlarımın kaynağı benden başkası olamaz. Çevresel faktörler olsada asıl neden kendimizle olan sınavımız
Buna sonuna kadar katılıyorum.
Sorunsuz hayat olmuyor. İlla bir sorun çıkıyor. Önemli olan hafif sıyrıklarla işin içinden çıkabilmek😅 ama ne mümnkün kendime zarar verebiliyorum
En azından mücadele azmin harika.
Görsele benzer bir cevap hazırlamıştım soruyu açmadan
Benim bütün sorunlarımın kaynağı yine benim
Harika bir tespit, her konuda kendi sınırlarımızı aşıp yahut karşımızda olanlara sınırımız aşma fırsatı verdiğimiz için sorunlarımız baş gösteriyor.
Kendisidir.
Kendisi müsaade ettiği sürece çevresindeki insanlardır.
Çok doğru ve bunu bazen "elimde değil" yalanının arkasına saklanarak yapıyoruz.
Yalan olmuyor bazen başkan.
hoş geldin bu arada..
Teşekkür ederim reis, hoşbuldum :)
Rica ederim.
Bir konuşalım seninle başkan. Konuşacaklarım var
Tamam, müsait bi zamanda konuşuruz.
Genel olarak İnstagram 😂 ya da kendi yaşantımda olan şeyler
İnstagrama boykot :)
Size tavsiyem sınırlarınızı netleştirin, canınız yansa veya onlarında canı yanacak sınır ihlallerini durdurun. Haddini aşan her varlık sorun kaynağıdır.
Yok, çünkü hadsiz insan çok ve her hadsize haddini bildirme şansımız maalesef olmayabiliyor.
Had bildirirken aldığımız keyifle ömrümüze ömür katacağız 😂
Sorunum yok
Bu çok iyi üstadım, hiç olmasın.
Amin hocam hiçbirimizin olmasın
ben bizzat kendim. susmuyor kafamda sesler.
O sesleri ayrı ayrı alırsanız, susturması daha kolay olacaktır.
Ben bizzat ben kendim
O zaman bunu halledecek kişi sizsiniz.
Nefes alıyorsak umut vardir
Aynen üstad, görselde anlatmış zaten..
Teşekkür ederim üstadım :)
Tabiiki de benim benim değişmem lazım
O zaman değişim için adımlarımızı atın üstadım.
Aksi takdirde sağlığınız ve hayatınız için pahalı olabilir dimi?
Bu konuda en mantıklı karar aile olarak alınacak karardır üstadım. Sayısız iş değiştim ama son geldiğim noktada şunu gördüm, ilki ile sonraki hepsinin problemleri ikiz.
Üstadım, dünyanın gidişatı kıyamete doğru. Herkes düzenin bozuk olduğu yerde vezgeçer geri çekilirse bu çığ daha daha büyüyerek ilerler.
Sorunlarımın kaynağı elbette benim.
Çözüm için ne düşünüyorsunuz?
Çözüm yönteminiz harika, üstüne düşmemekte çok zaman sorunu unutturur.
Sizi örnek alıyorum, bu modeli tavsiye edeceğim birilerine. İzninizle :)
Maalesef, hayat öğren ve bildiğini aktar düzeninde ilerliyor. Bundan sonra farklı bir şey öğürenirsem tabiki sunarım, ama bileni dinlemek daha zevkli.
Beklentilerim §
Evet, beklentilerimizin gerçekliği ve sınırı bu durumu zorlaştırıyor veya kolaylaştırıyor.
Benim.
Bu düşünce çözüme giden yolu bulduğunuzu gösteriyor.
akp.
Hmm, size göre seçimleri kaybederlerse sorunlarınız bitiyor demek.
evet bitiyor.
Sizin adınıza sevindim.
Çok yapıcı ve iyi olmak. Sonucunda kullanılmak.
Kocam😬
Her evde o zigon sehpalardan var, hem çok az işe yararlar hemde evin her zaman başköşesinde olurlar 😂
Hayat
Evet, hayat dev bir sahne, senaryo ve oyunculuk bize kalmış.
Kendim
Artık sorunlarınızın çözümü için adım atma zamanınız gelmiş demektir.
Sorunlarının içinden çıkamıyorum hangi sorun cozsem bilmiyorum
Size göre en basit olanından en zor olanına göre sıralayın ve ilk adımı atın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?