Neden nerede akla zarar, kalbi yorar biri varsa gider, arar, bulur ve yine onu severiz..?
Kader mi Seçimlerimiz mi hayatı belirler..?
Kader mi Seçimlerimiz mi hayatı belirler..?
bencee kader
ama kaderindede biraz şans olması gerek
hayat herkese eşit degil onu biliyorum
tembel işe güce gelmez bir adamı torpille memur ediyorlar bu şans
çok çalışıp 83 puan alan da atanamıyor bu da şansızlık
ikiside kader ama kaderin içindede şans kısmet baht açıklıgı olması lazım
sonra sen evleniyorsun evlenecegin adam dayakçı kavgacı biri bilsen adamı evlenmezsin ama bilmeden evleniyorsun o kaderin oluyor
bu da kader kaderinde brazda şansın açıklıgı olması gerek
bence hayat herkese adil degil
bu şans,baht olayları zaten kaderin kendisikii..
korkuyorum şansım bahtım kötü ilerisinden korkuyorum istemeden evlenmekten korkuyorum
Din derslerinde bile vardı bu konular. Oran olarak değerlendirildiğinde hayatının %30 kadarı kaderindir, hayatında önemli noktaları yaratıcı belirlemiştir zaten. Geri kalanı da bu hayatta ki imtihanımızı oluşturduğumuz seçimlerdir.
Tabii ki. Cinsiyetin, ömrün, hayatına girecek insanlar (ailen, eşin vs.) hayatının temelleri ve dönüm noktaları kaderindir mesela ama örneğin ev alıcaksın iki ev arasında kararsızsın bu seçtiğin ev senin kendi kısmetin ya da nasibindir bir seçimdir kader değildir. Ben öyle öğrenmiştim.
Kadınlar olarak sizin için nerde serseri nerde bozukluk onu bulursunuz sonrada yersiniz dayağı tv.akşam haberlerine konu olursunuz ne yaparsan kendine iyide oluyor size az bile,kibarlık beyefendi insanları erkekleri beğenmeyenler layık olduğunu bulur oh olsun hepinize.
hoop sakin ol yahu.. noluyoruz..? :)
kader mevzusu kesinlikle var kardeşimm emin ol bak benim hayatım bunun yansıması
elbet seçimlerde var ama bunlar ince detayda gizli
fakat kader diye bir genel mevzu var yoksa ben bunları yaşarmıydım al bak
link
link
Ne gibi senin hayatında neler oldu?
cidden dinlemek istierim yaniii ne alanda ?
olur
Cevap
46Cevap
Kader en fazla fiziksel yapındır, yani boyun posun, kaşın gözün falan o kadar... genetik şeyler, kilo bile kader değildir. Geriye kalan her şey senin seçimlerindir. Düşünse çıkıp everest tepesinden aşağıya atlayıp ölsen, bunun adı kader mi olacak ? senin seçimin tamamen.
Çok ince bir çizgi kader çizgisi.Seçimlerimizin dışında yaşanacağı varmış demek gelir hep içimden..Daha rahatlatıcı:))
*Ama kararlarımız bizi bağlayan..Çoğu zaman görmeyiz ağzımızın altında bize deli divane olanları,görmek istemeyiz..Aşk ın doğası gereği en zor u olsun isteriz hep..Bu bağlamda sorgulamayız gönüle mısafır olanıı,geçirmeyiz akıl süzgecinden..Arar buluruz zor olanı,can yakanı her defasında...
Bu keder seni öldürür..:))) yapma..
herseyde kader degıldır bazı seler bızım elmızde mesela karsıdan karsıya gecerken gozumuz kapalı gecemeyız dımı oluruz yoksa bunun gıbı secımımızı doğru duzgun adımlar yapmalıyızda hata yapmamak ıcınde
Külli irade, cüz'i irade bağlamında, özgür irademiz ne kadar özgür?
Bunun cevabını bulamadım bir türlü, kısmet...
link
bir şarkıyla cevaplamak istiyorum
Kader diyemezsin sen kendin ettin
Aşkıma sevgime ihanet ettin
Yalvarışın çok geç beni kaybettin
Dönme artık seni bende terk ettim
Hani mutluluktu bu aşkın sonu
Hani sürecekti bir ömir boyu
Nasıl yaptın zalim sen bana bunu
Kader diyemezsin sen kendin ettin
Şimdi gözlerimde boş bir anısın
Sen gerçek aşkımın sahte yanısın
Bana değil tanrım sana acısın
Bu kötü günlere sen sebep oldun
Sen ölmek istersin-cüzi irade
Köprüye gidip atlamak istersin.-cüzi irade
Giderken bir engel çıkar-kulli irade
Atlamak üzereyken biri tutar atlayamazsin - kulli irade
Atlarsin - cüzi irade
Ama olmezsin :kulli irade
Aşk için yorumlayalimmi
kader seçımlerle şekillenir. Karşılaştığınız şeyler kaderinizde vardır. Bu olay karşısında vereceğin tepki sana kalmıştır. Bu da senin sınavındır.
alınyazısı başkadır doğuştan gelir. kader ise bizm seçimlerimzden ibarettir ben böyle bilirim böyle söylerim.
bu dünyada adalet arama birisi varlıklı ailenin cocugu olarak doguyor hayat altın tepside sunuluyor oh ne ala:) birisi fukara bir ailede doğuyor hayat ona mücadele etmesi gerektiğini söylüyor... kimisi şükürle sınanıyor kimisi sabırla... bize düşen seçimlerimizi akıllıca yapmak..
kader toplumun bildiği gibi değil, seni sonuca ulaştıran gerçekten kendi seçimlerin. hem herkes her zaman mutsuz olmaz, eğer mutsuzluğa inanırsa mutsuz olur gerçekten. kader senin seçimlerini allahın önceden bilmesidir.
seçimler önemli.ancak bazı noktalarda ne kadar emekte etsekte bazı şeyler olmayacaksa olmuyor buda kader sanırım
her ikiside hayatımızı belirler.saksı gibi kaderi beklemek bence tevekkül değildir.bir şeyi istiyorsak önce çabalamamız gerek.sonra sonuca bakmamız gerek.elimizde ne varsa buna şükretmemiz gerek.yani işin özü tevekkülde ama çaba tevekkülün kardeşi.kader çaba gösterenleri sever bence.
güzel bir açıklama teşekkürler
rica ederim.
değirmende ağırtmadımki bu saçı.illede hayat burnumuzu süre sürte öğretiyo.daha öğrenecek çok şeyim var.
kader + seçimler... kader düz bir yol değildir , yan yolları vardır seçimini sen yaparsın hangi yola ireceğini sen belirlersin ama kaderine göre yaşarsın bence...
doğarsın kaderindir. ölürsün kaderindir. arada kalmış bir yaşam senin seçimindir. çok büyük görünsede ufacık bir çizgidir...
Var olmasına varda üstüne basıp çiğneyenlere ne demeli... :)
Hee yapsın :)
Kaderimiz yazgımız bellidir, bazen iki yol vardır, seçtiğimiz yoldaki kaderimiz neyse onu yaşarız, elimizde olma durumu değildir ama bu, sadece irademizin bize oynadığı bir oyun diyebiliriz
amacı sınava tutmak olmasaydı rabbimiz, zaten iradeyi yaratmaz direk cennetine koyardı
kader dogana kadardır kızmı erkekmi dogaagımız hangi dinden dogacagımız hangi anababadan dogacagımızdır birde ölecegimiz
diger hersey bizim secimlerimizdir
ama kaderimiz arkamızda bir gölge gibidir.hep seni takip eder
seçimlerimizi bildikleri için ona göre bir senaryo yazılmış çok kasmayın :)
tamam :)
Sana şöyle bir şey diyeyim.
Şimdi mesela adamın teki geldi sana bir filmde oynama teklif etti sen buna hayır deyip "Ne yapalım kaderimizde yokmuş." Dersen anlamsız ve saçma olur. Yani bir nevi seçimler.
insanın hayatında bır kaza kaderi bir de katı kader vardır. kımden doğucağına karr veremezsın ama kımınle evleneceğine karar verırsın. yanı su sekılde kaza kadrın de secımın yok ktı kader de secım hakkın var ve secımlere gore hayatın yok aır :)
Kader çizilmiştir... seçiler bizimdir.. seçimlere göre kadar belirlenir..
sistem açık ve net :) düz yoldasın düz giyorsun bu kaderdir.. yol ayrımına geldin sağ veya sola gitmek senin seçimindir..
valla kaderi suçlamayalım hiç bence,çarpılırız filan herkes yediği haltlardan ve sonuçlarından kendisi sorumlu
Neden siz kibar iyi erkekleri çoğunuz sen demiyorum parantez içinde beğenmezken gerçekler ortada iken neden kızıyorsunuz anlamak zor sonrada hamile kalıyor erkekte kıçına tekmeye vuruyor umursamıyor bir tane havalı vardı kız oda o kafa takılmıştı haberlerde sonu kötü oldu intiharla bitti seçimler önemli herşeyi at gözlüğüyle görmek seviyor sanıp salaklaşmak iyi yerine kötüden hoşlanmak çok erkekte benle aynı fikirde hatta kıza fazla seviyorum falanda demiycen diyorlar o zamanda sıkılıyorlar eeee
Hem kaderin bellidir, hem intihar edersen cehennemliksin. Çelişkiye gel. Neyse... Herşey insanın elindedir.
:)
Seçimlerimizinde kaderimize yazıldığını düşünüyorum.
O zaman neden kader diyoruz adına..?
Kaderimiz zaten belli.. Seçimlerimiz kaderimize göre şekillenir..
Zaten bir seçeneği seçerken sonucu bilemeyizki.. Olumluda olsa olumsuzda olsa biz onu yaşamak zorundayız..
Kader diye bir kavrama inanmam tüm her şey insanın elinde
Yaratılışa inanmıyorum her şey rastgele ilerliyor önemli olan insanın kişiliğidir gerçekten istedikten sonra yapabileceklerinin sınırı yoktur
Biz kurcaladıkça ilerideki nesillere bir şeyler bıraktıkça aslında epey fazla şeyi bileceğiz
Konudan konuya değişiyor mesela aile dogum evlilik ve ölüm kader tarafndan belirlenir ama dogru yanlis sevap gunah bizim tercihimiz
Kaderimizi şeçimlerimiz., Seçimlerimizide kaderimiz belirler...Hayatını belirleyen bunların arasındaki cevap onuda ben buldum şimdi sende bul ;)
Hadi uzatmayayım hayatını belirleyen hayallerindir.
Sen düz bir yolda gidiyorsun bu düz yolda karşına çıkacak şeyler muhakkak vardır ama yoldan dışarı çıkmak ya da yoluna devam etmek senin elinde dostum seçimler sana ait. ;)
bana göre sana iki seçenek verilir ya da üç sen hangisini seçersen olacaklar bellidir. yani senin seçimine bağlı birazda
Bir müslüman olarak kaderi inkar etmek mümkün değil. Ancak, alemlerin rebbi ''kendinizi tehlikeye atmayın'' demiştir. İkisi arasında büyük fark var. Akıllı olmak gerek...
hayatımı yerel seçimler belirleyecek bu sefer
tepe mahallesi muhtar adayıyım vuhuuuuu
cayırt
18 yaşından büyük çocuğun var mı, annen baban sağ mı? onlar oylarını kime verecek ?
hadi bakalım kandırmayın da beni
valla kırılırım bak
pekiğ size ve ailenize güveniyorum sayın okurum
diğer ailelerde iş yok ühühühüh
tabiki ilk önce kader sonrada kendimiz insan kendi beynini kendi yönetir
bize bir senaryo verildi yani kader biz nasıl oynayacağımızı belirleyeceğiz iyi veya kötü bir oyun
yani kaderimiz kendimizi yaşarız secimlerimiz kaderimizi sadece iyi veya kötü yönde etkiler
Bence kader denen şey zaten seçimlerinin ve şu an yaşadıklarının bütünüdür. ayırmamak gerek. Kader kelimesini kullanmayı sevmem pek, bence seçimleriniz hayatınızı belirler.
Seçimlerimizin de kaderimiz de olduğunu düşünüyorum.
kaderdir ama sonu kötü olduğunda birini suçlama duygusu ile kendimizi suçlar ve seçimlerimiz olduğunu düşünürüz aslında yaşanılan kaderdir ve öyle olması gerekiyor
seçimlerimizi biz belirliyoruz,
aklımız, özgür irademiz ve bize verilmiş olan bir şeyler yapma gücümüzle- potansiyelimizle.
çünkü,
kader dediğimiz kavram, sadece belirli konuları içeriyor.
Ben seçimlerimizin hayatı belirlediğini düşünüyorum. Bizi yaratan bize akıl fikir vermiş, iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı seç diye. Akla zarar kalbi yorar birini seçiyorsak buna kader demek doğru olmaz, bu bizim seçimimizdir.
ama senin karşına o türden insanlar çıkıyorsa vede aşık olmuşssan gözün kör oluyor zaten Allah senin kaarşına illa senin gibi birini çıkaracak diye bir kaide mevcut değiill
bak doğruyu yanlış seç diye akıl verir Allah bunlar ince detaylarda gizlidir yanii seçimlerimiz
fakat senin doğru dediğin doğru olmayabiliyor veya yanlış dediğin yanlışta olmayabiliyor
bak birşeyleri istiyorsun ama o şeyler gerçekleşmiyor yanii elinden geleni yapıyorsun yine olmuyor buna nedrsin?
Joeblack düşüncemi söyledi teşekkür ederim.. :)
kader ;) herkeze adil davranmadı diye şarkıdan alıntı ;)
adalet var mıdır nerede öteki dünyada anlayacağız sanki..
bencede yoktur çünkü sen seversin eller alır ;)
yine içimi kararttin be:) birak incelledigi kopsun:) sevil sevil
dilde papuç gibi
secimlerimiz belirler. kader deyip gecilemeyecek kadar ayrıntılıdır hayat. insan kaderini bir sekilde kendi ciziyor.
Seçimlerimiz belirler. Zaten kader dediğimiz de seçimlerimizidir.
seçimlerimizi kader belirler. seçimlerimiz ve kader de hayatımızı. ama seçimlerimiz de herkesin kendine göre yazılmıştır kaderde.
Kader bize secenekler sunar, bizde aklimizi kullanip bir yola gireriz, mesela karsina cikan insanlari sen secemezsin bu kader ama onlarla kurdugun iliski senin tercihlerin kapis:)
Uzun yıllar düşündüm ve en son bu kanıya vardım: ikisi birlikte hayatımızı belirler ancak hangisi yüzde kaç oranda etkiler o bilinemez:)
bilinmeyen ne çok şey var..
kadere inanmayan musluman degildir kader deyipte arabanin onunede atlanmaz
Seçimlerimiz kaderi,kader hayatımızı belirler :)
Ben belirlerim serom (:
Kaderiniz secimlerinizi belirler
Secimlerimiz ile kaderimiz belirlenir.
Kaderim benim kendi seçimlerimden ibaret olur.
sence insanın kaderide kendi elinde değilmi?
olduğu kadar olmadığı kader der geçerim
bende ilk duydugumdan beri hayat felsefesi yaptım
Seçimlerimiz kaderimizi belirler.
gerzekliğimiz desek daha doğru olur :)
aynısı sizin içinde geçerli.
Benim için ne geçerli be erkeğim ben ondan mı korkucam tepem atarsa yolcularım kovarım ya da boşanır vs. kimse umrumda olmaz asıl sizin seni demiyorum yanlış seçimler yapıp hamile kalıp rezil olanları görmek daha mutlu ediyor beni arayan bulur,bir sürü erkek iyi kibar beğenmiycek nerde acayip onu bulanın sonunu ya gazetede okuruz ya da akşam çiğköfte yerken haberleri izlerken izleriz oh olsun acınıcağa acırım acınmayı haketmiyene acımam oh olsun az bile az dahada fazla olsun o kadar..
Seçimlerimiz kaderimizi belirler.
tabiki seçimlerimiz
seçimler, hareketler belirler kaderi.
Seçimlerin kaderindir.
Kaderin seçimlerindir.
Kader diye bir şey yoktur onu kendimiz yaratırız
Kader diye bisey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar