Dün geçti, Yarın var mı? Gençliğine Güvenme! Ölen hep ihtiyar mi? demiş Necip Fazıl. Her ne kadar kendisini sevmesem de. Gençlik hep hatalarla doludur. İnsanların sürekli ben gencim telafi ederim yanlışına düşmemesi gerekiyor. Çünkü o hatalar katlanarak daha da artıyor. Ve asla telafi edilmiyor.
Evet bence yanlıştır ama öz güven her zaman iyidir. ama yine de her yaşın kendi zorlukları ve fırsatları vardır. Her yaşta olduğu gibi, gençlik döneminde de hedefler belirlemek, disiplinli olmak ve sorumluluk almak önemlidir. Gençlik, kişinin hayatta başarılı olması için bir fırsat sunabilir, ancak sürekli bir büyüme ve gelişim çabası gerektirir.
Evet. Yakında geçip gidecek bir özelliğe yaslanmak bana mantıklı gelmiyor. Bugünkü güzelliğin, gençliğin gittiğinde elinde ne kalacak? Hiçbir şey, şayet harekete geçmezsen. Yanlış olduğunu düşünüyoru₥
Evet, yanlış öyle diyerek bence yaptıkları çok yanlışlar oluyor gencim zaten nolacak çıtırım falan diye diye o yüzden en hatalı konu da kendilerine güvenmek yanlış bence
Yanlış tabi hayatta insanın başına nelerin geleceği belli olmaz bir bakarsın sağlam kişi çok ağır hastalık geçirir bi bakarsın ölür bilemeyiz Allah'a güvenmek gerekir
Yanlıştır. Çok şey yaşarsın, bazen çok yanılır, çok üzülürsün, çok şey kaybedersin. " Ben gencim, hiçbir şey olmaz " dersin , olur. " Ben gencim güçlüyüm , herşeyin üstesinden gelirim " dersin , gelemezsin. Daha birçok örnek.. O sebeple , gençliğimize çok güvenmemek lazım.