Hani insan der ya bazen içimde hiç kötülük besleyen biri değilim veya kötü amaçlı düşünmüyorum gibi.
Peki sizce saf kötülük her insanın içinde var mıdır?

Hani insan der ya bazen içimde hiç kötülük besleyen biri değilim veya kötü amaçlı düşünmüyorum gibi.
Peki sizce saf kötülük her insanın içinde var mıdır?
Her insanın içinde saf kötülük var diyemem ama çoğunlukta evet vardır. Nadiren saf dediğimiz insanlar olur hani ne yaşarsa yaşasın herkese pozitif enerji falan gönderir 😅 çoğunluğu da hep dilinde onların asla samimi bulmuyorum da neyse onlarda yok bence gerçeklerse eğer
Yılışık tipler, ben öylesinde nedense samimiyet göremiyorum. Çünkü zorla kendisini iyi biri gibi gösterme çabası hakim.
Aynen öyle maalesef
İnsanın özünde bi terazi var adeta, bir taraf iyiliğe bir taraf kötülüğe meyletmek için halihazırda bekliyor buna da insanın irade ve tercih gücü karar veriyor. Vicdan, akıl, hırslar, yetiştirilme tarzı, yaşama biçimi ve kültürel yapı çok etkili insanın iyiye veya kötüye tercihinde.
Cevap
1Cevap
Vardır, her insanın içinde ikisindende mevcut
Evet vardır. hatta Harry potter da sevdiğim bir söz var '' insanlar iyiler ve ölü yiyiciler diye ikiye ayrılmıyor harry, hepimizin için de iyi ve bir de karanlık taraf vardır önemli olan hangisini seçeceğimizdir.
İd ego süperego herkeste olan 3 lü her ne kadar iyi olmaya çalışsakta en iyilerinin içinde bile azda olsa kötülük vardır savaş verirler bunu dışa yansıtır veya yansıtmazlar orası ayrı ama savaş verdikleri kesin kendi içlerinde.
Daima vardır.. kimi çok iyi gizler sinsice yürürtür kimi ise iyiliği ile onu bastırır. Ama her insanın doğasında kötülüğünde olduğu gerçeğini değiştirmez. Kimse melek değil sonuçta.
Herkeste şeytanlık içgüdüsü var sonuçta nefis taşıyoruz
Vardır. Kimisi bunu kontrol altına alır kimisi de dışa vurur eyleme geçer.
Saf kötülük her insanın özünde olsa bile zamanla kimileri bunu örselemiş olabilir.
Vardır muhtemelen
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?