Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kader, genellikle insanların hayatındaki olayların önceden belirlenmiş bir şekilde gerçekleşeceği inancına dayanan bir kavramdır. Ancak bu konuda farklı görüşler ve tartışmalar vardır. Bazı insanlar, her şeyin kader olduğuna inanırken, bazıları ise tamamen serbest iradeye sahip olduğumuza ve hayatımızın yönünü kendimizin belirlediğine inanırlar. Bu konudaki farklı görüşler, insanların yaşadıkları hayat deneyimleri, kültürel ve dini inançları, dünya görüşleri vb. etkilere bağlı olarak şekillenir. Birçok insan, hayatlarında yaşadıkları olayların bir kısmının kader olduğuna, ancak bazı olayların da kendi iradeleri sonucu gerçekleştiğine inanır. Örneğin, bir kişinin doğum tarihi, ailesi ve doğduğu ülke gibi bazı faktörler kader olarak görülebilirken, kişinin okul hayatı, kariyeri, evlilik gibi kararlarının kendisinin iradesiyle belirlendiği düşünülebilir.
Hareketlerimiz geleceğimizi etkiler. Örnek veriyorum. Bir dil kursuna başladınız. Anında geleceğiniz de değişmeye başlar. Geçmiş geleceği de etkiler. Buna kader diyemeyiz tabi.9-10 konu var kadersel olarak. her din ve inançta böyledir. Ancak birçoğu ailemizin kaderine kısmen benzer. İnsan bunu fark ederse sistemi anlamış olur ve ona bir hak tanınır.’Kaderini kendin yaz’ hakkı. Çünkü Tanrı bize de irade verdi.🙏
Şimdi şöyle ki yaşadığımız topluma ve aileye isteğimiz dışında doğarız ve aslında sınırlarımız bellidir, kader bizim yolumuz gibidir biz sadece o yolu şekillendirebiliriz, yani diyelim ki bir şey yiyeceğiz bu şeyi bize dışardan pasta olarak veriliyor bizde şekline ve tadına etki ediyoruz gibi düşürülebilir.
Hayır tabii ki insan kendi kaderini kendisi çizer ve başına kötü bir şey geldiği zaman kaderi suçlayamaz veya iyi bir şey olduğu zaman kaderin cilvesi denilemez bunda kişinin etkileri de çok fazla o yüzden her yaşanılan olaya kadar denilemez..
Cevap
11Cevap
ben yerden kımıldayan taşın bile , ağaçta kıpırdayan yaprağın bile ALLAH’ın isteği ve izni ile olduğuna inanıyorum bu sebeple hiç bir şeyin tesadüf olduğuna inanmam bu yüzden tevafuk olduğuna inanırım.. o yüzden ne yaşamış olursam olayım kimi tanıdıysam kim hayatıma girip çıktıysa mutluluklar ve kederlerde dahil kaderim olduğuna inanıyorum , zaten inandığım dinde de kadere iman etmek var
Tabii ki de hayır. Bakın kader (İslam dinine göre) Allah'ın her şeyi önceden bilmesine denir. Ama buna müdahale etmez. Tabii bu bize biraz anlaşılmaz geliyor, Allah ile bizim zaman kavramımız farklı olduğundan kaynaklanır bu da. Neyse, düşünün iki kişinin kavga edeceğini biliyorsunuz önceden, birkaç gün sonra da bu iki kişi gerçekten kavga ediyor. Bu kavga siz biliyorsunuz diye olmadı değil mi? Olacaktı zaten sadece siz de biliyordunuz. Ve kader değişir.
Kader diye bir şey yok her şey bizim seçimimiz kader insanların kendi hatalarını üzerine yıktığı bir olgudur şeytan imgesi de buna benzerdir 'e şeytan beni dürttü benim suçum yok' tabi canım herşeyi batırıyim ama şeytan ya da kader suçlu
Bazı şeyler elinde olmayan kader. (örn: Anne, baban) Diğer geri kalanda kader ama bunda senin seçimin iraden rol oynuyor. Yani Allah yazdı diye onu yaşamıyorsun. Senin onun seçtiğini biliyor Allah ve kaderini aslında kendin çiziyorsun.
Kişi kendi kaderini yaptığı seçim ile kendi belirler. Allah bizim neler yaşayacağımızı ilmiyle bilir. Bize dayatılan, biçilen rolü yaşamıyoruz yani. Öyle olsa özgür iradenin bir anlamı olmaz.
Yani bir yere kadar evet ama bazı şeyler bizim çabamız da bağlı çünkü kader gayrete aşık diye bir söz var.
Evet kader. Ama güzelde bir söz vardır. " Kader gayrete aşıktır". Gayret et. Kaderde olan ihtimallerden güzel olanı olsun :)
Yaşadığımız her şey kaderdir umadıgınız anda birden umut oluveriyor umutsuzluğa kapılmayın elbet allah hayırlısını nasipini verir
Bence kader hala fizikle alakalı sınanmam tesadüf olamaz
Kısmen öyle. Siz plan yaparsınız kaderin size çizdiği plan başkadır. 😌
İnsanlar başka türlü kendini avutamaz maalesef herşeyi kadere bağlıyor.
Her şey değil bazıları bizim seçimimiz, bazıları ise nasibimiz.
Bence şöyle kendi kaderimizi kendi ellerimizle çiziyoruz aslında kader budur
Evet her şey kaderdir ama kader gayrete aşıktır..
Evet öyle tabiki
Genel itibariyle öyle tabii ki.
Hwr b. ku kadere bağlarsak işimiz var
İnsan kaderini kendi seçer
Kendi kaderini kendin yazıyorsun.
O tercih oluyor. Kader değil
@Tokdüşünür sana göre öyle olabilir tabi.
Annen veya baban kaderdir ama üniversite de bölüm seçmek tercihtir
Hayır her şey kadere yüklenmez
Hayır
Değil, sonuçta tercihleri biz yapiyoruz
Kimisi kader.
hayır
Bence değil.
Evet.
Evet kader
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?