Üyecikler kafam çuk karışık ve kötü bir insan değişir mi?🤡🦄🤡😱🦄

Üyecikler kafam çuk karışık ve kötü bir insan değişir mi?🤡🦄🤡😱🦄

İçinde olan her türlü kötülük yapıyor. Mesela ben, hiç inanmıyorum aldatıla aldatıla insanın aldatmayı öğrendiğine. İçinde biraz olsun vicdan , merhamet ve anlayış barındıran birisi aldatmaz. Hele ki bir de en alakasız kişiden geçmiş acılarının bedelini çıkartamaz. Aklından geçirse de vicdanı el vermez. Yapamaz. Ben, inanmıyorum o ıssız adam tiplemelerine. Onlar karaktersizliklerine bahane arıyor. Çevre insanı etkileyebilir ama insanın içi iyiyse ne yaşarsa yaşasın iyi kalmaya devam eder. Kendi zararın kendinedir iyi birinin çevre duygu ve düşüncesini etkilese de.
İvet mantıklı biy göyüş gerçekten şonuna kaday doğru sülüyoyşun 🐣 Bu biy şeçimdiy içinde olan yapar💞🐣🦄
🩵🐣🦄
her insan belli dürtülerle doğar. kimisi iyiliğe yatkın doğar kimisi kötülüğe. daha çocukluk çağlarından belli olur bu yönelim. kimi çocuklar melek gibidir kimisi şeytan gibi.
ama insanı birlikte doğduğu dürtüler tanımlamaz. insanı, aklı kesmeye başladığında yaptığı seçimler tanımlar. kötülüğe yatkın biri bunun yanlış olduğuna karar verip dünyanın en iyi insanına dönüşebilir mesela. ya da iyiliğe yatkın biri bunun kendisine çok zarar verdiğine karar verip tam bir şeytana evrilebilir.
insan, doğduğu şey değil seçtiği şey olabilen, dünyadaki tek varlıktır.
Cevap
23Cevap
Sonradan kazanılan bir özellik tabi ki de
İvet 🍀
Hem iyi hem kötü insanın doğuştan içindedir.. Yaşadıkları, bunlar karşısında sergilediği tavır ve irade iyi ya da kötü olmasına sebep olur.. Neye kulak veriyorsun bu önemli.. Çünkü bu hayatta kimse ne tam anlamıyla iyi ne tam anlamıyla kötü.. Sonuçta imtihan yerindeyiz ve sıraat köprüsünün üzerinden geçiyoruz..
İyilik ve kötülük özellikleri aynı anda gelir. Ancak; aile, çevre ve kendini geliştirme gibi birçok nedenle birisi arka planda kalırken, diğeri ön plana çıkar. Tabii ki bu ileride değişkenlik gösterebilir. İnsanların karşılaşacağı zorluklar, yaşayacağı acılar vb. birçok nedenden ötürü kişi, iyi ya da kötü olma kararı da alabilir.
Kötülük bile genetik olabilir
Çünkü DNA denilen şey atasal bir aktarmdr
Sadece görünüm bedensel özellikler degl huylarda aktarılır
Bu adam halasına çekmiş derken eskiler boşuna dememiş
Bir seri katilin bebeği de seri katil olabilir
Ama bu sadece bir varsayımda olabilir
Joker karakteri mesela asıl ismi mutluydu happy ama hiç mutlu degldi yaşantısı berbattı hayat onu kötü biri yaptı
Çocukluk travmaları vardı
Suçlu kim o mu hayat mı
kötülük sonradan gelen bir şeydir
çünkü insan saf olarak ve hiç bir şey bilmeden sıfır beyin ile dünyaya gelir
kişinin yaşantı çevresi bu beyni doldurur iyi veya kötü olarak
kötü bir insan değişebilir
çünkü iyilik ve kötülük bir seçimdir
Vallahi her insanın içinde bir kötülük vardır ne yalan söyleyeyim.
Kimisi var önce bir insanı ya da 1 den fazla insanı sevmeye çalışır, onu mutlu etmeye çalışır ama değerini bilinmez hem bir de üstüne seni hiçe sayar o zaman o insan da kötü ve umursuz olur sonradan...
1 de var doğuştan gelen kötülük onda da örnek olarak üniversite deki hocalar dır. Onlar öğrencilere acımaz onlar için hoca arkadaşları daha önemlidir..
Ama bu zamanda emin olun ki herkes kötüdür.
Hepimiz boş bir sayfa olarak doğarız. Sonradan toplum, ebeveynlerimizin bize karşı tutumu, tüm bunlar karakterin ve artı genlerin tezahürüne empoze edilir
Bence her ikisi de. Doğuştan genlerle birlikte gelen birtakım özellikler ve sonradan yaşanan deneyimler insanın nasıl biri olacağını etkileyebilir.
Kişiden kişiye değişir bence, kimisi doğuştan hastalıklıdır kimisi ise yaşadığı birtakım tecrübelerin bıraktığı travmatik etkilerden dolayı iradesi pes eder ve değişim geçirir.
Her insan kötü olma potansiyeline sahip.. iyiliği mi kötülüğü mü içinde büyütmek, hangisini seni beslemesine izin vermek.. bu tercih oluyor
İvet 🌺💞🦄
Kötülük her insanın içinde var olan şeydir. Önemli olan o kötülüğün arkasından gidip gitmemektir. İşte asıl mesele bu.
İlk başta doğuştan gelen bir özelliktir fakat sonra da geliştirilebilir abişi
Doğuştan geldiğine inanıyorum, özünde varsa oluyor. Yoksa sonradan da olamıyor
Haklısın kocum
Bence evet kötülük doğuştan geliyo ve kötü insan hiç bi zaman değişmez bebekim🙃🐰🥕🐣
🐣🥕🐰✨🌸🍓
Kimse kötü doğmaz, şartlar ve yetişme tarzıdır, kötü yapan.
İlk başta şeytan da çok yüksek mertebede bir varlık idi.. sonradan olunur bu yüzden
İvet biy insanı çeyresindeki insancıklarda değiştirebilü iyilik etyafina da iyilik yayabilü
Bu biy ummutur umayım geyçekten ülediy🌸🌺🐣🦄
Umayım 🧚♂️🐞🌸🌈
Özünde kötülük olan birinin değişmesi zor. Hatta imkansıza yakın..
Kötülük nedir? Kimler, ne yaparsa kötü olur? Sebeplerine bakılır mı yoksa önemli olan her zaman sonuç muydu? Önce bunlara cevap vermek gerekiyor bence.
Ay benim cocuklarımın ikiside melek. Doğuştan neden kötü huyları olsun ki. Bence ortamdan onlara davranışlarından bu özelliği elde ediyorlar.
İyi davranmak hoş görülü yaklaşmak gerekir
Sonradan insan zihni boş bı levhadir sonra dünyaya gelir iyilik kötülük öğrenir tarafını seçer ondan sonra da her iyi insanında içinde dahil kötülük olur. Kimseye güvenmiyorum.
Bence her ikiside, insanın doğasında vardır tetiklenmesi gerekir. Kimi insanda tetiklenmeden sadece doğası gereği kötü davranır.
Nefis hep varolduğuna göre kötülük insanın içinde olan bir şey.
Doğuştan gelendir mutlaka. Ben denedim kötü olmaya ama olmadı çünkü gerçekte öyle biri değilim..
Hiçbir bebek kötü doğmaz. Çevrenin ve ebeveynlerin tavırlarına göre karakterleri şekillenir sadece.
Öyle insanlar var ki, kiminin doğuştan o derece belli ediyorlar kendilerini.
Sonradan, ama bazılarının kanında var onu da unutmamak lazım.
Doğuştan günahlar gibi doğma İslamda söz konusu değildir. Her insan Müslüman olarak doğar, fıtrat olarak doğar.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Güneşe ve kuşluk vaktindeki aydınlığına, güneşi takip ettiğinde aya, onu açığa çıkarttığında gündüze, onu örttüğünde geceye, gökyüzüne ve onu bina edene, yere ve onu yapıp döşeyene, nefse ve ona birtakım kabiliyetler verip de iyilik ve kötülüklerini ilham edene yemin ederim ki, nefsini kötülüklerden arındıran kurtuluşa ermiş, onu kötülüklere gömen de ziyan etmiştir. (Şems Suresi)
Bismillahirrahmanirrahim o fotoğraf ne
Kötü bir insan hiç bir zaman değişmez, davranışlarına ruhuna karakterine tesir etmiştir, huylu huyundan vazgeçmez
Sonradan kazanılır aşkom
Doğuştan gelen bir özelliktir şekercik. 🥰🥰
💕💕
Aha benim mental sağlık soru sormuş
Her ikiside olabilir. Fakat doğuştan olmasa bile aile yapısı yüzünden olabilir, çevreden de aynı şekilde.
İnsanı hayat döve döve yola getirir zorla öğretir bazı şeyleri
Bu değişir ya aileden nasıl gördüyse bir insan oyle olur
Kötü inşan tabijii deyişirrr 🦄🦄🦄
Karanlık ışığın yokluğudur der susarım
Doğuştan gelmez bence aile çevre vs etkiler
karakter meselesi diyorum ben buna
Her bebek masum doğar melektir
Kisisine göre değisir. Cogu sonradan
İçinde olan bişey bu insanın
Deney ve testlere göre evet hepsi olmasa da
doğuştan
sonradan
Yaaa nesin senn
Isırcam seni😄
Doğuştan geliyor
Sonradan
Sonradan kazanılır.
Bende sonradan geldi valla hoşgeldi
Doğuştan
sonradan.
Evet doğuştan
Sonradan gelen bir özellik
fıtratta varsa bir şekilde çıkar ortaya.
doğuştan
Doğuştan.
Sonradan kazanılan
İkiside olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?