Dünya'ya istediğin bir özellik ekleyebiliyorsun. Bu ne olurdu?

Ben merhamet ve empati eklerdim. Yok değil ama istisnasız her insanda bulunması gereken değerler
Dünya'ya istediğin bir özellik ekleyebiliyorsun. Bu ne olurdu?

Ben merhamet ve empati eklerdim. Yok değil ama istisnasız her insanda bulunması gereken değerler
Sanırım karakter olabilirdi çünkü malum dünyanın geneli karaktersiz ve kötü olduğu için iyi özellikler yüklemek isterdim insanlara hatta bu şekilde belki de çok az da olsa dünyada ki suç oranları azalır ya da insanlar birbirlerine karşı daha nazik daha anlayışlı olabilirlerdi diye düşünüyorum. bunların dışında bir de düşünce okuma olsa güzel olurdu çünkü böylece insanlar yalan söyleyemezdi
Bence karakterle alakasız suçlar. Merhamet ekleyebilseydik herkese suçlar ve kötülük azalabilirdi
Karakteri olan suç işlemez zaten.
Haklısın
Dürüst, samimi olup olmadığını, yalan söyleyip söylemediğini öğrenmek için yüzünün mora dönmesi özelliğinin herkese yüklenmesini isterdim. Kimse yalan, suni olamasın. Herkes her alanda dürüst olabilsin isterdim. Böylesinin çok daha kolay iyi olacağını düşünüyorum.
Çok güzel olurdu. Peki neden mor?
Başka bir renk de olabilir ama insan vücudunun normalde biyolojik olarak vermeyeceği bir renk tepkisi olmalı ki vücudun başka fonksiyonlarıyla karışmasın. Kızarsa desek kırmızıya dönse olmaz. Yeşile de dönebilir.
Siyah olsa mesela? Kalbindeki lekeleri de simgeler hem. Gerçi tartıştığımız şeye bak.. Sanki böyle bir özellik geldi de rengi kaldı vhcfhvc
Siyah da olur güzel olur. Yeter ki olsun. Dünyadaki savaşların bile sonu gelir ha, siyaset bile düzelir.
İnşAllah ya
İstemediğin bir şeyi duymama özelliği. Gereksiz ve boş konuşmalara karşı beynimize filtreleme seçeneğinin gelerek o sesleri o ân istiyorsak herhangi bir parmağımıza falan dokunup devre dışı bırakabilseydik falan... Harika olmaz mıydı? Çok isterdim bunu...👻
Kesinliklee hani derler ya istek değil , htiyaç diye tam olarak öyle. Gerçi geçen yıllarda bir kulaklık reklamı görmüştüm. Dış sesi arttırıp azaltabiliyordun yani istersen karşı tarafı duymamak için sesi komple kapatabiliyorsun vs ki baya hoşuma kaçmıştı
O da her yerde olmaz işte ya, her yerde kulaklık olmaz ki yanımızda. 🥺
Bazıları kulaklığı hiç çıkarmıyor kulağından ya da çantasından. Ama iptal oldu zaten bu proje. Çünkü her yerde arasam da bulamadım
Güzel bir başlangıçmış aslında ama şarjlı falansa sıkıntı ve de her yerde çıkarılıp takılamama durumu falan. İnsan vücudunda da program olarak yüklense keşke. Çok fazla katıldığım bir nokta var ki, sadece konuşmak değil bazen duymak da insanı zehirler. İnsan kulaklarından bile zehirlenir başlıklı bir yazı okumuştum bir yerde. Çok aşırı doğru. Eski insanların münzevi hayat seçmesi ve insanlardan uzaklaşmaları da bu zehri vücutlarına almamak istemelerinden olsa gerek...
kesinlikle bunu almak isteme sebebim biri söylenirken ya da bağırırken duymamaktı
Anlayış genetik olarak herkeste olsun bir de hoşgörü
Cevap
10Cevap
Kesinlikle katılıyorum sana merhamet, empati ve haya olmasını isterdim. Haya, kişiye fazilet kapılarını açar, maddî ve manevî terakki yollarını gösterir. Edep ve hayadan mahrum olan insan her türlü iğrenç işlere girişir. Bazen doğru olduğun halde haksızlık görürsün, kötü laflar duyarsın, hakkını gözetirsin ama bişey değişmez. İçinde fırtınalar kopar, bişeyler bağırmak ister ama susarsın işte ordadır Hayâ. Allah'ın her şeyi en iyi bildiğini düşünür, fânilere değil baki olan rabbine yönelirsin, derdini anlatırsın. En hüzünlü anında bile gafletten O'na sığınır, günahlardan uzak durarsın ya. İşte ordadır Hayâ! 😊
Ve yine harika bir görüş. Kesinlikle katılıyorum ille de edep, ille de edep
Evrende keşfedilmeyen çok gizli bir enerji var nasıl şu an bu teknolojiyi kullanabiliyorsak bunuda o büyük güç sayesinde basarabiliyoruz.
Bu büyük kudreti inkar edemem o yüzden evreni keşfetmeye devam 🃏🗡️
Ama sorunun cevabı bu değil
Evrende saklı diyorum sorunun cevabı aslında daha keşfedemedim bu sorunun cevabını
Empati özelliğimi eklerdim. Malum birçok kişi bundan yoksun.
Merhamet kesinlikle çünkü kalbinde merhamet olan bir insanın kötü olma şansı yok
Ahlak , edep ve haya her insanda olması gereken durum maalesef nefis ve şeytan boş durmaz
Herkeste utanma duygusu olsun! Edep adap olsun herkes birbirine saygılı olsun.
Katılıyorum. Merhamet ve empati. İnsancıl duygulara, insan olmaya ihtiyaç var.
Herkes olması gereken en önemli özellik EDEP olsun isterdim. Şüphesiz her kötü halden kurtarır. Hata yapılsa bile tekrarı olmamasına sebeb olur.
+1
Windows Güvenlik Duvarı gibi İnsanları kötü düşünce ve eylemlerden alıkoyan bir özelliğimiz olsaydı sanırım yer yüz mutlu olurdu.
Aşırı güzel bir özellik bu da olsa çok güzel olurdu
Herkese aşılayabilsek bunları ne güzel olurdu
Karşı cins görünce uzaklara ışınlanabilme özelliği herkeste olsaydı keşke...
Bu da çok güzel olurdu
İnanç, Allah inancını her insanda doğduğunda yüklü olmasını isterdim.
bende mepati eklerdim benzeri bir soruyu şu an sordum sanırım
Rica ederiö
Saygı, hoşgörü, merhamet 🐣
Zorunlu empati
Güler yüz eklerdim.
merhamet
Vicdan
acımasızlık
Neden? Yeterince acımasız insansı yok mu zaten?
Kavga her türlü oluyor zaten. Ama fazla merhamet olmasın diye dünyaya acımasızlık zehrini salmak.. bilemedim. Yine de senin fikrin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?