Tercihlerimiz mi bizi kadere götürür yoksa kaderimiz mi bizi tercihlerimize götürür?
Cevabın nedir?
İkisininde aktif rol oynadığı yerler vardır bayan...
Kimi zaman tercihlerimiz bizi kadere götürür.
Kimi zaman ise kedirimiz bizi tercihlere...
Örneğin tercihlerimizin kadere götürdüğü ve başkalarınında kaderini değiştirdiğine bir örnek vereyim.
Fringe dizisini izleyenler bilirler. Bir kız çocuğu parkta ateş böceği yakalamak istiyor. Sonra elindekini kaçırıyor. Bundan km'lerce uzaktaki bir adam o gece bir ateş böceği yakalıyor. O ateş böceğini eğer o adam yakalamasaydı o böceği o kız çocuğu yakalayacaktı. Bu yüzden kız çocuğu o ateş böceğini yakalayamıyor ve o gece yeni bir tane daha aramaya karar veriyor. Kızını telaşla aramaya çıkan baba yağmurlu havada araç kullanıyor. Kıza duyduğu telaş nedeni ile yağmurlu havada kırmızı ışığı fark etmiyor ve bir yayanın ölümüne sebep oluyor...
O adam eğer o ateş böceğini yakalamasaydı o kız çocuğu yakalayacaktı ve erken saatte evine gidecekti. Bunların hiçbiri olmayacaktı...
Veya bugün eve giderken bir arka sokaktan gideyim dedin. Ancak hergün gittiğin yoldan gitseydin belki seni orada büyük bir sürpriz bekliyordu, hayatını dahi değiştirebilirdi. Bu şekilde kaderini belirlemiş oldun ve şansını kaçırdın.
Kaderimizin tercihlerimizi belirlediği noktaya gelirsek...
Hepimiz cennet ve cehennemin bizim kaderimiz olduğuna inanırız. Herkes birgün cennete ve cehenneme gidecek. Bu noktada kaderimizi bildiğimiz için iman ediyoruz ve kaderimiz tercihlerimizi belirlemiş oluyor. Biz iman etmeyi, inanmayı tercih ediyoruz bu sayede. Eğer ölümden sonra günahlarımız sebebiyle cehenneme gitmek kaderimiz olmasaydı, kimse iman etmezdi. Buda kaderimizin tercihlerimizi belirlediğine güzel bir örnektir bayan...
Ve bayan, bizim her attığımız bir adımda birçok kişinin kaderi değişiyor. Sen yola çıkarsın bir taksiyi aniden durdurursun. Arkadan gelen bir motosiklet sürücüsü onun aniden durduğunu fark etmez ve arkadan çarpar. Sonra o yaralanır ve bir ambulans gelir. O gece o ambulans oraya gelmeseydi, başka birinin hayatını kurtaracaktı !412 Yorumla- +1 yıl
Daha 2 ay önce izledim. Parkta Dr. Walter Bishop ile yürürken Gözcülerden biri söylüyor bunu.
Bunu söylemesindeki sebep o ateş böceğini yakalayan adamın bu dünyadan değil, paralel evrenden olmasıydı. Eğer o bu dünyada olmasaydı doğanın dengesi bozulmayacak ve bunların hiçbiri olmayacaktı. Yani doğanın kanunlarına aykırı geldiklerinden dolayı geçiyor bu konuşma. Ne izlediğimi biliyorum.
@OsmnDmrl - +1 yıl
Diziyi yanlış hatırlıyorsun demek güzel. Sen öyle hatırlıyor olabilirsin ve uyarmanda sakınca yok.
Ama sonraki cümlendeki gibi bilmem ne geçecek başka adam bul kendine sitede. Saygı gösterdiğime aldanma alaycı tavırlardan hoşlanmam. Yeterince aydınlanmamışsın sen. Buyur ben senin yanıldığını kanıtlayayım o zaman. Buda sana son hediyem olsun.
Gönderdiğim linkte yazdığım konuşmanın aynısının dizideki ekran görüntüleri mevcuz. Umarım tatmin olursun.
@OsmnDmrl
https://i.hizliresim.com/Mlrk5N.jpg - +1 yıl
Geçen gün bana küfür eder nitelikte bir yorum yapmışsın biryerde haberi geldi. Ancak içeriğini bilmiyorum, link yollamadılar. Saygını aştığını, küfür niteliğinde birşeyler yazdığını ve senin nickini gönderdiler. Bu sebeptendir sana bu uyarım. Ve şimdiki yazdığın beni aydınlattın sensei gibi kelimelerin alaycı oluşunu düşünmemde bu sebeptendir. Yanılıyorsam, yanlış düşünüyorsam, yalan söylediğim bir nokta varsa sen beni aydınlat bu kez ! Adabımla sustuysam, şurada kardeş kardeş geçinelim diye. Burası eğlence yeri, milletin birbirine sataşma yeri değil. beğenmiyorsan düşüncelerimi, beğenmiyorsan tavrımı basarsın engeli o kadar.
@OsmnDmrl - +1 yıl
Kardeş tatsızlık çıkmasın, aramız bozulmasın. Sitede kardeşçe geçinelim. Burası eğlence yeri. Buyur buda yaptığın terbiyesizliğin linki, arkadaş az önce gönderdi. Birdaha bulaşma, bende sakinliğimi koruyayım. (:
Tüm herşey açık ve net. Burada direk olarak bana saygısızlık yapılmış. Kullandığın cümlede benden başkasına böyle bir yorum yapacağını sanmıyorum. Herkes haddini bilsin, edebiyle takılsın sitede. Kimse kimsenin babasının oğlu değil !
@OsmnDmrl
https://i.hizliresim.com/nGBEAM.png
Soran+1 yılAllah muhabbetinizi attırdı beyler :))))
- +1 yıl
Hepsini okuduysan eğer, haklı veya haksız olduğumada sen karar ver.
Hatta bu linkteki cevabımın altınıda oku. Önüne gelen sataşıyor. ;)
www.kizlarsoruyor.com/.../q2041645-sevgilimin-sakallarindan-ses-geliyor
En İyi Cevaplar
+1 yılAllahü teâlâ, insanlara zorla günah işletmez. Diyelim ki, önümüzde iki tren var. Garda şunlar yazılıdır:
(Sağ yoldaki trene binen, sonsuz mutluluk diyarı olan Cennete gider. Soldaki trene binen sonsuz azap diyarı olan Cehenneme gider. Sağ yoldan gidenin bazı şeyler yapması ve bazı şeylerden kaçması gerekir. Mesela namaz, oruç gibi dinin emirlerine uyması ve günahlardan sakınması gerekir. Soldan giden ise, yol boyu sıkıntı görmez. Onun için hiçbir yasak yoktur. Hiçbir şey yapmaya da mecbur değildir. Ama yol bitince sonsuz sıkıntılara maruz kalacaktır.)
Yolcu, hür iradesiyle, gideceği yerin biletini alır. İstediği trene biner. Son istasyona varmadan, fikir değiştirebilir, dönüş yapabilir. Sağ yoldan giden trenden inip, sol yoldan giden trene binenler çıkabildiği gibi, sol yoldan giden trenden inip, sağ yoldan giden trene binenler de çıkabilir.
Görüldüğü gibi, insan serbesttir. İstediği trene binip, istediği diyara gidebilir. Ama onu götüren bir araç var. Tren götürüyor onu. Treni yürüten de biri var. İnsanları mutluluk diyarına da, azap diyarına da götüren trendir. İşte bütün işleri, yani hayrı ve şerri Allah yaratır demek, kula o işi işleme gücünü veren Allah demektir. Örneğimizdeki tren olmasaydı, insan çok uzun olan bu yolculuğa çıkamazdı. Kendi irade-i cüziyyesi ile azap diyarına giden kimsenin, (Bu diyara tren seferi düzenlemeseydiniz, biz de buraya gelmezdik) diyerek, tren işletmesini suçlaması doğru olmaz. Çünkü bu trene hiç kimse zorla bindirilmediği gibi, üstelik binerken de, yolda da, son ana kadar gerekli ikazlar yapılmaktadır. Herkes, kendi arzusu ile işlediği hayır veya şerrin karşılığını görecektir.(Dinimizislam. com dan alıntıdır)20 Yorumla
Aslında ikiside var. çünkü Yüce Allah dua ile kaderin değişebileceğini söylüyor. yani hepimiz yaratıldığımız zaman kaderimiz belirleniyor. hatta bazı secemediğimiz yaşamlar bizim kaderimiz. örneğin;annemiz, babamız, doğduğumuz şehir vb. bunları seçme hakkımız yok. ama dua edersek de yaşayacağımız bazı şeyler değişebilir.
10 Yorumla
+1 yılTercihlerimiz bizi kaderimize götürür diye düşünüyorum yani evet kaderimizde yazılıdır yaşıcaklarımız kadere sonuna kadar inanıyorum yanlış düşünüyosam düzeltilmek de isterim bence biz seçimler yaparız tercihlerimize göre kaderimizde ilerleriz yani tercihlerimizin sonucu kaderimizde yazılıdır
02 Yorumla
Soran+1 yılYani aslında kader tercihlerimizi kapsıyor Yanılıyor muyum?
- +1 yıl
Sonsuz tercih şansımız var diye düşünelim hepsinin sonucu olası kaderimizde vardır ve tercihler bize aittir ama sonuçları zaten bellidir
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
48Cevap
+1 yılDonanma, ordu yürürken muzafferen ileri,
Üzengi öpmeye hasretti Batı'ın elçileri!
O ihtişâmı elinden niçin bıraktın da,
Bugün yatıp duruyorsun ayaklar altında?
"Kadermiş!" Öyle mi? Haşa! Bu söz değil doğru
Belânı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu.
Taleb nasılsa, tabî'i, netîce öyle çıkar,
Tabiatın sana zulmetmek ihtimâli mi var?
"Çalış!" dedikçe dinin hükümleri, çalışmadın, durdun,
Onun hesâbına birçok hurâfe uydurdun!
Sonunda bir de "tevekkül" sokuşturup araya,
Zavallı dini çevirdin onunla maskaraya!
Bırak çalışmayı, emret oturduğun yerden,
Yorulma, öyle ya, Mevlâ ecîr-i hâsın iken!
Yazıp sabahleyin evden çıkarken işlerini,
Birer birer oku tekmîl edince defterini;
Bütün o işleri Rabbim görür: Vazîfedir...
Yükün hafifledi... Sen şimdi doğru kahveye gir!
Çoluk, çocuk sürünürmüş sonunda aç kalarak...
Hüdâ vekîl-i umûrun değil mi? Keyfine bak!
Onun hazîne-i in'âmı kendi veznendir!
Havâle et ne kadar masrafın olursa... Verir!
Silâhı kullanan âllah, hudûdu bekleyen O;
Levâzımın bitivermiş, değil mi? Ekleyen O!
Çekip kumandası altında ordu ordu melek;
Senin hesâbına küffârı hâk-sâr edecek!
Başın sıkıldı mı, kâfî senin o nazlı sesin:
"Yetiş!" de kendisi gelsin, ya Hızr'ı göndersin!
Evinde hastalanan varsa, borcudur: Bakacak;
Şifâ hazînesi derhal oluk oluk akacak.
Demek ki: Her şeyin Allah... Yanaşman, ırgadın O;
Çoluk çocuk O'na âid: Lalan, bacın, dadın O;
Vekîl-i harcın O; kâhyan, müdîr-i veznen O;
Alış seninde, mes'ûl olan verişten O;
Denizde cenk olacakmış... Gemin O, kaptanın O;
Ya ordu lâzım imiş... Askerin, kumandanın O;
Köyün yasakçısı; şehrin de baş muhassılı O;
Tabîb-i âile, eczâcı... Hepsi hâsılı O.
Ya sen nesin? Mütevekkil!(Tevekkül eden!) Yutulmaz artık bu!
Biraz da saygı gerektir... Ne saygısızlık bu!
Hudâ-yı kendine kul yaptı, kendi oldu Hudâ;
Utanmadan da tevekkül diyor bu cürete... Ha?11 Yorumla- +1 yıl
Yazar: MEHMET AKİF ERSOY
Kız Aklıma direk bu geldi Geçen b kitapta okumuştum...
Bulaşıcı bir hastalığın zuhur etmesi üzerine Hz. Ömer (r. a.) bulunduğu diyardan göç etmek ister. Bu isteği üzerine Übeyde bin Cerrah (r. a.) Hz. Ömer’e; “Sen Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun" sorusuna, Hz. Ömer (r. a.) cevaben;
— Ey Übeyde, bir vadiden gidiyorsun vadinin bir yanı yeşillik diğer yanı da kurak ve sen develerini otlatmak için hangi tarafa götürürsün?
Hz. Übeyde;
— “Tabiî ki çayırın bol olduğu yere" der.
Hz. Ömer (r. a.);
— “Oraya da götürsen Allah’ın kaderi, diğer tarafa da götürsen Allah’ın kaderi. İşte ben Allah’ın kaderinden, Allah’ın kaderine kaçıyorum” demiş.30 Yorumlabu sorunun cevabı basit bir tren istasyonunda oldugunu ve saat 9 da trenin kalkıcağıyla ilgili bir anons duyduğunu farzet sence o tren 9 da orda olucağı içinmi o anons yapılıyor yoksa o anons da tren 9 da gelicek dediği içinmi tren saat 9 da orda oluyor ?
01 Yorumla
Soran+1 yılGüzel benzetmeydi teşekkür ederim
Kader tek boyutlu bir kavram değildir 3 zamanıda içinde barındırır geçmiş şimdiki ve gelecek. ALLAH yazdığı için öyle yapmayız ALLAH bizim öyle yapacağımızı bildiği için öyle YAZAR. KADER bazı dönüm noktalarınıda içinde barındırır doğum evlilik ve ölüm.
21 Yorumla
+1 yılDüşüncelerinize dikkat edin. Sözleriniz olurlar. Sözlerinize dikkat edin. Davranışlarınız olurlar. Davranışlarınıza dikkat edin. Alışkanlıklarınız olurlar. Alışkanlıklarınıza dikkat edin. Değerleriniz olurlar. Değerlerinize dikkat edin. Kaderiniz olurlar.
Mohandas Karamçand Gandi20 Yorumlaİnsan elinden gelen gayreti gösterecek sonucuna amenna diyecek kaderimizde her ne varsa onu yaşayacağız ancak hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeyeceğiz sonuç herne olursa olsun amenne diyebilirsek ne mutlu bize, öyle zamanlar oluyorki üzücü şeyler yaşıyorum hayatta birde bakmışımki o üzüldüğüm durum hayatımda birçok pisliği bıraktırmış bana... inş hep hayırlı bir kader yaşarız ve inş mutlu sonla hayatımızı tamamlarız
10 Yorumlabazı konularda kaderimiz bellidir değiştirilemez. ama bazılarında tercihlerimiz bizi kadere götürür. annemiz babamızda kaderimizdir ama biz tercih etmedik. nerde ne yapıyosak şu an bunların bir kısmı bizim tercihimizdi ama
10 Yorumla
+1 yılKader denilen şey sadece senin yapacaklarının önceden bilinmesidir.. Aslında önceden bilinmek de diyemeyiz çünkü Allah katında önce veya sonra yoktur, o an vardır. Yani kader, senin yapacaklarının bilinmesi denilebilir. Fakat bu, senin yapacaklarını etkileyecek anlamına da gelmiyor.
10 Yorumla
+1 yılİki Tür Kader Vardır...
1-Kader-i Mutlak;Değişmesi Mümkün Olmayan Kader"Doğum, Evlilik, Ölüm"
2-Kader-i Muâllâk;Dualarla, Sadakalarla, İyiliklerle Değişen Kaderdir"Kazalar vs..."
Kader Bir Asansöre Benzer... Bineriz, Fakat Nereye Gideceğimizi Biz Belirleriz... ya ALLAH'ın İstediğini Seçerek CENNETE, ya da İstemediğini seçerek CEHENNEME gitme tercihi bize bırakılmıştır.10 YorumlaKader seni tercihlerine götürür ve bir şekilde şekillenir işte yani bana göre öyle
Her zman derim ki tesadüf denen bir şey yoktur tevafuk vardır yani "ol" der ve olur10 Yorumla
+1 yılSeçimlerin seni kadere götürür hiç bir seçim yapmazsan her şey olasılık dahilindedir yaptığın her seçim yeni sonsuz olasılık doğurur
14 Yorumla- +1 yıl
Seçenekler her zaman vardır lakin hiçbirimiz teste fazladan bir şık ekleyemeyiz, seçimler yaparız ama sadece bize sunulanlar arasından.
Soran+1 yılya da bizim bize sunduğumuz kadar dimi...
- +1 yıl
biz mi sunarız kader mi bize sunar bilemiyorum en basitinden kısa zaman öncesinden bahsedeyim meslek lisesi mezunuyum üniversite tercihlerinde bir yer çıkmadı ve 2. tercihlerden önce staj yaptığım yerden iş teklifi geldi bende kabul ettim 2. yol ise 2. tercihleri beklemekti ama bu teklifi kaçırabilirdim ama bir şey geldi aklıma bir arkadaşımın baktığı fal "Bir yerden para gelecek olmasada olur ama olursada iyi olacak bir para" demişti ve nedense falları çıkan biriydi ama bu durumdan mı bahsediyordu bilemem belkide ne kadar tercih yaparsak yapalım aynı kapıya çıkıyordur
Soran+1 yılGüzel bir örnekti
+1 yılBizim iradeli varliklar olmamizin nedeni ne acaba? kader olcu demektir biz irademiz sayesinde olcunun disina cikabiliriz mesela elma agacinin bir olcusu vardir kesinlikle onun disina cikamaz bize bir portakal veremez ama insan cikabilir bu olcude iki secenek var iyi veya kotu yol ve buda demek oluyorki tercihlerimiz bizi kadere goturur.
00 Yorumla
+1 yılKaderimiz bizi tercihlere götürür. O tercihlere varmamızda bir kaderdir zaten. Seçmekte kaderin içinde ayrılır. Mesela ben bakkala ihtiyaçtan mı giderim. İhtiyaçtansa eğer o şeye ihtiyaç duymam da kaderdendir. Kader önüme koyar yap veya yapma der.
10 Yorumlatercihler kaderi belirler sen şimdi hırsızlık yapsan kadermi. diceksin kendin tercih ettin hırsızlığı kendi isteginle yapiyorsun kimse seni zorlamıyor açıkçası
10 Yorumla
+1 yılKader sana seçenek sunar sen tercih yaparsın sonra oda kaderini belirler :)
10 Yorumla
+1 yılhayat denilen şey booşluk doldurma gibidir. kader aynıdır tercihleri sen yaparsın yani çoçuğunun nasıl olacağı kaderinde vardır ama ne zaman yapacağın nasıl yapacağın senin tercihindir
10 Yorumla
+1 yılTam olarak bilgim yok bu kader konusunda ama bazı seçimler sana bırakılmıyo. Anne baban kim olacak gibi.
Ama çoğu şey nasip meselesi ama sen nasibini arıyor musun, aramıyor musun, sanırım mesele bu.10 YorumlaKader diye bir şeye inanmıyorum, bazen çok küçü detaylar hayat kurtarır. Mesela kaza anında emniyet kemerinin kitlendiğini bilen kimse yaninda bıçak taşıyarak yanarak ölmekten kurtulabilir. Bunu tayin eden akıl-bilgi ikilisidir, kader değilm.
00 Yorumla
+1 yılKadere inanan insan tesadüfe inanmaz
Tesadüfe inanan insan kendi kaderini elinde tutamaz.
Tercihlerin senin kaderini belirler.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılBu paradoks gibi yalnız :) Şu an kalbine bıçağı saplamakta saplamamakta senin elindeyse eğer bence tercihler daha önemli. Özgür irade var ise eğer her insan kendi kaderini yazar.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 407 cevap paylaştı. Secimler sonuçların sebebidir...
olan zaten olmustur11 YorumlaKader senin yasamindir ama tercih senin kararindir. mesela unvyi kazandin tipla muhendislik arasinda kaldin. burdaki vericegin karar tercihindir daha sonra bunu yasamak kaderindir
06 Yorumla
Soran+1 yıl2 sini de tercih ettin sana mühendislik geldi Bu hangisine giriyor dersin?
Soran+1 yılKafamı karıştırmaaa :)
Soran+1 yılCümlen kafamı karıştırdı gibi oldu Kader tercih gerçekler ooooffff :)))))))
+1 yılKişi kendi hür iradesiyle yaşar. Tercihleri kaderini belirler. Allah tarafından böyle bir hakkımız var
10 Yorumla
+1 yılbu evrende herşey sebep sonuç ilişkisi içerisinde olup biter. yani kader arap saçmasından başka bişey değildir. kadere inanıyosan karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakmıycaksın.
15 Yorumla- +1 yıl
İnsanların inancıba saçma demek ve örnek olarakda karşıdan karşıya bakmadan geçmeyi vermek ancak bir aptalın en basitiyle bilmediği bir konuda sallayan bir cahilin yapacağı birşey.. Kader Mutlak Muallak diye iki kısımdır tercihler ve irade ile belirlwnen cüz'i şeylet muallak Kaderdir iradenin değiştiremediği yön vermekten aciz kaldığı şeyler ise Kader-i Mutlaktır.. iyisimi bilmediğin konuda konuşma..
- +1 yıl
bu fikir bir defa sana ait yani senin bulduğun bir cevap değil, dinde kendini çok süper zannedenler tarafından üretilmiş felsefi giydirmedir. yani en saçma bir fikri bile felsefeyle çok süpermiş gibi insanlara yedirebilirsin. fakat herkese değil @renda
- +1 yıl
@nikola_tesla felsefe değil hala bilmefiğin konuda yorum yapmaya devam ediyorsun her iki durumda Kur'an ve onun beyan edicisi hadislerle sabittir, sana ilgili olmadığın ve muhtemelen de inanmadığın argümanlarla konuşmak yerine o tarz bir açıklama yaptım ama sen o iki kaynağında konu ile ilgili yaklaşımını bilmediğin için hala ısrarla ve de tuhaf bir şekilde cahilane yorum yapmaya devam ediyorsun
- +1 yıl
isteyen herkes bir sürü bişeyler yazabilir keçi derilerine, kitaplara oralara buralara. ama bişeylerin bir yerlerde yazıyo olması onun doğru olduğunu ispatlamaz.
Soran+1 yılHerkesin kendi görüşü demek isterdim ama din üzerinden kendi görüş bir kader mi bilmiyorum :)
+1 yıltercihler seni kadere götürür :) tabi ki iki şiık vardır iki kapı ya da daha fazla birini seçersin ve ardında ki senin kaderin olur hugo izledin mi hiç?
04 Yorumla
Soran+1 yılElbette Neden ki?
- +1 yıl
hugo da seçim yaparsın gideceğin yollarla ilgili her seçim için farklı yollar sen seçmeden belirlenmiştir sen seçersin her hangi birini karşına çıkan kaderindir :))
Soran+1 yılCadı sila da kader de vardır dimi :)
- +1 yıl
illa ki karga olmadan bülbülün kıymeti anlaşılmaz :))
+1 yılbak şuana kadar 1aydır şurdayım ve şöyle güzel soruya denk gelmedım yahu...
05 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten miiiii Çok mutlu oldum ben de şu an ☺
- +1 yıl
ciddiyimmm (dalga geçiyorsn buyk ihtimal cunku sondakı smile işaretı bende görunmuo).. neyse çok guzel bır soru cunku insanlar okadr umutsz vakaalr olmuşkı herşeyı kadere bağlıyorlar! kader diye birşey yok!!! insanlar binbir çeşittir ve herkez ayrı yolları seçer kişilikleri dogrultusunda! tercihler insanın yaşamını belirler! tercihler dışında olan şeyler (kaza gibi) bunlarda kendımız ya da insanların ihmalkarlığındandır! yanı "en iyi" bır sıstem olsa bıle elbet ki küçükte olsa bıryerde bı hata verecektır.. cunku "mukemmeliyet" diyede bırsey yoktur! hayatı insanların seçimleri yönlendirir ve bizlerde o yönde kendimize göre (kendi yolumuzdan) yürürüz..!
Soran+1 yılYoo hayır dalga geçmedim gülümsedim sadece bir de Kadere inansak iyi edersin ahşap;)
- +1 yıl
Inanmam için mantıklı bir sebep soyle ozman? ahbab;)
Soran+1 yılYaşarken zaten kaderin var olduğuna inandıran sebeplerle karşılaşmiyor muyuz? ölüm tarihi mesela
+1 yıltavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan?
03 Yorumla
Soran+1 yılOnun da bir başlangıcı var tabi
- +1 yıl
elbette öyle ama bu konuda insanlar ne açıklama yapsa tatmin olmazsın :D
Soran+1 yılOlmam tabi Mantık yok ortada :)
Kardeşim bu site kaldırmaz bu soruyu :D Kapasiteyi aştın error verecek :D 404 found yazacak :D
10 YorumlaTercihlerimiz bizi kadere götürür. Yani tercihlerimiz kaderimizi şekillendirir.
10 Yorumlaher ikiside bence biz tercihimizi yaparsak iyi ya da kötü bu kaderi şekillendirmeye yarar diye düşünüyorum
10 YorumlaAslında bizim tercihlerimiz kaderimizdir biz seçiyoruz
10 YorumlaDerin bir konu. Benim fikrimce tercihlerimiz bizi kadere goturur.
10 YorumlaTabikide tercihler. Bir bardak düşün. Yere atarsan kırılır. Atmazsan kırılmaz.
20 YorumlaKaderimiz tercihlere ben tercihimi degistirdim desem bile zaten kaderimde olagan biseydi
10 Yorumla
+1 yıldoğum ölüm nikah bunlar değişmez diğerlerine sen yön verirsin
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılaklıma muhteşem hatalar kitabı geldi neyse işte tercihler kadere götürür..
00 Yorumla Mesela, başlıkla konunun aynı olmasn senin tercihin miydi yoksa kaderin miydi bnce bunu düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılBen yazdim ama belki Kader de onu öyle yazmak vardı?
+1 yılkaderimiz tercihlere götürür, tercihlerde yapacağımız seçimler ise hayatımızı şekillendirir.
00 Yorumlatercihlerimiz bizi kaderimize götürür. kadere inanmalı fakat umursamamalıyız. kader yapacaklarımız değil, yaptıklarımızdır :)
00 Yorumlabiraz öyle biraz böyle bence :)
10 YorumlaTercihlerimiz kadere götürür
10 Yorumla
+1 yılçok yoğunlaşmıştım sonra bir baktım o kadara gerek yokmuş :d
00 YorumlaTercih kadere götürür bence
113 Yorumla- +1 yıl
Kaderini sadece sen seçimlerinle belirlemiyorsun bir başkası bir karar verip uyguladığında aslında sen seçimini yapmış harekete geçmiş oluyorsun yani sana araba çarpacaksa bu sadece senin seciminler alakalı bir durum değil çarpanında secimi ile alakalıdır anladınızmı ve yeryüzünde ki insan sayısı ilede eşdeğerdir bu
- +1 yıl
Aynı kapiya çıkıyoruz yani yaptığın tercih ne olursa olsun sonuç sabittir çünkü tek değişken sen değilsin denklemin diğer tarafında sonucu eşitleyecek başka bir değişken daha var sen naparsan yap milyarlarca seçenekten biri ki o sonucun şahitliğini sağlayacak tercih gerçekleşmiş oluyo sen ne yaparsan yap o sonuca cikiyosun
- +1 yıl
Mesela bir Café ye gittiginde birsey yiyecek veya icecek oldugun bellidir ama ne yiyip icecegin sana birakilmistir menüde birsürü tercih edebilecegin sey vardir. Kaderinde de mesela birsey icecek şu şu saatte diye yaziyordur ama ne oldugu yazilmamistir tercih meselesidir tutupta bira icip kaderimde yaziyormus demek sacma olur Allah bile isteye günah isletip sonra da cehenneme mi atacak haşa diye gecti kafamdan @thestrain
Kaderimiz bir tercihlere götürür.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİki ucu boklu değnek * 😪
20 Yorumla
+1 yılTercihlerimiz bizi kadere götürür bence
10 YorumlaTercihlerimizle kaderimizi yazarız.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılBacaklarimiz bizi bir yere goturur :D
10 Yorumla bunun cevabını ölmeden bulamicaksın
10 YorumlaIkisi de yumurtadan cikar.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki o yumurtayı da biz mi seceriz?
+1 yılTavuk yumurta ilişkisi
00 Yorumla
+1 yılkaderimiz bizi tercihlere götürür
10 Yorumlakaderimiz bizi tercihlerimize götürür
10 Yorumlatercihler kadere götürür..
10 Yorumla
+1 yılHer tercih bir kaderdir.
10 Yorumlaİkiside birbirine götürür
10 YorumlaTercihler kadere götürür
00 Yorumla
+1 yılkader tercihe götürür
01 Yorumla
Soran+1 yılHarika yani Kafam karışık ti Daha da karıştı sen :)
Kişilik & Karakter konusunda 618 cevap paylaştı. Tercihlerimiz kaderimizi olusturur
00 Yorumlabence kader diye birşey yok.
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Tercihlerimiz mi bizi kadere götürür yoksa kaderimiz mi bizi tercihlerimize götürür?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler